^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

17 February 2011

Home » , » *TNB Rawang Ofline..... arghhhh! tension*

*TNB Rawang Ofline..... arghhhh! tension*

pergh!, tension gilerzzzzz kami semalam petang..... dah lah bukan senang2 jerk nak balik awal kan, pastu nak ke Rawang dari KL bukan dekat pon..... korang bayangkan kami gerak dari KL naik motor jerk, di waktu tengahari untuk sampai ke Rawang..... sanggup aku x lunch coz takut x sempat nak sampai n berurusan di situ... huhu menggigil2 kaki aku ikut getaran tayar motor bile jejak lantai TNB Rawang tu.....
'
dah sampai pejabat TNB Rawang tu, tengok kat kaunter..... apsal x der orang laks..... rupe2 nyer ada tertampal notis "Harap Maaf, Sistem Kami Ofline Dari Jam 12.00 tgh - 6.00 ptg"..... huwaaaaaa! x setel jugak la urusan kami nak buka akaun kat TNB.....
'
isk! geram sungguh la aku..... boleh x minah kaunter tu, "Maaflah cik, kena datang lain hari kerana sistem kami offline, kami tak boleh nak register permohonan encik, datang hari lain ya", "Nanti encik datang ke pejabat kami, kami akan check permohonan, lepas tu encik kena beli setem hasil", "Tapi encik tak boleh beli dulu sebab kami kena check dulu berapa banyak setem hasil yang encik nak kena beli, lepas tu baru encik beli untuk kami proses permohonan encik kat sini"..... haha, suke nyer aku n hubby dengar minah tu cakap cenggitu..... maknenyer kami kena balik awal @ datang lewat @ cuti trus 1 hari nak uruskan dengan TNB nie.....
'
hah!! keluar jerk dari opis TNB tu, hubby berdiri kat sebelah motor sambil mulut membebel coz rasa masa membazir setengah hari nak datang TNB nie..... tapi x dapat buat pape kat sana..... nyesal betul kuar opis tapi x setel jugak urusan kami.....
'
dah lah TNB bagi masa 3 hari jerk nak buka akaun, kalu x..... letrik kena potong..... huhu!!!!! tergendala lah kerja2 renovation rumah kami tu..... isk, geram x habis lagi ni..... dah 1 jam masuk waktu kerja..... sehingga waktu n3 ni publish..... aku nak buat kerja kat opis ni pon x der mood.....
'
TENSENNNNNNNN!!!
'
k, sekian
'
'

4 comments

February 17, 2011 at 11:30 AM

mmg tensen kalau mcm tu..pebat redah lautan kete di jln..dh smpai offline pulak...hee geramm je kann..

February 17, 2011 at 12:57 PM

selamat tengahari mas
ayu acapkali kena mcm mas...bila dh beratur pjg2...sbb tak ada no giliran..
ler..............offline pula, benci tau..stress sangat2..heheh

February 17, 2011 at 6:32 PM

fieza79;
hm, geram kan..... rasa nak bakar jerk opis tu..

February 17, 2011 at 6:33 PM

citarasa rinduan;
yer ker ayu?? hm, masz pon penah gak kena tapi kalu opis tu memang nak kena link dengan pejabat lain x per la.. ni sistem sume dia kontrol, tu pon x leh nak hendel.. huhu

Post a Comment