^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

5.12.13

Home » , , » *cuti cuti @ Fraser's Hill ~ makan bekal di belakang masjid*

*cuti cuti @ Fraser's Hill ~ makan bekal di belakang masjid*


assalamualaikum,

sampai di puncak pada 22.11.2013 (Jumaat) dalam pukul 12.00 tengahari, terus park depan hotel Puncak Inn Bukit Fraser, sebab x tahu lagi tujuan nak kemana..... kalu ikut time check in pukul 2.00 petang ke atas, tapi Hubby suruh tanya kut lah dah boleh masuk kan..... ye lah, dah book, mesti dorang dah siap sedia kan..... aku mula2 was2, tapi Hubby suruh jugak pi.....

maka..... baekkkkk, saya yang menurut perintah.....
alhamdulillah, urusan sangat mudah.....
just bagitau yang kita dah book (aku book melalui agoda) n bagi printed voucher.....
then orang kaunter bagitau bilik dah sedia n boleh masuk..... sain2 kertas apa2 yang patut, n orang kaunter bagi kunci n breakfast kupon.....


anak dara ber sweater, sarung tangan n mafla di puncak Bukit Fraser.....
time ni panas, tapi angin dia sejuk bertiup..... x dapat nak gambarkan macamanam tapi tenang n nyaman jerk udara kat sini.....

erm, lepas dapat kunci, kami x terus masuk bilik..... kami nak cari tempat untuk makan n tempat untuk jemaah lelaki solat Jumaat.....
jom kita ke.....



tengok peta jap.....
 nampak masjid x?.....
ha kita ke Masjid Sultan Mahmud Bukit Fraser.....
kat situ ada Restoran Hamzah, so boleh makan n boleh solat sekali.....

 

inilah Restoran Hamzah..... belakangnya pulak terletak Masjid Sultan Mahmud.....


time kami sampai, ada lah 2 small family group makan kat sini..... restoran gred 'B', kira ok lah kan.....
perasan x ada orang berkian pelikat kat kaunter tu, ha tu dah nak siap2 pi solat la tu.....

tapi jangan tanya rasa n harga makanan kat sini tau sebab kami x makan masakan restoran tu.....



kami makan bekal yang di bawa dari rumah..... ketupat segera, ayam masak kicap, sambal goreng kentang..... air jerk order kat restoran tu, tapi dah ada orang belanja..... terima kasih CikDin (jejaka berbaju oren a.k.a suami my UTEH).....



sambil tunggu si jejaka2 solat Jumaat..... kami apa lagi, gunakan masa yang ada untuk snap2..... my Mak sibuk main game candy crush..... hehe


sangat cantik view dari atas ni dengan udara yang nyaman n angin sejuk sepoi2 bahasa.....


sambil menikmati udara nyaman, sambil bergurau senda dengan anak dara.....
heaven.....


subhanallah..... cantik



terpikat dengan kerusi kat sini..... kat mana2 pon ada kerusi ni..... rasa macam nak bawak balik umah jerk..... hihi


nampak slider seketul belah kiri tu..... Aisha sibuk lah nak main..... ok sayang, kita main sekejap je yerk..... buat lepas gian.....


dari restoran ni juga boleh nampak trek untuk jungle tracking.....
Abu Suradi Trail.....


dengan Hemmant Trail.....
sapa yang minat boleh la masuk, tapi kami xder la..... sebab bawa Mak n Abah cuti rehat2 kan, lagipon ada baby2, so x sesuai nak buat aktiviti masuk hutan kan.....



 ha, inilah dia Masjid Sultan Mahmud, Bukit Fraser.....
kalu dari bulatan jam tu, ambik simpang yang ke atas bukit (betul2 depan hotel Puncak Inn) jalan terus jerk..... kena ikut map yerk, kalu x, akan sesat macam kami walau Fraser's Hill ni kecik jerk.....
masjid ni kat sebelah kanan jalan.....

lepas si jejaka2 siap solat n makan..... kami masuk bilik untuk rehat sekejap sebelum keluar jalan2.....

k, sekian

4 comments

December 5, 2013 at 8:56 AM

comey anak dare masz bertudung...manis jek lieya tgk hah....

percaye tak, lieya plak tak penah sampai sini lagi..tingin nak pergi....

December 5, 2013 at 8:59 AM

keindahan alam

December 5, 2013 at 1:03 PM

nampak cam best jugak tempat nih.. nyamannn jer~

December 5, 2013 at 4:01 PM

iye lar tempt ni mmg tenang..tak sabar nak tgk tmpt2 menarik di fraser hill..

Post a Comment