^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

13.12.13

Home » , , , , » *cuti cuti @ Fraser's Hill ~ little pink riding hood*

*cuti cuti @ Fraser's Hill ~ little pink riding hood*


assalamualaikum,

eceh..... peginyer 2h1m jerk, tapi cerita berentry2..... kalau holiday 4h3m, ntah berapa banyak entry agaknya yerk..... huhu..... bukan apa, aku ni jenis malas nak menaip panjang2 n meng'upload gambo banyak2 sekali gus..... tu yang holiday kejap tapi entry banyak part..... x per kan..... hehe

ini adalah tempat last yang kami pergi kat Bukit Fraser sebelum balik ke Rawang..... tapi ni bukan entry last tau, sebab aku nak share tempat2 untuk makan, n souvenir2 yang ada kat atas ni..... 

ha, jom layan my 'little pink riding hood' dulu yerk.....



tengok peta, cari gambar kuda.....
dan..... jom jalan..... eh, naik kereta lah.....
 


my Mak n Abah sebagai model The Paddock Fraser's Hill


 
ha, yang ni bukan nak snap pic orang2 kat depan tu tau..... tapi nak snap pic merpati 2 sejoli kat belakannnggg nuunnn, Mak n Abah jalan berduaan berpegangan tangan..... so sweet.....
 


bayaran untuk menunggang
dewasa : RM5.00
kanak2 : RM4.00
dewasa & kanak2 : RM8.00

waktu operasi
 Ahad - Jumaat : 9.00 pg - 4.30 ptg
Sabtu : 9.00 pg - 7.00 mlm


my little pink riding hood
eh, bukan little red riding hood ker..... ye lah, Aisha pakai baju pink, so tukar lah kan..... kalu dia pakai baju merah, baru sesuai guna 'red' tu.....
yang lain2 x mor naik kecuali C.Din n her son Amar..... tapi sayang, Amar nangis bila dah nak sampai ke garisan penamat..... hihi, x per, nanti dah berani sikit Amar ajak Mama n Daddy naik kuda lagi yerk..... hehe



The Paddock juga ada tempat memanah..... erm, bayaran RM8.00 untuk seorang dengan 10 anak panah.....
ingat boleh kongsi2 nak main, rupanya x boleh..... kalu x, aku suruh jer anak sedara aku tu cuba, tapi orang yang jaga tu x bagi..... so, C.Din sorang je lah yang main walau memula banyak yang ke laut tanah..... but its ok, practise make perfect.....

lepas habis aktiviti di sini, kami ke Food Garden semula untuk makan tengahari sebelum turun Bukit Fraser untuk balik..... 

sebelum perjalanan turun, aku dah ingatkan Hubby untuk stanby berhenti kat satu signboard besar Fraser's Hill..... tertoleh lah kiri kanan kami mencari signboard tu..... akhirnya my Usu jumpa kat jalan bawah sekali di persimpangan kiri ke Raub n kanan ke Kuala Lumpur.....



 kenangan kami di sini.....
sweet memory.....

ha, lepa sni ingat tau, ada entry random pasal tempat makan n souvenir yer..... lepas tu baru entry lain2 akan menyusul..... hehe

k, sekian

6 comments

December 13, 2013 at 8:51 AM

salam jumaat

December 13, 2013 at 10:25 AM

romantiknye merpati dua sejoli kat belakang tu...sweeettttt...

December 13, 2013 at 10:53 AM

tak sangka yer..
macam2 xtvt kat atas sana~
boleh dipertimbangkan ke sana plak~

December 13, 2013 at 6:40 PM

best nyer part memanah tuu

December 15, 2013 at 6:46 PM

syoknye cuti2..so sweet mak & abah mas jalan berpegangan tangan..^^

December 21, 2013 at 1:32 PM

Harga yg reasonable..seronoknyer tak pernah merasa nek kuda..cam takott jerr

Post a Comment