^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

10.1.13

Home » , , , , » *terima kasih Uteh ~ Aisha's Birthday Celebration*

*terima kasih Uteh ~ Aisha's Birthday Celebration*


as salam,

 akhirnya ada jugak masa aku nak up cerita makan2 cum Aisha's birthday celebration last month..... actually our Uteh nak buat makan2, dia nak belanja sempena rezeki lebih yang beliau dapat..... alhamdulillah, terima kasih Uteh, len kali belanja lagi yerk..... hehe
sekali tu aku pon ambil kesempatan untuk buat acara potong kek untuk Aisha jugak..... kalau sebelum2 ni kami sambut birthday Aisha kat KL jerk, kiranya hanya kami bertiga je yang ada, tapi kali ni, sume ahli keluarga sebelah aku ada..... walau tanpa belon, walau tanpa candy corner, walau tanpa topi birthday tu, tapi yang penting adalah nyanyian 'Happy Birthday' untuk anak dara kami tu.....



kek yang di request oleh Aisha nak BoboiBoy

minta tolong Uteh orderkan kat kedai yang dia kata sedap kat Johor..... memang sedap..... kek 2kg..... tapi gambar BoboiBoy tu x memenuhi spek yang kami tetapkan, cina kedai tu main boh jerk gambar mana ntah dia ambik, padahal aku dah bagi gambar yang cantik kat Uteh n Uteh dah tunjuk gambar tu kat cina kedai tu..... last2 gitu yang kuar..... x per lah, janji BoboiBoy jugak kan..... tersengeh2 Aisha tengok kek dia tu walau time tu aku paksa dia bangun untuk kuar makan..... 

tempat untuk makan2 cum birthday celebration kali ni ditentukan oleh my KakLong, lokasi adalah di kedai atas sungai Kuala Masai..... sambil makan, sambil boleh merasai ayunan kedai bila disapa dek ombak..... thanx KakLong bawa kami tempat yang best tu, tapi gelap sikit..... so gambar dalam entry kali ni pon ala2 romantik jerk.....

so, meh layan gambar yerk.....


 
peace from birthday girl


 
sambil tunggu makanan yang diorder sampai, maka acara pon di mulakan dengan memasang lilin oleh mak perantin..... hehe aku ler tu.....
 

dan alunan lagu pon dinyanyikan
Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To Aisha
Happy Birthday To You

 erm, hajat nak suruh nyanyi lagu versi Melayu pulak, tapi birthday girl x sabar nak tiup lilin..... so biarkan je lah dia..... hehe



selesai nyanyi, tiup lilin, potong kek lah pulak.....


 
Papa nak enterprem jugak.....

hurm, lepas tu apa lagi, tengok makanan x sampai lagi, maka aku pon cepat2 potong kek tu untuk buat agihan pada sume orang..... termasuk orang kat meja sebelah kami..... kebetulan time tu dorang ada, so rezeki kami kongsi bersama.....
 
memula potong kaki BoboiBoy, pehtu seluar dia, pehtu badan dia, pehtu muka dia..... last2 tinggal part topi dia jerk untuk kami bawa balik rumah..... berselera sume orang makan maklumlah sume tengah lapar termasuk Aisha, dia memang suka makan kek, apatah lagi ada BoboiBoy kan..... lagilah berselera dia, 3 potong jugak dia makan..... alhamdulillah.....

 

tengok tu, suap mama sikit jerk..... x aci tul.....
 
ha, pasan x dalam pic my dear Hubby ngan Aisha tu ada terselit budak lelaki kat tengah..... ada cerita tau..... maybe itu anak kepada pekerja kedai tu..... sebelum aku ambik gambo ni, Aisha pi toliet..... ofkos lah aku teman kan..... kuar dari toilet, budak lelaki tu ada la dok kat meja berdekatan ngan pintu toilet tu, tetiba dia lari meluru kat kami..... sampai dekat n dia cuba nak cium Aisha..... euwww terkejut mak perantin ni tau..... seb baik x kena..... kalu kene, mak saman ko nak, anak mak ni dara lagi tau..... huhu
tapi budak tu memang x malu dengan orang, sape2 jerk dia tegur, umor lebih kurang Aisha kut, mulut x berenti tanya, ni apa, tu apa, ni nak buat apa..... sampaikan aku rasa, eh apehal budak ni, menyibuk jerk...... tapi dalam ati jerk la..... hehe

 menu untuk malam tu memang meriah, ye lah orang belanja kan..... apa yang kami makan..... kupang masak sambal kut (this is our main menu) yang diorder 5 kg + 2 kg..... ikan siakap masam manis, sotong, udang, telur dadar, tomyam, sup, kangkung, kailan, air 2 jenis (lupa air ape) n ofkos nasi putih..... hurm ape lagi yerk, aku taip apa yang sampai kat depan mata aku la kan, yang jauh2 tu aku x ingat..... hehe total sume adalah RMxx..... sorry aku x reveal sebab dibayar oleh orang yang belanja tu lah kan..... yang penting murah dan sedap..... hehe

 boleh datang lagi, tapi kompem sesat sebab kena lalu celah2 umah orang baru sampai sini, maklumlah nak ke kuala sungai kan, jalan pon xder signboard..... so jangan tanya aku tempat ni kat mana..... kalu nak, kena tanya kat KakLong aku, sebab dia yang tiap2 minggu datang sini..... haha dah macam ketagih pulak.....

erm sebelum balik, kami bergambar lah ramai2.....



 keseluruhan keluarga kami "TERBAEKKK"


ups, alan (suami Usu) xder masa ni coz keje..... sian dia, x per, nanti ada masa kita buat gather2 lagi macam ni yerk..... dah ada plan untuk ujung tahun ni pulak, moga dipermudahkan..... inshaallah

oh ya, ada sedikit goodies bag kami bagi untuk sepupu2 sempena birthday Aisha masa ni..... nanti aku buat entry lain yerk, dah penat taip nieh..... hehe

k, sekian


18 comments

January 10, 2013 at 8:14 AM

Meriahnye...
Cantik kek Asya..boboiboy...Qis pun pasang jer lilin tak sabar² nak tiup... :)

January 10, 2013 at 8:18 AM

Wah meriahnya.....happy birthday.... :D

January 10, 2013 at 8:26 AM

wahh bertuah aisha...due kali potong kek hah....

alamak masz...sereem bace kisah budak laki tu....walupun kecik lagi tapi bab cium2 tu tak suke tu....pengaruh tv la agaknyer tu...

January 10, 2013 at 8:38 AM

happy birhtday gurl!

January 10, 2013 at 9:07 AM

cntik sgt kek tu..

January 10, 2013 at 9:16 AM

syokknyerrr celebrate ramai2 camtu..best2!

January 10, 2013 at 9:47 AM

oklertu. janji kek sedap.. dan pentingnyer sambutan sekeluarga yang happening..
der budak2 perangai gitu tak reti duk diamkan..

January 10, 2013 at 9:54 AM

Walau kakak duduk JB tapi kakak jarang ke Masai. Kalau Pasir Gudang adalah sebab abang kakak duduk di PG so masai kakak lalu aje Tak dapat bayangkan dimana - gelaplah..

Anayway sangat happening dan seronok bila gathering ramai keluarga turut sama.

January 10, 2013 at 10:23 AM

klau area masai tu dah dekat la ngan rumah mertua sue, diorg kt pasir gudang. amboi kek aisha besar sungguh! happy belated bday aisha. dah boleh ade adik dah ni. :D

January 10, 2013 at 10:51 AM

Seronoknyer happening birthday celebration aisha kali tahun nie..erm sama lar dgn danish dah 3 kali sambut birthday hanya kami berlima kot termasuk mak n adik..huhu..

pic makanan takder ke kak..? neway happy belated besday ya aisha..jap jew ms berlalu aisha dah besar..ermm akak budak laki tu kan teman parents meniaga dah selalu jumpa mcm2 org itu yg dia terlebey peramah..hihi..

erm..alin pun plan nak celebrate besday danish yg ke 4 di seremban dan di rumah PIL sbb kt situ ramai sepupu sepapat danish 14 org so lebey meriah..

January 10, 2013 at 11:18 AM

meriahnye!!! sonok tengok pic ramai2 tuh..

comel kek boboiboi aisha~ kiut jer..

January 10, 2013 at 12:45 PM

mmg muka mama r aisha ni =)

January 10, 2013 at 1:26 PM

wah meriah sambutan birthday aisha tahun nih.. cantik kek boboiboy tuh.. klu anak2 sy tgk sure suh beli nih.. hehe..

January 10, 2013 at 1:56 PM

wah ramainya...pasti meriah sokmo kan...

January 10, 2013 at 2:15 PM

opss.... besarnye perutku....huhuhu

tpt mkn ni kat atas sungai. area jalan baru permas-PG. leh nmpk kilang IDEMITSU dr restoran ni

January 10, 2013 at 2:26 PM

untungla uteh nak sponsor., hepi besday wat perantin Aisha tuuu.. ehHHHee

January 10, 2013 at 4:26 PM

cutenyer aisya..kemain meriah sambut birthdaynyer tu...muka happi sangat tu mesti teruja aisyakan..

January 10, 2013 at 5:23 PM

Epy belated bezday aisha...comel nyer kek..kalu irsyad tengok mest dier suker...dier peminat fanatik boboiboy

Post a Comment