^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

19.3.13

Home » , , , » *keropok udang ROTA ada lemak **bi*

*keropok udang ROTA ada lemak **bi*


as salam, 
 ~ada sesapa dah tau bende ni, just share untuk tindakan bersama, k~




JANGAN BELI !!! ADA BABI..
patutlah lepas makan ni..kita susah nak baca al quran & solat !!! contoh lain.. apollo, cadbury etc. print code ni simpan dlm wallet atauhenset. refer bila nak beli.Semoga Allah menghancurkan kaum2 yg zalim & musyrikin yg cuba menghancurkan Islam. wallahu a'lam
info : persatuan pengguna pulau pinang

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT1
E 100 16 E 280 31 E 434 46 E 4822 E 110 17 E 300 32 E 435 47 E 4833 E 120 18 E 301 33 E 436 48 E 4914 E 140 19 E 325 34 E 440 49 E 4925 E 141 20 E 326 35 E 441 50 E 4936 E 153 21 E 327 36 E 470 51 E 4947 E 160 22 E 334 37 E 471 52 E 4958 E 161 23 E 335 38 E 472 53 E 5429 E 210 24 E 336 39 E 473 54 E 57010 E 213 25 E 337 40 E 474 55 E 57211 E 214 26 E 422 41 E 475 56 E 63112 E 216 27 E 430 42 E 476 57 E 63513 E 234 28 E 431 43 E 477 58 E 90414 E 252 29 E 432 44 E 478 59 E 92015 E 270 30 E 433 45 E 481

Yg jelas nye.....pringles pun ader gak lemak menatang ni...kalau x caya tgk ader E471 kat ingredients nya tu...mmg patut lah Allah turunkan bala virus influenza tu.... X heran lah kalau skg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg tua..laki..pompuan. ..sama jer.....solat yg wajib main tinggal jer.. doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan2 seperti ni yg jadi darah daging.......nauzubillah.. 
Camner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'... dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni... yg heran nya caner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut? Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 Islam hanya dgn makanan...... Kebijaksanaan mereka x kan kekal lama... Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin akan bangkit jua... Jika kita sedar dan prihatin..forward lah untuk rakan2 seislam...semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...

k, sekian

sumber : facebook
 

14 comments

March 19, 2013 at 8:37 AM

alamakk....

March 19, 2013 at 9:04 AM

salam
singgah pagi selasa...

March 19, 2013 at 9:12 AM

byk sebenarnya kak..kdg2 kalo kita nk list ramai yg x percaya..kalo akak kenal ngn biro sosial akak,ajak la pegwaai PPIM buat ceramah...bykkkk sgt yg kita xth..milo pon salah satu,..

March 19, 2013 at 9:35 AM

tq share info ni ye, ramai yang tak tau sebenarnyer

March 19, 2013 at 10:03 AM

Thanz for sharing masz..

March 19, 2013 at 11:10 AM

akk dah lama x makan jajan2 nie
even anak2 punn dah x makan
sbb apa shja jenis jajan atau makanan segera ada kandungan lemak , masin dan gula yg banyak .. soo memang x sihat ;)

March 19, 2013 at 11:42 AM

ok tak kan beli dah... lg pun mmg dah lama tak beli pun

March 19, 2013 at 1:18 PM

menurut pihak Halal Malaysia, sebaran ni adalah palsu. Kod E pada Rota ni cuma pewarna kuning.

saya ada buat entri mengenainya..
http://ujieothman.blogspot.com/2013/03/cerita-e-codes.html

apapun, mknn ringan begini mmg tak elok utk kesihatan.

March 19, 2013 at 1:55 PM

betulker...time kecik2 suka sangat makan rota ni...

March 19, 2013 at 2:29 PM

saya dah lama tak membeli makanan ringan untuk anak-anak,saya rela beli biskut yang biasa -biasa tu je...tapi kalau kita lihat keadaan anak2 muda sekarang,ramai yang samsengnya...takut pula nengoknya..

March 19, 2013 at 2:31 PM

kena lebih berhati hati lepas nih...

March 19, 2013 at 3:12 PM

menakutkan betoiler... tap memang tidak digalakkan pun makan makanan ringankan..

March 19, 2013 at 4:04 PM

adoiaii kak..rasanyer bnyk lagi makanan harian kite yg mengandungi lemak khinzir nie..pasni kena lebih peka kan kak..?

thanks sharing..

March 20, 2013 at 9:13 AM

since kecik mmg suka beli keropok ni. bnyk lg makanan yg kita xtau ade lemak babi ni kan. huhuhuhu. kdg2 kita main beli je tanpa tgk kandungannya dulu. thanks sharing!

Post a Comment