^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

18.12.13

Home » , » *stay @ Hotel Orkid, Melaka*

*stay @ Hotel Orkid, Melaka*


assalamualaikum,

 erm, cerita awal bulan ritu..... hari ni baru boleh nak cerita sebab nak juga habiskan cerita cuti2 Fraser's Hill kami dulu kan..... hihi

so nak cerita, aku outstation ke Melaka start 28 Nov lepas n balik semula ke KL 2 Dis..... 5 hari 4 malam di Melaka atas urusan kerja, aku stay kat Hotel Orkid, Melaka..... erm, banyak juga hotel yang penuh time cuti sekolah kat Melaka ni kan..... ye lah, bandaraya bersejarah, banyak juga tempat nak di lawati kat sini..... ha, jom aku share sikit keadaan hotel ni macamana..... tapi, harga jangan tanya sebab ni opis bayar..... *winkwink



pandangan dari luar hotel.....


hotel 10 tingkat..... berstatus 3 bintang.....


bilik sederhana besar, tapi cukup selesa untuk tidur 2 orang..... kalu nak letak extra bed pon still selesa.....


setiap bilik disediakan wardrobe, meja tulis, cermin solek, peti keselamatan, room controller di tengah katil..... senang sikit nak adjust lampu n aircond, x payah bangun2..... hihi..... kalu nak iron, kena call housekeeping yer..... 


mini pantry ada kettle, air mineral, cawan, coffeemix 3 in 1.....



ada juga extra bantal n mini freezer kosong untuk simpan apa2 lah yang patut kan....
x macam kat Marriott kan, penuh dalam freezer ni dengan makanan.....



bilik air simple, ada sink, cermin, shower n tub.....


toiletries.....



eh, ini tiada dalam pakej hotel yerk.....
dah alang2 ada bilik extra sebab penghuninya dapat hotel lain yang free..... maka aku offer my dear Hubby ajak Aisha stay kat sini di hujung minggu..... dapat 1 malam pon dah ok dah, dapat lah kami jalan2 kat Melaka ni untuk completekan cuti2 Melaka kami..... tapi still x boleh complete sebab waktu yang singkat..... macam kena repeat lagi ke sana jerk.... hehe
so, stay kat hotel ni aku rasa ok jer, pakej plus breakfast untuk 2 orang satu bilik..... layanan front desk pon ok jerk..... makanan untuk breakfast quite ok, rasa biasa2 jerk..... alah, kat Marriott yang berbintang2 pon makanan dia biasa2 jerk kan..... hehe

dah, x mor komen macam2..... nanti aku share ke mana kami pi masa kat sana tu yerk.....

 k, sekian

4 comments

December 18, 2013 at 11:39 AM

selesa sangat dh tuh~
boleh main kejar2 dh dlm bilik tuh~

December 18, 2013 at 11:53 AM

nampak selesa hotel

December 18, 2013 at 1:25 PM

selesa tu yang pentingakna.. hotelni tengah2 tempat tumpuanker..

December 18, 2013 at 2:22 PM

hotel 'survive' d melaka...kira antara yg plg lama 'hidup' kt melaka ni ;-)

Post a Comment