^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

18.4.11

Home » , , » *Blog Yang Tidak Menggunakan Akaun Gmail Akan Dihapuskan??*

*Blog Yang Tidak Menggunakan Akaun Gmail Akan Dihapuskan??*

huh, dah petang ni baru la sempat nak BW ke umah kengkawan..... tu pon x semua lagi coz baru jerk singgah 2 umah iaitu umah USU - wish birthday tunang dia dan umah KAK FIEZA - terbaca pasal n3 nie..... "Ok nak bagitau ye...pada blogger yang tidak menggunakan akaun google untuk login blog...harus tukar sekarang ke akaun google kerana dgr2 blog yg tidak menggunakan akaun google bakal dihapuskan bermula 25 Jun 2011...so pada yg masih log in mengguna kan akaun yahoo atau lain2...tukar sekarang ye...apa pun boleh terus refer SINI..."

'

dan terus membawa aku ke blog sha@whiteymommy yang buat n3 pasal blog yang tidak menggunakan akaun gmail akan dihapuskan..... huhu, penat jerk karang cerita, kongsi info, upload gambar, google sana, posing sini, tetiba nak buka blog dah x boleh..... hah!!! xmor xmor..... TIDAK!!!!!

'

so, aku yang takut akan berita itu, terus jerk tukar akaun, cuma x delete akaun yahoo jerk lagi n x buat backup..... esok kut..... tu pon kalau ingat...... huhu, hm.. kalau x benar pon sekurang2nya aku dah buat apa yang disarankan..... tapi ada direct info dari Buzz Blogger. com lagik tau pasal pen'delete'tan ini.....

'

so sha@whiteymommy ada buat tutorial macamana nak tukar akaun dari yahoo atau hotmail atau apa2 sahaja kepada akaun gmail..... boleh pi tengok yerk..... cuma aku nak tambah sikit coz ramai blogger yang tersangkut kat step no 4 iaitu lepas masuk akaun gmail n nak sahkan penerimaan tu, ini mungkin berlaku sebab akaun asal adalah yahoo atau hotmail nak tukar kepada akaun gmail, kalau akaun yang sama mungkin mudah kut kan..... macam yang ditunjukkan dalam blog sha@whiteymommy kat bawah nie.....

'

ihsan blog sha '

lepas KLIK link dalam akaun gmail tu, dia akan kuar "To join this blog as an author, accept the invitation by signing in with your Google Account here"

'

lepas tu akan keluar lah Create a Google Account macam kat bawah nie..... isi jerk semua maklumat yang diperlukan.....

' dah siap isi..... KLIK jerk "CONTINUE" dan ia akan membawa kita kepada blog dengan akaun gmail..... ' lepas tu, boleh la ikut instruction seterusnya dalam blog sha@whiteymonny tu yerk hingga selesai ke tahap backup content..... ' agak2 boleh faham x..... maaf lah, aku ni memang x pandai buat tutorial..... huhu, lepas ni nak kena delete akaun yahoo tu pulak, nak buat backup content tapi masih x sure lagi cara dia, takut juga content asas akn hilang lepas pen'delete'tan dilakukan..... huhu, camaner nie?? ada sesapa boleh tolong?????..... help help!! ' k, sekian ' '


3 comments

April 18, 2011 at 5:03 PM

zai dah buat dah ...pening jugak....tapi tak remove yang lama....biarlah dia begitu...

April 18, 2011 at 5:54 PM

tu lah.. tapi kalau x remove x per ker yerk kak zai??

April 19, 2011 at 10:49 AM

fuuh..nasib baik mmg gune akaun google..

Post a Comment