^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28 April 2011

Home » , , , » *Taman Rawang Perdana : Day 62 renovation*

*Taman Rawang Perdana : Day 62 renovation*

upss, sekarang baru boleh nak bertenet semula hari ini..... sedikit info pagi tadi, pasal assembly n majlis doa selamat - actually assembly telah di batalkan then digantikan dengan majlis doa selamat untuk Ketua Pengarah Kami yang telah dimasukkan ke hospital malam tadi kerana masalah kesihatan, alhamdulillah, bos2 yang pergi melawat kata dia dah ok petang nie.....

'

_________________________________________________________
'

ok, berbalik pada tajuk asal..... my house renovation at Taman Rawang Perdana is still in progress, aku rasa tersangat lah slow n steady nye la kontraktor tu buat kerja.....

'

mula2 kerja dulu memang laju, sekejap jerk dalam seminggu dah nampak progress..... tapi sekarang aku tengok perubahan dari minggu ke minggu x banyak perubahan pon..... alasan di beri adalah hujan, n pekerja x ramai yang boleh support..... nak kata kami x bagi duit..... rasa2 nya hubby 2 minggu sekali pergi bank untuk transfer duit yang katanya nak buat beli bahan..... bila kami tengok bahan x der pon kat rumah tu, alasan di beri, x der ruang nak letak bahan..... so, masalah kami ker tu..... huhu

'

n last Sunday kami pergi tengok rumah..... la, baru hari ni nak cerita yerk.. hehe, busy mah, agipon pic sume dalam simpanan hubby, kena mintak dulu, then hubby proses (transfer dalam pc sharing file) 2 hari baru boleh aku ambil..... hehe suami isteri nak share gambar pon ada schedule kan.... ops! ops! lari tajuk sudah.....

'

ok, nak cerita progress renovation rumah kami sehingga last Sunday..... sambil tu tengok pic la yerk..... baru best cerita sambil tengok gambar..... kan kan kan
'

inilah pandangan secara keseluruhan progress, bahagian belakang x mula apa2 lagi..... kalau sape2 yang ikut n3 sebelum2 ni, memang x banyak perubahan kan.....'

' anak panah merah menunjukkan slap yang dah pon di buat, last 2 week x ader lagi tau.....

bulatan putih tu pula (nampak ker?? hehe) adalah wire untuk lampu siling yang x der dalam plan asal, malam tadi baru kontraktor bagitau yang lampu tu perlu coz ruang balkoni besar..... (ikut perancangan asal, kami nak letak lampu dinding jerk)..... so sekarang dah kena cari lampu siling pulak..... huhu bajet lagi tu.....'
'

ini garaj bawah pula, setakat ni memang x der perubahan coz kontraktor nak tunggu bahagian atas n belakang siap dulu, then baru dia akan siapkan garaj ni betul2, takut rosak nanti..... betul juga kan.....

anak panah yang ke kiri tu, aku nak bagitau yang tiang tu nanti bakal di potong kerana terlalu tinggi n nak sesuaikan dengan keitnggian gate nanti, sepatutnya boleh kalau nak tukar tiang lain kan, tapi untuk jimat kos n advice dari kontraktor, so potong je la tiang tu..... jangan kita bako.. kita bako jer... udah lah.. hehe

anak panah ke bucu kiri tu pula, adalah pemandangan yang aku rasa x sedap betul kat mata aku setiap kali kami ke rumah itu..... x sabar untuk lenyapkan pemandangan itu n digantikan dengan gate rumah kami yang x seberapa itu.....
'
'
'

ok, setakat ni je dulu progress rumah kami..... hasil perjumpaan dengan kontrakktor malam tadi, Insyaallah next week dia akan mulakan kerja2 di bahagian belakang pula..... semoga semuanya berjalan dengan lancar..... kami masih mengharap pada kontraktor tersebut untuk menyiapkan rumah kami mengikut tarikh yang dijanjikan..... x larat dah nak duduk rumah sewa + bayar untuk 2 rumah sekali gus.....
'
k, sekian

15 comments

April 28, 2011 at 10:09 PM

bestnyer..mmg reno besar besaran yer..mesti cantik bila dah siap ni =D

April 28, 2011 at 10:11 PM

alhamdullilah..
dapat akhirnya ayu lihat renovation rumah mas..

April 28, 2011 at 10:46 PM

tak sabar nak tunggu siap kan..

April 29, 2011 at 7:03 AM

wahhh besarnya rumah ^__^

p/s: dni follow skali lagi guna akaun gmail sebab akaun yahoo dni dah tak guna hehe

April 29, 2011 at 7:28 AM

kalo kita tk sbr nk tggu siap!hihihi

April 29, 2011 at 7:28 AM

kalo kita tk sbr nk tggu siap!hihihi

April 29, 2011 at 9:49 AM

mula kata nk pindah bulan 4... skang mcm mane? huhu mcm lama lg je. dapur rumah abah pn dh nk siap yg mula kerja lmbt huhu

April 29, 2011 at 10:06 AM

wahhh renovate besar besaran nih...huhuuh
klu lalu depan umah mesti kate umah datin mana la ni kan ....

April 29, 2011 at 12:00 PM

@ ~izan~

alang2 reno kan, biar puas hati, lepas ni x yah buat pape dah..

April 29, 2011 at 12:00 PM

@ ayu

heh, malu lak ada orang tunggu n3 nie.. huhu

April 29, 2011 at 12:01 PM

@ mommyYen

betul tu, x sabar sungguh

April 29, 2011 at 12:02 PM

@ Ardini Humaira

hehe, biase2 jerk

ok, jap lagi masz pon nak follow dni balik

April 29, 2011 at 12:03 PM

@ Mrs. F!za

memang x sabar pon dah nie..

April 29, 2011 at 12:03 PM

@ Usu

huhu, ntah lah, ujung bulan 5 kut, atau bulan 6 atau bulan 7... huhu x tau!!!!!

April 29, 2011 at 12:04 PM

@ eima

huhu, bukan datin.. kuli datin jerk eima.....

Post a Comment