^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

11.12.13

Home » , , , , » *cuti cuti @ Fraser's Hill ~ taman permainan di fraser's hill food garden*

*cuti cuti @ Fraser's Hill ~ taman permainan di fraser's hill food garden*


assalamualaikum,

 salah satu port kegemaran kanak-kanak walau di mana juga..... tentulah taman permainan kan..... hanya melihat pada kertas peta, my lil princess Aisha dapat cam di mana kedudukan taman permainan.....



ha, cher tengok peta kat atas tu..... ada dapat cam x kat peniti ijou tu adalah taman permainan..... hehe, kat situ ada gambar jongkang jongket, so Aisha dapat tau itu adalah taman permainan..... ahah, jom kita ke sana.....


jumpa mende alah ni, maka confirm sampai dah ke Fraser's Hill Food Garden yang sebelahnya ada taman permainan.....


bangunan sana tu adalah food garden yang menempatkan gerai2 makanan dan juga cenderahati..... sebelah sini pula taman permainan.....

kami cari port tempat makan petang.....


inilah port pilihan kami..... pondok untuk menikmati kuih karipap dan kasturi yang di bawa dari rumah..... siap dengan air soya buat penghilang dahaga.....


anak dara puas main kat sini sebab time kami sampai orang x ramai..... hari Jumaat kan..... tapi keesokan hari kami datang lagi ke sini untuk makan tengahari kat bangunan food garden tu..... pergh hampir penuh kawasan taman ni.....


lepas satu mainan, dia pi ke mainan yang lain..... hampir semua permainan nak di jelajahnya..... Aisha n her cousin yang sedang menunggu keputusan peperiksaan PMR.....


ha, ada mini golf dengan bayaran RM6.00 untuk 30 minit permainan di sini..... tapi kami x sempat nak suruh Aisha main sebab waktu operasi adalah.....
Ahad - Jumaat : 9.00 pagi - 4.30 ptg
Sabtu & Cuti Umum : 9.00 pagi - 7.00 petang

dah tutup lorrrrr..... esoknya repeat ke sini time tengahari, rehat pulak.....
maka, adakah nak kena repeat ke sini lagi di masa akan datang untuk rasa main golf?..... hihi berangan dulu x salah kan.....



Aisha menikmati biskut Oreo Vanila sebagai pelepas penat bermain sebelum balik hotel untuk berehat.....



haha, pic toilet pon nak snap.....
bukan apa, biasa kat toilet ada pokok segar kan..... kat sini dorang letak sticker bunga2 sebagai penyeri..... nak masuk kena bayar RM0.30 tapi xder orang jaga pon, dorang just sedia tabung jerk untuk pengunjung yang nak guna toilet nieh.....



last but not least.....
haha, pasangan romantik pose ala2 kat oversea gitu kan.....
miss this place.....
mujur lah my dear Hubby x bawa incikNik ke sini..... kalu x, harus lah aku n my sisters posing banyak2 kat sini kan..... hish, rugi tul.....

ok, sambung entry lain pulak lepas ni..... penat mengadjust gambo n menaip nieh..... see u'olls next entry yerk.....


k, sekian

6 comments

December 11, 2013 at 9:09 AM

amboi masz mcm pasangan baru kawin pi honeymoon hah heheheeh....

betul tu masz, budak2 ni cari swimming pool ngan playground jek laa kalo pi bercuti kan....

December 11, 2013 at 10:06 AM

tempat yang sesuai dari kesibukan

December 11, 2013 at 2:03 PM

waaa... zaza memang teringin nak bercuti ke sana.. belum berkesempatan lagi..

December 11, 2013 at 9:19 PM

tak pernah sampai lagi kat sana......

December 13, 2013 at 6:42 PM

kalu x aisha bleh feeling2 Yani Tseng gitu ;-)

December 21, 2013 at 1:28 PM

Mendamaikan..auwww romantis gituuu..

Post a Comment