^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

4.12.13

Home » , , , » *cuti cuti @ Fraser's Hill ~ perjalanan kami bermula*

*cuti cuti @ Fraser's Hill ~ perjalanan kami bermula*


assalamualaikum,

dah lama plan untuk cuti2 bersama keluarga..... dari awal tahun ritu..... asal nak pi ke CH dengan penglibatan 6 keluarga (semua adik beradik aku)..... siap buat Group WhatsApp khas untuk kongsi info pasal plan holiday kami..... tapi last2 memasing ada hal yang x dapat di elakkan..... maka aku yang dah tekad nak pi jugak bercuti..... plan ngan adik2 aku yang 2 orang tu untuk bawa Mak n Abah bercuti jugak..... 

tapi lokasi kami ubah dari CH ke Bukit Fraser..... dari plan asal nak bercuti 3 hari 2 malam, kami tukar ke 2 hari 1 malam..... lagipon dari pembacaan aku, kat atas nu x der la aktiviti yang memerlukan masa yang panjang untuk di buat..... so tarikh dah dipilih sempena anniversary Mak n Abah kami, hotel pon dah di tempah bulan 6 ritu..... maka kami teruskan plan kami ke Fraser's Hill..... kami dari Rawang ke destinasi pilihan melalui jalan Kuala Kubu Bharu..... kami gerak guna 2 buah kereta, family aku ngan my USU 1 kereta, my UTEH n Mak Abah 1 kereta.....

kami gerak hari Jumaat, 22.11.2013 dalam pukul 10 pagi, hajat nak biar sang lelaki solat Jumaat di masjid tempat sejuk..... hihi



 jalan dah start berliku2 kat area Batang Kali..... tapi ok lagi ni..... dari cerita my USU, jalan ke CH lagi teruk dari jalan kat sini..... erm, ok.....



singgah Empangan Sungai Selangor, Kuala Kubu Bharu hirup bayu segar tepi empangan sambil snap2 gambar..... my USU n her si tembun 10 bulan Teha..... (tarikh kami gerak genap si tembun 10 bulan).....


muka Aisha x berapa nak excited time ni sebab kami x sampai2 di lokasi..... asik ler bertanya, "mama, bila nak sampai ni?"..... "mama, lama lagi ke nak sampai?".....


pasangan yang di rai..... Mak n Abah.....
layan kan je la anak2 bersnap2..... mereka masih x dapat bayangkan tempat tujuan macam mana nanti..... cum ayang mereka tahu, tempat yang kami nak pegi ni tempat sejuk..... hihi



ada jugak gambar tuan tanah..... seb baik Aisha snap, kalu x..... hurmmm harapan.....


sambung semula perjalanan..... dah masuk Jalan Kuala Kubu Bharu, jalan semakin bengkang bengkok..... tengok lah dalam GPS tu, kiri kanan kiri kanan..... dalam 1 jam perjalanan laluan bengkang bengkok ni, sampai lah kami di persimpangan menuju puncak akademi fantasia Bukit Fraser.....



tanda dah sampai ke simpang Bukit Fraser yang dulu dipanggil sebagai GAP..... alah yang ada laluan masa ganjil ngan masa genap tu.....



tapi sekarang dah xder dah masa ganjil genap tu..... "one way street only for going up"..... nak turun nanti ada jalan lain pulak.....so bila2 masa boleh naik n turun, tapi lebih elok jalan waktu siang kut, sebab jalan dia scary tul..... start sini kami dah senyap, borak pon sikit2 jerk untuk hilang sunyi, semua concentrate pada jalan yang bengkang bengkok x hengat..... masa ni, my USU's husband cakap, jalan ni lagi teruk dari jalan kat CH..... huhu



bila nampak menara jam tu (kiri gambar) maknanya kita dah sampai ke puncak Bukit Fraser..... maka berakhirlah seksaan berliku2 kami..... haha

alhamdulillah, selamat sampai ke puncak..... patutnya perjalanan ambil masa 30 minit, tapi jadi 1 jam sebab jalan yang bengkang bengkok itu..... gerak pukul 10.00 pagi, sampai puncak 12.00 tengahari.....

lepas tu kami ke hotel pulak..... dah book, n hotel yang kami book tu x payah cari pon, sampai jerk kat jam tu, dah nampak dah..... erm, nanti cerita ekk.....

k, sekian

4 comments

December 4, 2013 at 8:44 AM

sejuk

December 4, 2013 at 10:32 AM

alaaaaa baru feel nk baca.dh bersambung pulak.hehehe

December 4, 2013 at 11:17 AM

oohhh.. x sabar plak nak tunggu next n3.. nanti citer ape yang best kat sana k~

December 4, 2013 at 3:15 PM

lagi2 n3 seterusnye kak..tak menyaboo nihhh..

tp bab jalan cam ulau kena palu tu yg alin seriau..sebab anak alynn n mak mmg cepat muntahhhahhh..kena soh mak amik ubat tahan muntah dulu..hihi..tp danishh kena ler hadapp..

Post a Comment