^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

20.3.13

Home » , , » *Segi Fresh Market berwajah baru*

*Segi Fresh Market berwajah baru*


as salam, 

atau nama melayunya Pasar Segar Segi, terletak di Batu Caves, Selangor..... 

 ahah, ni adalah rak barang yang ada kat Segi Fresh masa aku pi sebelum ni..... gambar lain ada kat sini.....



actually sejak tau kewujudan pasar murah Segi Fresh ni bulan 10 tahun lepas, ada lah 3 4 kali kami datang sini atas tujuan nak shopping barang2 dapur..... dan terakhir kami pi adalah bulan Februari lepas.....
 
tapi last week, kami pi lagi, dan terkejut sikit, sebab susunan dah bertukar, nampak lebih kemas dan selesa untuk berjalan.....  actually pasar ni dah berwajah baru sejak 10 Mac 2013 ritu..... kau tau pon sebab ternampak iklan dia kat tepi jalan balik dari pasar ni, hehehe.....



 upsss abaikan anak dara yang buat muka macam tu yerk.....
aku lebih fokus pada rak barang kat situ.....



 my dear Hubby pandai berlakon, ntah apa yang ditunjuknye tu yerk..... hehe


 semua nampak segar jerk kat sini..... kad ahli pon dah buat, so rasanya lepas ni kalu setakat nak beli barang dapur sahaja, x termasuk keperluan lain i.e baju bajan, hiasan rumah n aksesori..... rasanya kami akan ke sini jugak..... in shaa Allah

cuma satu je lah yang rasanya boleh diperbaiki iaitu troli yang dah jalan macam ketam..... maklum, orang datang sini beli barang dalam kuantiti yang banyak, so alignment dah lari sikit...... so tugas tolak troli aku serah kat Hubby, sebab ofkos dia lebih kuat dari aku kan, di tambah pulak dengan berat anak dara yang suka makan sekarang ni, tapi berat x naik jugak..... erm, camner tu.....

okeh, so Segi Fresh adalah salah satu destinasi shopping kami yang tak akan kami lepaskan tiap bulan..... haha

k, sekian

9 comments

March 20, 2013 at 8:12 AM

nampak asha dan dah besar la..=)

March 20, 2013 at 8:50 AM

syok2

March 20, 2013 at 9:09 AM

kat area subang pun ade pasaraya segi ni. pun dah berwajah baru. tapi jarang pegi :D

March 20, 2013 at 9:24 AM

wajah baru segi lebih kemas dan teratur..sedap mata nak memilih kan kak..? segi ni ada kt gombak je ker..?

March 20, 2013 at 9:24 AM

a'ah..nmpk asha bambam skit..tp comel la besar skit..hehe

igt sayur2 fresh td pasar ni jual..hehe

March 20, 2013 at 9:43 AM

Lama tak tengok Asya..makin berisi dia...

Nampak tersusun jer barang² kat market ni...

March 20, 2013 at 10:59 AM

rasanya area sini paling dekat kat balakong kut...erkk, ke akak salah???

March 20, 2013 at 11:27 AM

hmm aku tk suka pi segi rega brgnye agak mahal la ... tp tah la .. klu pi MIL aku je pi beli ketam gitu la ... aku klu pi beli ikan bilis sbb byk jenis ..heheh

March 20, 2013 at 1:02 PM

kat shah alam x nampak lagi supermarket nih..
murah x harga barang2 nye?

Post a Comment