^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

15.3.12

Home » , , » *IKan Masak Singgang*

*IKan Masak Singgang*

salam,

Ikan Masak Singgang

pernah dengar nama masakan nieh.....
alaaa ikan..... ikan masak singgang.....
orang Perak panggil Ikan Senggang.....

kalu aku ringkaskan nama dia.....
jadiklah
Singgang Ikan
hehe, suka ati aku jerk kan bagi nama.....

ha, inilah dia Singgang Ikan aku

aku guna ikan selar kuning jerk.....
senang x payah nak suang sisik.....
potong kepala dengan perut pon guna gunting jerk.....
haha, giler malas aku nieh.....

not bad, sedap jugak aku masak.....
walau bahan x berapa nak cukup.....
tapi rasa ada.....
Aisha suka.....
hubby x dapat rasa coz dia kerje time hari aku masak tu.....
len kali aku masak untuk hubby.....
yerk dear.....

k, sekian

11 comments

March 15, 2012 at 8:04 AM

msk singgang ikan ni feberet MIL..kita je tk mkn..kalo daging singgang mknlah..hehe

March 15, 2012 at 8:22 AM

singgang ni...ada plop budu..perghhhh

March 15, 2012 at 8:41 AM

sedapnya.. tetiba teringin nak masak ptg nie

March 15, 2012 at 8:47 AM

linda tak makan...tapi teringat yang singgang ikan ni feveret abah linda..:)

March 15, 2012 at 10:23 AM

lieya suke lauk singgang nie...ade plak sambal belacan n nasi panas2...fuh tak pandang kiri kanan le kalau makan!

March 15, 2012 at 11:52 AM

lauk wajib time pantang
mak aku siap ltk jintan manis,jintan putih and ketumbar nak bgi aku lawas berak and also kunyit hidup
huhuuh
nikmatnya

March 15, 2012 at 1:03 PM

perghhh... sedapnyer... lapor la plak

March 15, 2012 at 1:34 PM

masakan terengganu pon ade nama singgang.. tapi lain sikit ruper dia.. hehehe

March 15, 2012 at 2:08 PM

mcm asam pds kan? :)

March 15, 2012 at 2:47 PM

kak, da lapar blk ni..

March 15, 2012 at 4:24 PM

memang selalu masak singgang ni..
senang..tapi first time tengok ada letak tauhu...sure sedap nih

Post a Comment