^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

7.3.12

Home » , , » *Mama, mana Umi?*

*Mama, mana Umi?*

salam,

hurm, kejap jerk dah hari rabu kan.....
sok khamis, lusa jumaat, tulat sabtu.....
moga2 plan minggu ni nak bawa Aisha pi playground tercapai.....
insyaallah.....

tapi, sunburn lambat lah hilang.....
last 2 week main air kat Gold Coast Water Theme Park... sunburn.....
last week ada sukan suka2... sunburn
this week nak pi playground... kompem sunburn lagik.....
 tapi kalau Aisha suka... aku ok jerk.....

Aisha oh Aisha.....
tetiba dia teringat dengan Umi dia semula.....
ala..... Umi pengasuh yang jaga Aisha selama 3 tahun sebelum dia masuk Taska Temaku.....

actually, sekarang ni Umi yang jaga Aisha tu balik semula ke KL n dok balik kat umah lama dia atas sebab yang tidak dapat dielakkan.....
so petang balik keje last Monday (aku naik kereta) tetiba sampai di rumah DBKL Sentul tempat tinggal Umi Aisha.....
kalau naik moto pi balik keje, kami x lalu jalan nieh.....


Aisha pandang keluar tingkap kereta n bersuara.....
"Mama, mana Umi?"
hah, terkejut aku sekejap sebelum membalas.....
"Umi?..... Umi kat rumah"
"Owh, Umi kat rumah.....", "Nak Umi"
hah, sudah.....
"Apa, Aisha nak Umi?..... nanti kita jumpa Umi yerk"
"Ha, ha," Aisha menjawab ringkas sambil mengangguk kepala.....
Alhamdulillah, Aisha memang anak yang dengar kata.....

erm,
 seminggu lepas aku balik dari Outstation ke Kelantan dan Perak bulan lepas.....
kami ada menjenguk Umi pengasuh yang katanya rindu dengan Aisha.....
memula jumpa Aisha nampak macam bingung kejap.....
tapi lepas 10 minit, dia dah mula buat rumah tu macam rumah dia.....
siap pi dapur nak ambik pisang sendiri bila di offer oleh Umi pengasuh.....

hurm, nak kena bawa Aisha jumpa Umi pengasuh lagi la ni.....
bila yerk.....
sedang difikirkan.....

k, sekian

7 comments

March 7, 2012 at 8:21 AM

mau tak rindu...dah lame gak umi jage kan......syukur dpt pengasuh yg baik camni...susah nak dpt skrnag ni kan.....

March 7, 2012 at 9:33 AM

mmmmmmmm
rindu kan :)

March 7, 2012 at 9:40 AM

budak2 mmg syg dgn org yg menjaga nya

March 7, 2012 at 12:23 PM

rindu ler tu =)

March 7, 2012 at 6:03 PM

alahai...rindu yerrr

March 7, 2012 at 6:15 PM

musti umi dier sgt2 motherly kan? :)

March 8, 2012 at 1:27 PM

samer la my son tu pun...bila terjumpe skali skala ngan ngasuh mula2 tak braper nk mesra..lama2 baru ok...n sometimes if dok umah ngasuh smpi tak nk balik...hehe

Post a Comment