^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

16 February 2011

Home » , » *Taman Rawang Perdana : Day 1 renovation*

*Taman Rawang Perdana : Day 1 renovation*

alhamdulillah
'
semalam 15 Februari 2011 adalah cuti Maulidul Rasul n semalam juga bermulalah kerja2 renovation rumah kami di TRP..... see pic below.....
'
kalau sebelum ni, depan rumah dekat ngan gate tu ada pokok buah mata kucing besar punyor..... semalam pegi tengok dah clear dah pokok tu, pokok pelam kat belakang umah pon dah x der..... n nampak x tong bancuh simen tu..... ntah apa namanye kan, dah dok tertonggok depan umah..... semalam lepas pi tengok umah tu, kami pi singgah kedai mamak kat area rumah tu coz nak discuss further pasal reno. rumah tu ngan kontraktor..... discuss pasal brape banyak plug point nak guna, lampu, kipas punca air n so on n so on.....
'
balik jerk dari discuss, aku cadangkan pada hubby untuk survey lampu2 yang nak di pasang kat umah tu..... n hubby setuju..... habis sume kedai yang ada kat area Centrepoint Business Park kat Batu Caves kami terjah..... n kami puas hati dengan harga2 yang di tawarkan di situ..... cuma kena mix n match la, beli lampu outdoor kat kedai lain, lampu indoor kat kedai lain, kipas kat kedai lain..... but still dalam family design yang sama.....
'
hari ni aku minta kat bos nak balik awal..... alhamdulillah bos benarkan, coz nak uruskan buka akaun TNB, nanti karang kena potong lak karen..... camne kontraktor nak wat keje, karang x siap umah kami tu susah lak..... dah berkobar2 ni nak dok umah baru..... tapi barang kat umah sewa sekarang x kemas lagi..... huhu, sape nak tolong kemas nie..... aisha????? tolong kemas gak, tapi kemas kot lain ler..... hehe
'
k, sekian
'
'

2 comments

February 16, 2011 at 5:38 PM

CANTIK RUMAH BARU :)

February 16, 2011 at 10:23 PM

masz..rawang perdana yg dekat pekan rawang tu ker?

Post a Comment