^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

22 February 2011

Home » » *Shopping di Nilai 3 dengan Aisha*

*Shopping di Nilai 3 dengan Aisha*

haha, ni cerita last saturday..... aku ngan kengkawan opis si Anom n Nizam telah ditugaskan untuk membeli barang2 keperluan untuk aktiviti sempena Hari Kraf Kebangsaan 2011 yang akan berlangsung bermula 23 Feb - 8 Mac 2011, JEMPUT DATANG SEMUA KE KOMPLEKS KRAF KUALA LUMPUR.....
'
hah, hari itu juga aku telah menggunakan kuasa veto untuk membawa my lil aisha ikut sekali untuk aktiviti shopping menyoping..... hehe, sebenarnya hubby ada kerja kat bengkel kereta untuk his 'orange', so aku ler yang kena jaga aisha n terpaksalah aisha ikut aku pi shopping merangkap kerja..... sehari suntuk kami dok shopping di Nilai 3, Negeri Sembilan nak mencari barang2 keperluan.....
'
so, x nak taip mukadimah panjang2..... biar gambar bercerita.....
'



aku, Aisha n Anom dok seat belakang n Aisha syiok jerk main sikat2 rambut aunty Anom..... aunty Anom pon layan jerk.. hehe

'
dalam perjalanan ke Rumpun Damai Nursery (RDN), Sungai Buloh, Selangor..... Sungai Buloh merupakan hub bagi pembekalan keperluan dan perkakasan nursery..... so boleh dapatkan pelbagai jenis pokok dan hiasan taman untuk pelbagai kegunaan..... boleh juga di sewa dengan kadar yang sangat2 berpatutan.....
'
'

Aisha n uncle Nizam sedang perhati kuda makan.....

'
setel tempah pokok hiasan untuk disewa, kami singgah sekejap di taman jagaan haiwan milik tuan punya RDN, Aisha sangat2 lah teruja tengok kuda2 kat dalam kandang tu, seb baik masa kami sampai tu waktu tengahari n time kuda tengah makan, kalu waktu petang, musti Aisha dah boleh naik kuda hari tu..... huhu
'
'

wah, aisha dah pandai posing..... sekarang ni pantang jerk aku kuarkan HP, musti dia dah stanby nak ambil gambar..... hehe best best.....
'
'

see, sekali lagi Aisha posing bila aku suruh bergambar..... masih lagi di taman jagaan haiwan milik RDN, Sungai Buluh.....

'
'
selain dari kuda n burung emu, kat situ ada ular, burung, itik n kambing..... lepas puas jamu mata tengok haiwan2 tu, selain menghirup bau2an yang ehem ehem..... kami teruskan perjalanan ke Nilai 3, Negeri Sembilan untuk cari tikar lampit Sarawak..... n alang2 dah ada kat sana, kami trus jerk beli barang2 keperluan lain kat kedai borong keperluan rumah..... 1 hari jugak la Aisha ikut kami shopping kat Nilai 3 tu..... sungguh puas hati walaupun penat.....
'
sampai opis dalam pukul 5 petang, hubby x setel lagi urusan kat kedai kereta, so aku tunggu je al hubby kat opis untuk pick up..... hah!! dah puas menunggu, hampir jam 10.00 malam baru hubby sampai..... huhu penatnya.....
'
dah lah penat berpanas kat nursery, then pi taman haiwan panas jugak, lepas tu shopping kat Nilai 3 pon berpanas lagi ler..... Aisha sempat juga la tidor 2 jam dok dalam kereta, seb baik ada aircond, lena tol Aisha tido lepas penat bershopping..... Alhamdulillah, my lil Aisha x meragam sikit pon, cuma kalu penat berjalan, dia akan minta dokong..... aku ler pulak yang penat..... huhu, but overall, that saturday is ok for our shopping time.....
'
k, sekian
'
'

2 comments

February 22, 2011 at 8:10 AM

syok aktiviti jalan2..soping2x...hehe...byk ke hasil sopingan...hee~ mesti ada gk tuk diri sndiri ni..hehe

February 22, 2011 at 12:30 PM

syok la aisha sb di bawa jenjalan time ibu keje...siap ada edisi begamba lg tu..best ehh ada kuda...leh naik ke kuda tu..?

Post a Comment