^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

6.12.13

Home » , , , , » *cuti cuti @ Fraser's Hill ~ hotel pilihan*

*cuti cuti @ Fraser's Hill ~ hotel pilihan*


assalamualaikum,

 dah check in..... dah solat..... dah kenyang makan bekal..... jom masuk bilik..... rehatkan badan jap sebelum keluar jalan2.....

hotel pilihan adalah
Puncak Inn Bukit Fraser

kalau dari GAP jalan terus jerk sampai ke puncak.....



nampak jerk mercu tanda Bukit Fraser si menara jam ni..... ha belakang tu jerk Puncak Inn.....
dah sampai.....



full view of hotel.....

hotel ni buakn 3 tingkat bangunan tau, tapi 3 tingkat tangga..... eh silap, 4 tingkat lah kalu termasuk lobi kat tingkat bawah tu kan..... kawasan letak kereta secara terbuka..... siapa cepat dia dapat, time kami sampai tu orang x ramai lagi, maklumlah hari Jumaat kan, orang masih bekerja kecuali orang Johor yang bercuti sempena Hari Keputeraan Sultan Johor.....



sebelum masuk lobi, kat luar sebelah kiri main entrance dah terhidang Gift Shop..... nak survey dulu pon boleh..... nak check in dulu pon boleh.....




lobi hotel yang sangat English Style..... suka sangat sebab rasa tenang jerk..... setenang cuaca di luar.....
dah ada kunci, so jom kita naik bilik.....
aha, hotel ni xder lift tau..... so sesuai untuk mereka yang ingin menguruskan badan dengan cara exercise..... hehe



naik 1 level tangga, sampai ke tingkat 1 hotel..... ada koridor yang memanjang menempatkan bilik2 pilihan..... view best..... ada pagola kayu putih dengan pokok2 bunga yang sedang mekar..... sweet..... ala2 oversea gitu kan.....



naik lagi 1 level tangga, sampai ke tingkat 2..... this is my room level..... view hampeh..... tanah bukit betul2 paras bumbung bilik..... rasa macam x cukup udara jerk bila lalu koridor ni..... nasib baik ada rumput pakis yang tumbuh..... dapat la tenangkan mata walau sipi2 jerk pakis tu..... hihu



naik lagi 1 level tangga, sampai tingat 3..... view agak ok dari tingkat 2 tadi..... still bukit but lebih banyak pakis yang tumbuh..... n boleh tengok pemandangan hutan belantara kalau pandang ke atas..... ngeh3.....
kalau ikut level ni adalah level terakhir bagi barisan bilik, tapi ada 1 lagi level tangga yang kita boleh naik.....



anak dara yang masih berstamina tinggi, naik sampai ke puncak teratas..... puncak bukit.....


kat sini ada pondok n bangku untuk berehat..... siap ada pelantar ala2 table top n paip air..... maybe boleh buat aktiviti barbequekut kat atas ni..... tapi lupa plak nak tanya kat orang hotel boleh ke tidak.....



pemandangan clock tower dari puncak bukit tingkat atas Puncak Inn.....


wide view..... bangunan putih sebelah kanan tu adalah Shahzan Inn..... padang hijau sebelah kiri tu adalah padang golf..... Fraser's Hill Golf Club (FHGC).....

aku x berlama2an kat atas ni sebab si anak dara sibuk nak kincing pulak time ni..... dari tadi dok kat bilik puas menanya, x nak di ke toilet..... hish, potong stim tull la, baru nak feeling2 posing oversea gitu..... jomlah kita balik bilik.....



buka pintu, inilah pemandangan bilik kami.....
bilik Junior Suite dengan harga RM195.00 semalam untuk kadar school holiday, tempahan melalui Agoda..... kalau pergi bukan cuti sekolah lagi murah kan.....

kat sini, kami datang 4 family, ambil 2 bilik Junior Suite n 2 bilik Deluxe..... kalau bilik Deluxe harga adalah RM145.00 semalam untuk kadar school holiday..... Mak ngan Abah 1 bilik (bilik untuk mereka honeymoon tapi jadi tempat pengumpulan kami adik beradik time bincang2 n lepak2), family aku + anak saudara 1 bilik, family my UTEH 1 bilik n family my USU 1 bilik..... bayar kami bahagi 3 beradik je, ye lah, x kan nak suruh Mak n Abah bayar kan..... kami yang plan, so kami lah yang support mereka..... alhamdulillah semua berjalan lancar.....



katil king size..... dengan hiasan gambar hitam putih, sangat klasik.....



kerusi rehat di ruang menonton dengan lampu lantai yang suram.....
kalu baring sini tengok tv kompem terlelap.....



kat ruang menonton ni ada tv kotak dengan siara Astro basic hotel, ada almari + hanger, ada keatle, mug, tea, coffee, sugar..... ops, mini freezer x der ye, kalu nak minum air sejuk, niar je air tu terdedah dalam bilik, lama2 nanti air tu sejuk sendiri..... hihi



bilik air standard saiz rumah teres sekarang..... ada bowl, ada sink dengan sabun, shower cap n gelas..... n yang paling penting adalah shower heater..... kalu x der..... rasanya Abah x nak mandi kut kat sini..... sejukkkkk sangaaaaat air dia.....



bilik xder aircond yerk..... just kipas dinding jerk..... tapi kami x guna pon, sebab sejuk..... huhu
dan dalam bilik semua ada tag macam kat lampu tu..... ini tandanya hotel ni adalah milik kerajaan..... milik Perbadanan Kemajuan Bukit Fraser..... so x yah la cari direct website ke hotel ni yerk..... semua PKBF yang uruskan.....



so sesiapa yang berminat nak stay kat hotel ni boleh la contact nombor atas tu yerk..... sebelum ni aku puas cari contact number hotel ni kat internet tapi x jumpa, tu yang book guna agoda tu..... so dah ada ni, boleh simpan..... mana tau ada rezeki nak pegi lagi ke sini..... tapi tunggu jalan x bengkang bengkok sangat..... boleh x..... haha

Puncak Inn Fraser's Hill
Jalan Genting, 49000 Bukit Fraser, Pahang Darul Makmur
Tel : 09-3622007 / Fakx : 09-3622201
Email : puncakinn1@yahoo.com
website : www.pkbf.org.my

so, lepas rehat2 jap kat hotel.....
jom kita gi jalan.....

tapi tu next entry ekk.....
penat menaip weh.....


k, sekian

5 comments

December 6, 2013 at 9:04 AM

bestkan

December 6, 2013 at 9:05 AM

selesa lar kak hotel nie..cantik..besar..bersih..ada sofa yg boleh buat tido..best2..tp kalo tak cuti skolah murah lagi kot kan kak..?

teringin nak ke sana tp sanggup kah alynn n danish menempuh jalan yg bengkak bengkok itewww....huhu

December 6, 2013 at 1:18 PM

Tu la...cdg juga nk ke sana...nak ke bukit tinggi juga...next year...xtaw mna nk smpai dlu...thanks for the share yea...

December 6, 2013 at 2:46 PM

waahhhh.. menarik jugak tempat nih.
tetiba rindu sama CH bila baca udara sejuk kat situ~ boleh pergi jugak nanti..:)

December 9, 2013 at 5:49 PM

wah, cantiknya hotel ni

Post a Comment