^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

01 April 2011

Home » , » *Riview Makan Makan @ Garden Cafe*

*Riview Makan Makan @ Garden Cafe*

salam 1 April, dah masuk suku tahun kedua dah kan.....

'

ok

last tuesday, aku pi ke Rawang lepas waktu kerja..... ada discusion sikit dengan kontraktor rumah..... [ala, pi tengok rumah tp xder pic nak share la coz dah malam, huhu]..... sebelum kami jumpa kontraktor lepas maghrib, kami singgah Tesco Rawang n makan2 sementara tunggu waktu maghrib.....

'

jom tengok kami makan kat mana.....

'

Garden Cafe, Tesco Rawang

'

'

Fusion Tea (air teh jasmin madu) for me - RM4.50..... sedap air ni, rasa manis madu + teh yang x pekat rasa dia..... aku suka :), aku kongsi ngan Aisha n dia pon suka.....

Teh Tarik for hubby - RM0.99..... ada promotion time ni untuk teh tarik, tu yang dapat harga macam tu.....

'

'

Seafood Fried Rice - RM6.90..... tengok macam x cantik n kurang menyelerekan kan, tapi rasa dia not bad..... nasi goreng seafood rasa macam nasi goreng cina cuma di letakkan sotong n udang pada menu nie.....

'

'

Special Fried Bee Hoon for hubby - RM6.90..... hubby cakap sedap, apa yang special tu..... ada keropok n ayam goreng, tu yang special tu kut..... hehe tapi keropok dia dah lemau sikit, mungkin kat aircond kan, tu yang cepat masuk angin tu..... huhu

'

'

so, itu je la menu kami..... untuk Aisha x de ape yang kami order coz dia baru jerk lepas makan kat umah 'umi' pengasuh masa kami ambil..... cafe ni ada kenakan gov. tax 6% n service charge 5% kepada pelanggan..... so, secara keseluruhan cafe ni bole kami kunjungi lagi, lokasi dia pon dekat dengan entrance dari luar, so ada la view sikit kan..... ada juga seat dalam kepada yang nak dok dalam aircond, n ada juga seat open air kepada mereka yang ingin merokok.....

'

'

ada sesuatu yang unik kat cafe ini adalah.....

'

see pic below

'


setiap meja kat cafe ni loceng..... ala, kalau kat Pizza Hut ada bende yang tekan2 tu kan..... so, cafe ni ambil pendekatan letak loceng untuk pelanggan yang memerlukan service mereka.....

'

'

n petang tu, loceng tersebut tidak lekang dari tangan Aisha..... dan loceng itu sentiasa berbunyi dengan tekanan jari Aisha yang mungil itu..... ada ke jari mungil..... hehe sampaikan waiter2 kat situ dah x kisah dah kalau ada loceng bunyi coz dah tau dah, kompem ia datang dari meja kami..... huhu

'

' lepas habis makan makan..... sementara tunggu waktu maghrib, aku layan Aisha yang dah kompem akan masuk sini..... mana lagi kalau x indoor play ground kat Tesco Rawang nie.....

' semua mainan di naik nye.....


naik bot mancing ikan guna stereng.....


'


lumba kereta.....

'


ketuk2 tikus..... kut

'


roket angkasa.....

'


lumba kereta..... lagi

'

slider..... yang terletak kat hujung sekali.....

'

'

sebenarnya hampir semua jenis rider kat play ground ni Aisha naik..... but aku x tukar token pon coz Aisha cuma naik sekejap2 jerk bagi satu2 mainan pastu tukar lain pulak..... naik rider tu sekejap then turun..... so, dari bazir duit tukar token tapi Aisha naik sekejap jerk..... baik aku biar jerk dia pusing satu play ground tu n main lah mana2 yang dia suka..... hehe

'

k, sekian

'

'




3 comments

April 1, 2011 at 2:34 PM

terkujat jugak teh tarik 0.99 sen...

April 1, 2011 at 2:34 PM

sonok nye aisya..pndai ke dier main sume tue kak...mkin besar..makin lain muke aisya kn....

Anonymous
April 2, 2011 at 9:22 AM

swonoknye makan2 pehtu main2.. hehe

Post a Comment