^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28.11.13

Home » , , » *3 hari 2 malam @ Marriott Putrajaya*

*3 hari 2 malam @ Marriott Putrajaya*


assalamualaikum, 


 1stly meh tengok muka tuan tanah yang tengah menahan kesejukkan di bilik meeting di Marriott Putrajaya last 2 weeks yerrr.....


sekarang ni, tuan tanah dah gerak pi ke Melaka pulak untuk arrange Showcase SDSI di MITC under craft cluster..... so layan entry tertunggak ni yerk..... kena ikut nombor turutan la kan..... kita mulakan dengan entry aku bermeeting di Marriott Putrajaya.....

stay 3 hari 2 malam start jumaat n checkout ahad..... harga jangan di tanya ye, sebab aku stay kat sini atas tiket government meeting pakej..... so kena tanya kakak yang incharge for this meeting location..... eceh, mentang2 meeting kat hotel berstar2 ni, berspeaking plak aku kat blog ni kan..... hehe sekali sekala x per kan..... kengkawan faham kan..... kan..... kan.....



second night kami berdinner..... asalnya nak buat barbeque kat tepi kolam, tapi atas sebab2 tertentu n advice dari pihak hotel, kami tukar ke indoor dinner n kami di hidang dengan menu china.....

dalam kepala terbayang sharkfin soup masa dinner kat satu hotel kat JB dulu..... sedapnye..... tapi hampa..... tengoklah menu tu..... biasa2 jerk..... kat restoran melayu pon boleh dapat..... har3..... n rasa makanan dia biasa jerk.....



apsal aku sorang yang berpose gitu ekkk.....
sebab yang lain2 dah lapo time tu..... konon2 nak tunggu big boss sampai baru kami nak mula makan, tapi tunggu punya tunggu, big boss x sampai2, tengok meja sebelah (group lelaki) dah bedal dulu sup tu..... maka kami pon menyusul lah.....


meja kami..... dengan main course..... meriah..... siap gelak2, meja kamilah yang paling havoc..... biasa la cerita pompuan2 ni kan, sume bende nak di share..... hehe

ha, jom tengok bilik pulak.....


bilik luas, dengan 2 katil single yang bersaiz besar..... duduk bilik ni berdua dengan jiran meja sebelah aku kat opis ni.....

 ada tersedia dua buah kerusi untuk rehat sambil tengok tv..... kami guna untuk letak telekung n baju bajan jerk..... tengok tv sambil baring2 atas katil pon boleh kan..... maklum, katil besar..... hihi



ada meja tulis, cermin muka n tv dengan siaran astro.....
hotel ni berkonsepkan business hotel, so meja tulis tu adalah wajib untuk buat kerja.....
aircond, lampu, jam, alarm, boleh control dari sebelah katil jerk.....


mini bar yang standard ada kettle, coffee, tea, nescafe, sugar, creamer, mug, paper cup, sudu.....
ha, yang jajan tepi2 tu, x termasuk senarai yerk, tu kami bawa sendiri untuk makan sendiri.....


mini refrigerator ada pelbagai air tin, jajan, coklat n air mineral.....
kalu dah ambil minum n makan, sendiri mau ingat haaa..... bayar jangan lupaaa.....



toilet ada shower.....



ada bath tub, sink.....


bowl tanpa paip..... nak beristinjak, just pulas jerk meter kat tepi kanan bowl tu untuk pengeluaran air..... lepas tu jangan lupa flush yerk..... hihi


toiletries..... standard.....
yang bestnyer hotel ni bagi banyak towel..... sume ada 8 ke 9 towel yang ada, sampai berlebih2 kami 2 oang guna..... boleh la jadi tempat alas kaki, tempat lap sink, tempat alas luar bath tub, yang lebih tu biar jerk gantung kat situ diam2..... hehe
ada towel yang bentuk baju tu, tapi x guna pon, untung orang laundry x yah cuci..... hihi
selain tu ada peti keselamatan, ada iron + board dah tersedia dalam bilik..... so x yah la nak call house keeping untuk mintak iron.....


dapat souvenir dari hotel, dorang letak atas katil..... masa 2nd day time lunch hour kami masuk bilik dah ada dah..... ingatkan dalam kotak tu ada lah brooch ke, cincin ke, sekali biskut da..... haha
x makan pon sebab dah kenyang makan pakej meeting 6 kali sehari..... jajan yang kami bawa sendiri tu pon x habis, siap bawa balik umah lagik..... hihi



ha, last but not least.....
pose dari kami masa malam dinner.....
ambil gambar mengiring adalah salah satu cara untuk nampak slim..... hihi

owh kat hotel ni ada kolam mandi, tapi x sempat terjah..... huhu

k, sekian


pssst : banyak cerita skip2 ni sebab masa terhad untuk menaip..... huhu


4 comments

November 28, 2013 at 8:57 AM

seronok keje masz..selalu outstation kan...mcm lieya ni nan ado laaa...dah name pun secretary...dok jek laa kat opis diam2 hahaahahahahah....

November 28, 2013 at 9:01 AM

bestnya

November 28, 2013 at 3:05 PM

bestnyeeee..
dapat hotel yang besar dan selesa cam tuh~

makanan dlm peti ais tuh kena bayar eh?? kalo ade anak2 kecik konfem abes di makannye~ hahaha

December 2, 2013 at 3:17 PM

...lawo makcik2 yang ada dlm gambo tu iyeeee... :D

Post a Comment