^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

24.12.13

Home » , , , , , » *sambut anniversary di Jusco Anggun, Rawang*

*sambut anniversary di Jusco Anggun, Rawang*


assalamualaikum, 


erm, sebenarni ni entry tertangguh lepas balik dari cuti cuti di Bukit Fraser, Pahang bulan lepas..... ingatkan semua entry dah buat, rupanya ada yang tertinggal..... haha maafkan saya penunggu gua.....

kami ke Bukit Fraser bulan November yang lalu adalah sebab nak raikan ulangtahun perkahwinan Mak n Abah..... tapi kat atas nu xder kedai kek, dah tanya pihak hotel yang kami menginap pon, dia x boleh nak sedia.....

so, bila turun dari Bukit Fraser tu, esoknya kami plan bawa Mak n Abah makan2 n potong kek sekali..... hajat awal nak potong kek kat Taman Tasik Metropolitan, Kepong, tapi disebabkan takut hujan akan turun dek ramalan cuaca, kami decided cari tempat yang berbumbung.....



tempat pilihan kami adalah di Restoran Pizza Hut, Jusco Anggun Rawang.....

siap2 order, sementara tunggu main course (pizza) sampai, aku n my Usu kuar jap pi cari kek..... actually time ni Mak n Abah x tau pun plan kami nak suruh dorang potong kek..... kami just inform nak bawa makan kat luar jerk..... hihi

dan plan kami menjadi bila, masa aku kuarkan kek untuk di potong, dorang terkejut n malu2 kucing gitu..... hihi



kek pilihan..... feeling2 strawberi n salji sejuk ala2 dok kat Bukit Fraser.....
 kek Black Forest, beli kat The Baker's Cottage, RM45.00 untuk saiz 7".....



my anak dara Aisha, dok jeling2 kek sibuk nak potong jugak.....

jom kita nyanyi dulu.....
"Allah selamat kan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Mak n Abah
Allah selamatkan kamu"

time ni agak ramai juga orang dalam Pizza Hut ni, tapi kami x kacau orang kan..... kami buat hal kami jerk..... nyanyi pon sekejap jerk dah siap..... then potong2 kek.....


lepas tu kami minta Mak suap Abah kek.....


kemudian Abah pulak suap Mak kek.....
 hihi..... so sweet moment.....

ngam2 jerk, lepas sesi suap2, lepas memasing makan kek sorang sehiris.....
pizza pon sampai..... apa lagi..... melantaklah kami..... 
erm, Mak x makan pizza, so kami orderkan spaghetti, tu pon x abes, maka anak2 n cucu2 lah yang tolong abeskan..... hehe




lepas kenyang makan.....
kami bawa Mak n Abah jalan2 kat dalam Jusco.....
dari Pizza Hut di hujung sana, ke Daiso di hujung sini.....
hehe, banyak jugak yang kami grap kat situ..... maklumlah, semua bawang RM5 kan..... ambik ambik ambik, then x sedar, bila bayar hampir RM50 sorang habis kat situ.....
senyum jerk lah..... hiiiiiiiiiiiii



last but not least.....
our kesayangan Abah n Mak.....
love you forever.....

erm..... cantik x baju tu? aku belikan untuk dorang masa kat Bukit Fraser semalamnya..... alhamdulillah dorang suka, hikhikhik, maklum, aku dok jauh n dah jarang balik kampung..... sesekali jumpa n pi bercuti, kena lah bagi kenangan untuk dorang kan..... hehe

moga ada lagi kesempatan untuk kami dan kita semua berbakti kepada keluarga kita di masa akan datang kan..... amin.....

k, sekian

3 comments

December 24, 2013 at 4:53 PM

ni baru betul sehati sejiwa ;-)

December 24, 2013 at 10:28 PM

Happy Anniversary buat mak & abah mas..Moga kekal bahagia till Jannah..^^

December 27, 2013 at 8:58 AM

Happy besday to your Mak dan Abah.. semoga kekal bahagia selamanya :D

Post a Comment