^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

02 February 2011

Home » *Cuti-cuti Malaysia, di rumah saja*

*Cuti-cuti Malaysia, di rumah saja*

wah!! lama nye rasa aku x bersiaran nie..... huhu, bukan ape..... last week aku ke sabah atas urusan kerja then minggu ni aku bercuti bukan nak sambut tahun baru cina, tapi aku bercuti atas sebab 'umi' aisha bercuti balik ke kampung..... so, aku lah yang jaga aisha minggu ni, bersekali nak uruskan pertukaran nama rumah yang kami baru beli di Taman Rawang Perdana, Rawang.....
'
Alhamdulillah,
semalam kami dah selesaikan urusan pertukaran nama rumah di Majlis Perbandaran Selayang, tapi proses ambil masa 5 hari untuk tukar nama...... x per la, janji kami dah submit borang n selebihnya biarlah MPS yang uruskan.....
'
then, semalam jugak kami pi Syabas di Kuala Kubu Bharu untuk proses tukar nama bil air..... perjalanan dari KL hampir 1 jam, dan Alhamdulillah selesai juga x sampai 5 minit proses..... bagus betul layanan pekerja2 kat Syabas Kuala Kubu Bharu, congrat to them all..... sebelum tu kami pi TNB Rawang plak nak tukar nama bil elektrik, tapi x boleh lagi coz tuan umah lama x tutup akaun dorang lagik.....
'
so, kami kena tunggu dorang tukar nama n baru lah kami boleh mohon untuk tukar nama atas bil tu..... nampaknya minggu depan la baru boleh nak buat coz tuan umah lama sedang bercuti di kampung n next week baru boleh berurusan..... x per la, kami sabar menanti..... hehe
'
hari nie..... erm, x der kemana2 kut, dok umah jerk, hubby baru jerk kuar pi opis lawyer untuk terima cek tuntutan lebihan wang proses n trus ke opis katanya..... maklum la, HKK dah semakin hampir n hubby di bawah JK khemah perlu mengawasi kontraktor yang pasang khemah ikut spek yang ditetapkan.....
'
aisha, sedang beradu di sebelah ku ini..... so sweet.....
'
p/s : insyaallah ada souvenir dari sabah yang nak aku kongsi dengan kengkawan..... tunggu minggu depan yerk.....
'
sebelum tu, kepada mereka yang menyambutnya, aku nak wish
'
'

pic credit to shykin.blogspot.com


'
k, sekian
'
'

4 comments

February 2, 2011 at 3:42 PM

waaaaaahhh...sibenier..hihihi

February 2, 2011 at 3:55 PM

ooo g sabah bekerja..ingt holiday..hehe..

ade souvenir.msti fm ni..ekkeke:D bestnye ..hehe

February 2, 2011 at 4:01 PM

zura:
hihi, tunggu yerk.....

February 2, 2011 at 4:02 PM

suziey:
ha, kalu holiday best gak kan.. hehe tunggu next week yerk..

Post a Comment