^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

14.3.13

Home » , , , » *pindah lagi.....*

*pindah lagi.....*


as salam,


erm, bukan pindah rumah yerk, bukan pindah tempat kerja, bukan jugak pindah bahagian kerja, tapi pindah meja kerja..... hehe
rasanya sejak aku pindah keje kat KL nieh dari tahun 2007, dah banyak kali aku tukar meja kerja..... lebih kurang 6 tahun kerja kat sini ada lah 5 kali aku pindah randah..... x kisah la kalu pindah kan..... tapi bukan jauh sangat pon, kerja tetap di bahagian yang sama, tingkat yang sama, pintu opis yang sama..... cuma bos kecik (ketua unit) yang berbeza..... jadi aku sebagai anak buah kena ikut di mana penempatan bos kecik duduk..... kejap dok belakang, kejap dok depan, kejap dok tengah..... so hari selasa lepas adalah secara rasminya aku berpindah lagi atas kes yang sama.....

hurm, penat jugak pindah2 ni kan, tu baru pindah meja jerk, kalu pindah opis lain ker, pindah bahagian ker..... iskiskisk..... pernah sekali jer la merasa pindah tempat keje dari Johor ker KL nieh..... tapi mujur x banyak barang nak bawak..... kan.....



 erm, ni meja kerja lama..... dah siap kemas kecuali PC yang tinggal..... sebelum diserahkan pada pemilik baru..... eh, tapi PC tu aku angkut ke meja baru sebab banyak dokumen kerajaan yang masih aku gunakan untuk tahun nieh.....


 ni meja kerja baru..... dah hampir nak siap kemas, tunggu tuan lama ambil dia punya harta dalam drawer baru boleh setel betul2, masa aku taip entry ni selasa lepas..... hehe

x der beza banyak pon keadaan meja lama dengan meja baru nieh..... kedudukan pon sama jerk..... cuma tempat baru ni kebelakang sikit dari pintu punch card..... sayup2 jerk dengar lagu 'Marry Had A Little Lamb' dari mesin punch card bila dah pukul 8.00 pg atau 5.00 ptg..... rasa macam memula aku pindah KL dulu, di sini lah penempatan aku..... macam sireh pulang ke gagang pulak..... haha

apa1 pon, terima kasih la pada adik2 yang membantu aktiviti pindah randah ni yerk..... kalu windu, jemputlah datang meja akak..... bukan jauh sangat pon..... haha

k, sekian

13 comments

March 14, 2013 at 8:22 AM

letih jugakan kalau kena pindah2..walau cuma dlm bangunan opis yg sama tp nak mengemasnya satu hal.

March 14, 2013 at 8:42 AM

moning singgah pagi

March 14, 2013 at 8:55 AM

hohoho..mmg letihlah kalau dok pindah randah ni wpun dekat je kan. hehehe

March 14, 2013 at 9:21 AM

walaupun pindah meja, tapi tulah...banyak keje jugak kan...

March 14, 2013 at 10:13 AM

enjoy working :)

March 14, 2013 at 10:31 AM

hmm pindah meja tukar jugak kerja nye jugak kan ....

March 14, 2013 at 12:26 PM

moga lebih maju jaya di tempat/meja baru.. hahahahahaha.
macam jauh sgt jer pindahnye kan~

March 14, 2013 at 1:04 PM

saja la tu suh ekcercise skit, berpeluh jugak pindah ni..walopon pindah meja..ekeke..tp skali pindah best jgak..suasana pon lain rs..hehe

March 14, 2013 at 3:54 PM

tempat baru utk berblog jugak kan...hehe

March 14, 2013 at 5:01 PM

dh 8 thn keje blm lg bertukar workstation..

March 14, 2013 at 10:24 PM

salam kenal tuan rumah..singgah sini & follow..
mmg penat kan pindah2 ni, tp kita least merasa pengalaman baru di tmpt baru tu..

March 15, 2013 at 2:32 PM

pindah kt mana tu kak..?
saper ganti tmpt akak..?

March 15, 2013 at 3:36 PM

x kisahlah duduk mana2 kan asal saje suasana kerjanye ok !

Post a Comment