^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

19 November 2010

Home » » *Bila mana petir berlalu, ku dapat tv baru..*

*Bila mana petir berlalu, ku dapat tv baru..*

hah! semalam petang blik dr opis, hujan turun dengan lebatnya..... tapi sebelum tu, petir punya la kuat n guruh berdentam dentum..... dua tiga kali la jugak umah aku kena trip elektrik..... smpai aisha yang baru jerk nak terlelap sebelah aku terkejut n menangis.....
'
di sebabkan kilat tu jugak lah tv kat umah aku tetiba out of power..... try idupkan x leh jugak, hubby try godeh2, tapi x mau idup jugak.....
'
hm, aku cuba cadangkan pada hubby, "kita beli tv baru je lah, yang kecik dah ler, nnti kalu pi anta repair musti smpai seminggu baru siap", ini dari pengalaman kami yang penah jadik macam ni sebelum ni, hampir seminggu kami tengok tv kecik yang dah hampir ilang gambar gara2 tv sediada hantar kedai untuk repair.....
'
hah! nak tau, hubby trus jerk bersetuju..... trus jerk dia mbik lappy dia n bukak mudah.com..... ha, nak beli tv through mudah.com ker??? carik punye carik punye carik..... ader la yang berkenan tapi..... isk, nnti kang x der warranty plak..... x mor x mor
'
so, malam tadi, lepas maghrib, kami pon memulakan pencarian kami dari satu kedai elektrik ke satu kedai elektrik..... akhirnya selepas puas berjalan (ekceli naik kreta), kami pon terlekat kat satu kedai ni kat gombak..... setelah berkira2, mencongak2 n kami pon bagi la tokey kedai tu duit tambahan bagi akaun semasa kedai tu.....
'
n malam tadi jugak hubby trus pasang tv tu..... walopon kecik, tapi kami puas ati janji dapat tgok tv..... nak beli yang besar pon nak wat pe kan, yang sediada tu dah ada.....
'
so, bermulalah kehidupan di umah kami ngan tv kecik sebelum tv sediada di hantar untuk repair.....
'
k, sekian

5 comments

November 19, 2010 at 10:44 AM

yang penting dapat tengok kan...

November 19, 2010 at 11:06 AM

sama cam kes kami yg lyna p rosakkan tv... mane gambonyer...hehehe

November 19, 2010 at 11:46 AM

huhu.. pasni kene jaga betul2 tau! kang kalau petir lg, kena beli tv baru lg ekekek:D

November 19, 2010 at 12:05 PM

zaidah;
hehe, btul tu kak zai

mamalyna;
hehe, lyna nak jagik technician tv kut...

chugie;
iskiskisk, baru lagi... bile nak dpt duit baru nie.. huhu

November 19, 2010 at 6:26 PM

tv tv tv
tv je kejenye

Post a Comment