^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

26.3.13

Home » , , , » *Aisha join aktiviti kolaj, kami suami isteri dalam harian metro*

*Aisha join aktiviti kolaj, kami suami isteri dalam harian metro*


as salam, 

last Sunday, kami sekeluarga telah memenuhi undangan dari Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS) melalui school my lil Aisha, Tadika Aida untuk aktiviti kolaj kanak2 tadika sempena pembukaan library baru di tempat kami..... baru je kami berdiskusi pasal tadika tempat Aisha belajar ni xder buat aktiviti lawatan macam school lama dia dulu, dah ada jemputan, dan aku pon ada niat dalam hati untuk bawa Aisha ke library ni hujung minggu lepas sempena perasmian dia.....
Alhamdulillah, doa kami termakbul melalui undangan tersebut.....

so, apa yang kami buat kat situ, jom tengok.....



 ini lah rupa bangunan PPAS tu.....
bangunan ni belakang jer dengan Klinik Kesihatan Rawang menghala ke Taman Rawang Perdana.....



keadaan dalam PPAS.....
agak selesa dengan masa memula kami sampai x ramai lagi orang masuk dalam, tapi bila dah ramai macam tu, uhuh, sampai yang duduk kat lantai pon ada jugak.....



antara kemudahan yang disediakan.....
bilik komputer dengan kadar barayan RM0.50/setengah jam yang siap boleh print dokumen..... ada wifi free juga..... bilik air, surau, ruang menonton dan zon kreatif (untuk kanak2)



 playground.....
kat luar ada lah playground kecil je untuk lepas lelah kanak2..... mak pak dok tepi je yerk..... hehe



Zon Kreatif

 

dalam bilik ni lah aktiviti kolaj yang aku cerita masa kat atas tadi tu.....
alah, yang dapat jemputan dari PPAS melalui Tadika Aida tu.....
gambar kiri tu, Aisha tengah salam maskot PPAS, gambar blur sebab aku kat luar di sebalik cermin, mak pak kena tunggu kat luar sebab nanti perasmi nak masuk dalam..... kalu x, mesti gambar ni clear kan.....
 
 

 dah selesai aktiviti kolaj (tampal kertas warna yang dah dipotong kecil2 pada lukisan gambar ikan).....
 dapat lah hadiah setiap peserta yang join..... nampak x kertas yang budak tu pegang ada gambar ikan warna merah tu, Aisha punya warna oren.....
untuk aktiviti ini, cuma dua (2) sekolah tadika yang dijemput iaitu Tadika Aida (school Aisha) n Tadika Rimba Rias kut nama dia.....



 sebelum balik sempatlah amik gambar dengan Teacher Aida (tuan punya Tadika Aida merangkap cikgu tadika Aisha - tudung purple)..... aku, Aisha (baju putih) n kawan Aisha kat school, Duratun kut nama dia.....



majlis perasmian PPAS tu dilaksanakan oleh YB Dr Hajah Halimah Ali, Exco Pendidikan, Pendidikan Tinggi & Pembangunan Modal Insan Selangor..... orang selangor kenal x nieh..... hehe

lepas ni, kalu ada apa2 aktiviti anjuran school Aisha, in shaa Allah akan kami penuhi kalau xder apa aktiviti lain, terutama yang melibatkan kerja.....

oho, masa majlis tu, kami suami isteri telah di interview oleh wartawan Harian Metro, so sesiapa yang beli akbar Harian Metro keluaran 25 Mac 2013 (semalam) di column Setempat m/s22, in shaa Allah boleh baca apa yang kami komen pasal PPAS ni..... hehe


k, sekian



10 comments

March 26, 2013 at 8:49 AM

aler tak dan baca...snap dan tempek sini lah...akak nak baca jugak

March 26, 2013 at 8:51 AM

wah, happening!

anyway sgt2 suka header. cntik!

March 26, 2013 at 9:38 AM

salam kenal dari fifi.. baru sempat melawat sini..

March 26, 2013 at 9:47 AM

selamat pagi ...
singgah pagi
apa khabar pagi nie.. dah makan ke?

March 26, 2013 at 9:49 AM

wahhh..glamer gitu kalau masuk paper :D

March 26, 2013 at 10:08 AM

baguslah.. mmg mesra kanak2. dapat memupuk budaya membaca

March 26, 2013 at 11:27 AM

sonok jugak dapat joint xtvt cam nih.. bermanfaat untuk anak2 kan~

ler.. nape x ckp semalam.. kalo x dah beli dh paper tuh..:)

March 26, 2013 at 1:17 PM

PPAS mmg aktif..ada je aktiviti yg diorg buat sn sini..cuma tu la kdg2 ada yg x minat...

March 26, 2013 at 4:25 PM

Halimah Ali mesti kenal, dia banyak tolong mak saya as ibu tungal masa mak dok klang dulu.. :)

ala, xde paper metro semalam, upload la crita tu, nak nengok..:)

March 27, 2013 at 3:57 PM

terlepas...nti masz snap lah paper tue..

Post a Comment