^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

4.2.11

Home » *Malam Tahun Baharu Cina 2011*

*Malam Tahun Baharu Cina 2011*

ekceli ni cerita malam semalam..... kan 1st malam bagi sambutan tahun baharu cina n bagi kaum cina yang menyambutnye ofkos la dorang gumbira berjimba2 dari saat makan besar hingga la ke tengah malam pasang mercun dam dam dum kan.....
'
tapi tidak bagi aku..... huhu
'
aku yang duduk dekat dengan perkampungan staingarn kaum cina ituew teramat la letih pada malam besar dorang tu..... bukan apa, my lil aisha yang tengah nyenyak tidur di sebelah aku tetiba terjaga dek bunyi mercun yang tersangat la kuat..... terus je la dia menangis coz terlampau la terkejutnye dia..... memang x mor lepas dari pelukan aku sambil teresak2..... cian my lil aisha x dapat tidur..... baru jerk dia nak lelap semula, terjaga lagi coz bunyi mercun yang x putus2 n bersahut sahutan antara rumah2 di kawasan ituew..... situasi itu berlanjuta hampir 1 jam lebey.....

pic credit to google
'
bende ni pon jadi juga taun lepas, pada malam yang sama, masa tu umur aisha 1 tahun..... x tau la CNY taun depan plak camne, tapi time tu kompen kami dah dok umah baru kami di TRP, Rawang kan..... harap2 tiada la masyarakat cina atau melayu atau india atau apa sekali pon yang main mercun tengah2 malam buta time orang sedang beradu..... ameen
'
nak tau, time aku tengah update n3 ni pon, tokong cina yang jaraknya x sampai 100 meter tengah syiok bergendang gendung main tarian singa yang dikatakan boleh memberi kebaikkan kepada mereka..... moga2 lah kan.....
'
but my lil aisha sedang tidur lepas tengok Wonderpets tadi, moga tidur dengan nyenyak yer.....
'
tengah tunggu papa balik keje, kata nak bawak aisha pi tasik, tapi x sampai2 umah pon lagi..... nak ujan dah nie..... jadi ker?..... huhu

'
k, sekian
'
'


6 comments

February 4, 2011 at 10:15 PM

sian si kecik tu tk lena tido mlm tahun baru cina tu...hurmm kalau kat umah mak mmg gamat la jgk..tu psl malas nak bermalam umah mak pd mlm tahun baru cina hehee..

February 4, 2011 at 11:05 PM

ha ah, semalam kiterang makan kat tanjung karang, lepas tu, dalam diam2 sekali bunyi mercun yang meriah tu.. memang terkejut.. terus cakap kat husband, ni kalau ade baby kecik tengah tido, sure mak dia bengang ni huhu

February 4, 2011 at 11:18 PM

Kak Masz,

Sama juga di sini...naik bengang plak dengar...kesian anak kecil yang terkejut-kejut dengar bunyi mercun tu...huhuhu...rasa cam nak sound je neighbour,tapi karang kata x der semangat 1 Malaysia plak..huhuhu

February 5, 2011 at 3:26 AM

masz..samelah problem ko ngan kita..kalau balik umah mak..mmg langsung tak leh tido..meletop sini sana..sabar jelah

February 5, 2011 at 1:58 PM

kesian lil aisya... tempat izan ni tak kuat sgt bunyinya sbb rumah dorang kat belah bandar sana. selamat tak macam rumah yg kitorg dok sblm ni. siap ada lion dance datang umah lagi tu~

February 6, 2011 at 9:12 AM

fieza79;
hurm, selamat la kak fieza kan x dengar bunyik dentam dentum tu..

em's family;
tu lah, kalu ada baby yang kecik n dalam pantang lagi le haru... huhu

maslina rosdiana;
huhu semangat 1 malaysia la pulak kan..... sonyap yo la..

adyshariz;
tu lah..... tp kalu masz balik umah mak musti aman coz area sana x der orang cina, cuma time raya kita lah pulok.. huhu

izan ishak;
uih, siap lion dance datang umah lagik, leh arr join menari..... hehe

Post a Comment