^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

26.12.13

Home » , , » *Aisha's 5th birthday celebration*

*Aisha's 5th birthday celebration*


assalamualaikum,

 bersamaan 23 Disember 2013 yang lepas, maka genaplah my little princess Aisha 5 tahun..... alhamdulillah, kami di beri kesempatan untuk menjaga Aisha sehingga ke hari ini.....

balik keje petang tu, masa ambil Aisha dari taska, dia dah keluarkan dialog "Mama, Mama bawa kek untuk saya tak?", gulp..... telan ailio kejap aku.....
dengan penuh kasih sayang, aku cakap kat dia..... "x der la sayang, nanti kita pi beli kek yerk".....
"ok"..... simple jerk dia balas..... alhamdulillah, Aisha memang anak yang baik n dengar kata..... jarang membantah kecuali pasal mainan..... ;)

sebelum tu aku plan nak belikan kek hujung minggu ni, n beli makanan segera untuk celebrate birthday Aisha, tapi my dear Hubby cakap, x payah susah2 lah, kita beli sate n kek jerk..... makan kat rumah..... lagipon nak tunggu ujung minggu lambat sangat..... haha, pulak.....
ok lah, aku setuju jerk.....

so, lepas maghrib, keluarlah kami malam tu.....

 

beli kek King's jerk kat bandar Rawang.....
Aisha nak kek cartoon, tapi yang ada cartoon sume saiz besar2, nanti sape pulak nak makan.....



selain dari kek.....
ada sate ayam, sate daging, tempura ayam, nugget daging, biskut+epal+coklat bola (sebagai hiasan) n air rut beer sendiri bikin.....
 simpel sebab sambut kami 3 beranak jerk..... belum ada rezeki nak sambut besar2 an..... asik lari schedule jerk..... huhu



sesi tiup lilin n potong kek lepas nyanyi birthday song oleh kami.....
malu2 anak dara ni kami nyanyikan lagu birthday untuk dia..... hihi
 kalu lagi ramai, mesti lagi meriah kan.....



erm, kita gambo2 kejap yerk.....
sayam anak Mama..... mmuahhhhh

lepas tu, apa lagi, kami pon makan2 lah..... sambil tengok Masterchef kat Astro Maya..... hihi
habis Masterchef, habis kami makan..... kek ada lebih, aku potong simpan dalam tupperware untuk bagi kat school Aisha esoknya.....



rajin birthday girl tuangkan air untuk Mama n Papa.....
so sweet.....



dan
ini hadiah kami untuk Aisha..... beli yang murah2 jerk..... yang penting Aisha suka.....
subang beli masa aku outstation kat Johor ritu.....
brooch huruf A stand for Aisha.....

erm, moga hari2 mendatang akan menceriakan lagi kehidupan Aisha dan sentiasa comel di hati Mama n Papa di bawah lindungan Nya.....
amin.....

k, sekian


7 comments

December 26, 2013 at 8:22 AM

Anak ni yg penting birthday mereka mesti nak ada kek. Bila dapat ini dah happy Maz..

Tengoklah muka ceria jelas terpancar.

Sekali lagi happy birthday dari auntie ye sayang..

December 26, 2013 at 9:24 AM

happy belated birthday Aisha

semoga menjadi anak penyejuk hati mama dan papa ye :)

December 26, 2013 at 11:30 AM

selamat hari lahir aisha..... birthday wishes mintak adik kat papa & mama tau.

LOVE, Mak Su

December 26, 2013 at 12:46 PM

mesti aisha tersenyum smpi ke telinga bla nmpk kek ;-)

December 26, 2013 at 2:29 PM

happy birthday syg... sama tarikh ngan anniversary auntie la :)

December 26, 2013 at 5:04 PM

hepi besday aisha...wah meriah jew mknan2 tue...

December 27, 2013 at 8:57 AM

Happy Besday Aisha, semoga menjadi anak solehah..

Cantik hadiah untuk Aisha, acik pun suka :)

Post a Comment