^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

22 April 2011

Home » , » *Menu Bekal Hubby Hari Ini*

*Menu Bekal Hubby Hari Ini*

sebelum turun pergi breakfast nie..... nak cerita lah masuk hari ini, dah dua (2) hari aku berjaya membuat bekal untuk hubby untuk pergi kerja..... itu pon sebab malam aku masak lebih, then ada lebih hubby boleh lah bawa bekal untuk pi kerja esoknye..... semalam bekal mee goreng sempoi (x der pic la..... huhu)..... hari ini hubby bawa nasi putih + ayam masak kicap + sawi masak lemak.....

ha, ni pic bekal yang hubby pack sendiri tau..... jangan jeles..... hehe

'

katanya nak buat makan tengahari, aku suggest kat hubby "makan pagi ni lah, x per laaa, nanti kang tengahari takut dah x elok"..... tapi kalau hubby seperate macam tu, x per kut kan..... boleh tahan sampai tengahari nanti.....

'

esok cuti, so x der la nak bawa bekal, tapi malam nanti nak masak lagi..... sekarang ni aku rasa semangat jer nak masak memasak coz tercabar dengan blog kengkawan yang selalu jerk enterpremkan gambar2 masakan..... kengkawan adalah pemberi semangat untuk aku memasak untuk family tercinta.....

'

k, sekian

'

'

10 comments

April 22, 2011 at 8:18 AM

wah..hubby ada bekal. wifey nyer bekal nyer takde ker?? hiksss :D

April 22, 2011 at 8:25 AM

jom kita main masak2..

April 22, 2011 at 8:30 AM

salam ptama sua...kita rajin masak klu ada orang rajin makan kn....bagus somi suka mkn hasil air tangan isteri...

April 22, 2011 at 8:47 AM

@ PUANSTOBERI;

huhu, ari ni hubby nyer jerk ada, x cukup untuk si isteri lor..

April 22, 2011 at 8:48 AM

@ myfara FLK;

mai adalah salah seorang pencabar akak tau, selalu jerk ada resepi kat blog mai.. terpengaruh nie..

April 22, 2011 at 8:49 AM

@ dinor's family;

betul tu, + kalau ada pape dalam peti ais nk masak.. hehe

April 22, 2011 at 8:52 AM

bagus...:)

pagi td dpt bekalkn roti bakar jek...

April 22, 2011 at 11:36 AM

kah kah kah...jom kita sama2 kongsi menu..nk hantar makanan x blh masing2 dok jauh,klu jiran sebelah rumah blh gak..

April 22, 2011 at 2:59 PM

@ Mrs.Eady;

roti bakar pon bekal juga kan..

April 22, 2011 at 3:00 PM

@ myfara FLK;

tu lah kan, bile la kita nak berjiran nie..

Post a Comment