^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

12.12.13

Home » , , » *cuti cuti @ Fraser's Hill ~ welcome to Allan's Water*

*cuti cuti @ Fraser's Hill ~ welcome to Allan's Water*


assalamualaikum,

  tengok peta Fraser's Hill lagi.....


next destination kami adalah "tempat nak naik bot", kata Aisha..... hihi



welcome to Allan's Water Fraser's Hill.....
 senyum lebar anak dara jalan2 tempat sejuk yerk.....
anak gembira, Mama Papa bahagia..... hehe



dengan bayaran RM6.00 untuk satu bot (2 orang) boleh lah naik selama 15 minit.....
waktu operasi
Ahad - Jumaat : 9.00 pg - 4.30 ptg
Sabtu : 9.00 pg - 7.00 mlm



ketinggian minima untuk naik paddle bot ni adalah 107cm.....
my lil Aisha ngam2 jerk tinggi dia kan..... so boleh lah naik..... hihi
Aisha naik ngan Papa kat belakang sana nun..... C.Lan (husband Usu) ngan C.Din (husband Uteh) naik berdua..... aku naik ngan sepupu Aisha, pic xder..... huhu


seronok tengok Aisha time ni..... beria2 dia nak mengayuh paddle tu, tapi apakan daya kaki x sampai..... sekejap kedepan, sekejap kebelakang dia cuba untuk mengayuh..... hehe macam comel je, macam cantik je.....



pemandangan tasik Allan..... macam menyeramkan, tapi bila dah dok atas bot dalam air tu ramai2..... ok jerk, rasa x puas tapi penat mengayuh..... so rasanya x sampai 15 minit, kami stop..... 
aku naik bot ngan anak sedara..... bagi dia pengalaman sementara cuti sekolah ni kan..... nak suruh my Mak n Abah naik, tapi dorang x mor..... just nak tengok anak menantu dari tepi jerk..... kalu dorang naik, mesti lagi best..... hehe



fish feeding.....
aktiviti lain yang boleh di buat kat sini..... makanan dijual kat kaunter, harga x ingat, RM1.00 sepaket..... erm kalu ikut ada permainan baru kat sini, water ball, tapi time kami pi x di buka..... tengah selenggara kut..... alah, mainan yang orang masuk dalam belon then boleh berjalan atas air tu.....

so, overall tempat ni ok lah, kalu ramai2 naik paddle bot tu meriah lah sikit, siap nak berlumba antara kami..... tapi kalu sorang atau berdua jerk, macam kureng sikit meriahnya..... hehe

apa pon, we had enjoyed here.....

k, sekian

6 comments

December 12, 2013 at 12:04 PM

syok jalan2

December 12, 2013 at 2:22 PM

mcm2 jugak ade kat sana yer~
akak nih baru tahu ape xtvt kt atas tuh~

December 12, 2013 at 2:47 PM

aktiviti menarik nie...

December 12, 2013 at 3:42 PM

tak suka naik ke situ ..pening ... aku penah lalu dedua jln ..
k.kubu → raub

December 12, 2013 at 6:44 PM

mahalnya rm6 utk 15 minit.. lemak pn tak dan bakar lagi..... dpt merasa sudah la ye.....

December 13, 2013 at 6:40 PM

alamakkkkk knpa x nmpk gmbr ni???

Post a Comment