^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

8.3.13

Home » , , , , » *Deko Deko Teratak Kami - kipas penghilang panas*

*Deko Deko Teratak Kami - kipas penghilang panas*

as salam, 
~entry dah lama dalam draft, baru nak publish~


erm, koleksi kipas yang ada kat umah..... letak kat sini biar x lupa.....


kipas letak kat ruang tamu..... jenama vento, harga rm149, beli kat kedai lampu emesslite lighting sdn bhd, batu caves centrepoint.....



kipas dining hall..... jenama varnus..... beli kali kedua  (yang beli 1st time, kontraktor lama ambik n x pulang)..... harga rm3xx..... beli kat Houses Lighting Puchong..... ada 2 fungsi, lampu n kipas..... aku berkenan yang ada lampu bling2 tu tapi Hubby kata nanti susah nak cuci..... erm, ok, sebab dia ditugaskan untuk cuci semua lampu dan kipas kat TerataKami, maka aku setuju je dengan pilihan dia..... hehe



kipas bilik utama, bilik tetamu, ruang menonton tingkat atas dan dapur (ha ngko, dapur pon ada kipas tau, tapi buat hiasan jerk haha)..... jenama monte air..... harga rm139..... beli kat kedai yang sama dengan kipas ruang tamu kat batu caves tu.....

setakat kami duduk dah hampir setahun ni, baru 2 kali kut cuci segala kipas ni..... kalu yangselalu cuci pon kat ruang tamu..... wahhh untong arr Hubby kan, x yah panjat2 tangga selalu..... x per lah, janji kami bahagia.....kan..... alhamdulillah

erm, harga suma aku letak ada xx kat belakang tu sebab dah lupa harga yang betul punya..... maklum dah lama kan..... jadi sebelum lupa terus, baik aku letak kat sini..... resit aku tanya Hubby pon, ntah dia letak kat mana..... ni sebagai rujukan akan datang nieh, mana lah tau tetiba kami nak tukar kipas lama kat bilik atas tu kepada yang baru macam ni kan, so dah boleh bajet harga dah..... dah masuk dalam wish list dah, tapi ntah bila boleh tertunai x tahu lah..... moga ia jadi kenyataan suatu hari nanti..... ameen

k, sekian

13 comments

March 8, 2013 at 8:16 AM

wauuu..banyak rupanya jenis2 kipas ni..hehe

sume cantik yg paling cantik ade lampu tu

March 8, 2013 at 8:33 AM

betul betul...baik catat kat sini...sok nak cari balik senang kan...

March 8, 2013 at 8:50 AM

Assalamualaikum semua
Selamat Hari Wanita Sedunia :)

March 8, 2013 at 9:11 AM

Banyaknye..Cantik² semua..

March 8, 2013 at 10:18 AM

hmm mahai jugak kan ... kena start wat bajet ni ..hmmmm

March 8, 2013 at 12:09 PM

Assalamualaikum...cantik2 semuanya...

March 8, 2013 at 3:18 PM

banyak kipas lam rumah memang selesa kan~ kat mana2 pon selesa nak lepak2 kalo ade kipas..

March 8, 2013 at 10:31 PM

semua cantik2..

April 2, 2013 at 11:59 AM

Salam, ok tak pakai kipas 5blades,3speed MonteAir Elmark tu?

saya pon beli jenama tu utk ruang tamu n bilik tidur.

kawan ckp, 3speed xsejuk, betul ke?

tak pasang lg stkt ni, kunci rumah belum dapat, huhu dok tersimpan kt rumah mertua lg..

May 30, 2013 at 11:34 PM

Sis..beli vannus tu taun lepas ke?saya baru beli kat tmpat lain dpt hrga rm319 nett..

January 31, 2014 at 12:55 PM

Tgh survey2 kipas utk umah baru farah then jumpa kt blog u..hehehe...farah berkenan kipas vannus tue.. nk tnya okey tak dear? Respons tau.. kalau okey nk beli nie..thanks..

February 6, 2014 at 8:26 AM

@♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) alhamdulillah, setakat ni kipas tu ok sesangat..... jimat ruang untuk gantung lampu n kipas, ada pilihan 2 warna kalau x silap dia nyer bilah, putih n hitam.. kalu berkenan, boleh la beli... hehe

February 6, 2014 at 8:30 AM

@Tautan Hati NabilaHasyim actually sejuk ke x, tu bergantung pada saiz ruang rumah kita, kalu ruang besar gedabak n ltak kipas 1 jerk, xder la nak sejuk mana kan.. hehe

tapi ikut kata kedai tu, kipas 3 speed ni sama ngan kipas 5 speed. 1 speed = 3 speed kipas biasa n 3 speed = 5 speed kipas biasa.....
erm paham x? kalu x paham bleh je tanya kat kedai... hihi

Post a Comment