^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

19.4.11

Home » » *Riview Makan Makan @ gerai tanpa nama*

*Riview Makan Makan @ gerai tanpa nama*

hah, ingat x n3 sebelum ni aku ada nak cerita pasal review tempat makan..... ha kali ni aku nak bawa kawan2 ke tempat makan di Taman Melati yang memang spesial..... tempat ni tersorok sikit tapi sejak hubby bawa aku makan kat sini..... nyum2 aku rasa sedap jer n kalau dah x der idea nak dinner apa n kat mana, so aku akan cadangkan ke sini..... memang xder tempat lain dalam kepala ni selain tempat nie.....

'

nama kedai aku x tau, coz x der singnage @ aku yang x perasan..... huhu..... tapi kalau kawan2 nak tau, kedai..... actually gerai ni berdekatan dengan Masjid Taman Melati..... kalau datang dari arah MRR2, naik jer jejambat Taman Melati, jalan terus jer sampailah ke hujung masjid n ada simpang untuk belok ke kiri..... cari je parking tepi jalan kat area tu, gerai tu sebelah kanan (depan dia ada gerai lain).....

'

kat gerai dia ada tergantung banner "Nasi Kukus Ayam Dara Istimewa"..... n memang istimewa..... tengok je la pic kat bawah nie..... orang siap beratur nak tunggu nasi kukus dia..... sebelum ni gerai ni hanya menawarkan 2 menu jer iaitu Nasi Kukus Ayam Dara n Nasi Kukus Ikan Keli, tapi kali terakhir aku pergi semalam, dah ada menu baharu iaitu Nasi Kukus Burung Puyuh..... jom layan piccas

'

pelanggan sedang menunggu turn untuk dapat hidangan..... orang Melayu, orang Cina, orang Nepal, orang Bangladesh pon ada makan kat gerai ni tau, walau pon banyak lagi kedai2 lain kat situ.....

' hah, hidangan kami dah sampai..... Nasi Kukus Ikan Keli..... Terbaeek!!!!! take away ker, makan situ ker, dia tetap bungkus cenggini..... kalu nak kuah lebih boleh ambil sendiri..... hehe harga - Nasi Kukus Ayam Dara, RM6.50..... Nasi Kukus Ikan Keli, RM4.50..... Nasi Kukus Burung Puyuh, RM4.50 juga ' dalam bungkusan tu ada nasi kukus la kan, ikan keli yang lembut dan besar, kuah kari sesedap rasa, sambal tumis ada 2 jenis yang pedas n yang masam..... nyum nyum sedapnyer..... (sambil tulis ni, rasa terliur laks.. huhu) '
untuk air biase jerk, Air Limau panas for me, Neslo for hubby n Air Sirap ais for my lil Aisha..... tiada dalam gambar coz oder kemudian..... hehe

'

n aktiviti biasa my lil Aisha bila ke kedai makan..... kompem dia akan ke sinki untuk cuci tangan berkali2..... adakah dia menyahut saranan kementerian kesihtana untuk rajin cuci tangan..... masalahnya dia x gerak2 dari sinki tu sampailah salah seorang dari kami yang alihkan dia..... huhu

'

gerai ni dibuka setiap hari kecuali ada 1 hari yang tutup, x ingat pula hari apa, tapi yang pasti hari Ahad buka..... n datang sebelah malam, kalau lambat, habis..... ada x kawan2 yang dah makan kat sini @ T/A??

'

k, sekian

'

'

3 comments

April 19, 2011 at 9:27 AM

wah cam sedap jer...nasi kukus ikan keli tu....

April 19, 2011 at 10:48 AM

rase cm pnah nmpak kedai nie...

April 19, 2011 at 11:50 AM

nama menu dh unik..tk penah dgr..mesti sedap ni..

Post a Comment