^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

4.4.13

Home » , , » *dah dapatkan pengesahan dari sekolah*

*dah dapatkan pengesahan dari sekolah*


as salam,


sambungan dari entry INI.....
 erm, actually cerita ni xder la pon buat episod kan..... tapi sebab yang dibuat aritu x selesai lagi, so ini kira entry sambungan la kan.....

hari tu dah buat permohonan online masuk tahun satu untuk Aisha, so oleh keranasemalam ada kelapangan sikit n lepas dapat kebenaran dari bos nak masuk lambat ke opis..... kami decided untuk pi ke sekolah yang dipilih untuk dapatkan pengesahan permohonan dengan mengecop surat beranak Aisha kat sekolah tu..... lagipon, proses ni kena buat dalam masa 14 hari dari tarikh permohonan online yang dibuat.....

so, hari tu, lepas siap2 kan Aisha pi school, kami pon pi lah sekolah..... sebelum tu pekena breakfast kat kedai mama jap sambil tunggu kedai photostate buka, sebab ada dokumen yang x sempat nak buat copy lagi.....



 nasi lemak pilihan aku untuk breakfast ritu.....

hubby makan roti telur, air aku pilih air limau panas, hubby minum air nescafe tarik.....
lepas breakfast, pi kedai photostate jap.....
n kami pon gerak lah ke sekolah pilihan.....



 sekolah kebangsaan bukit rawang jaya, rawang

terasa macam aku pulak yang nak masuk sekolah..... huhu gila lama tinggal zaman sekolah, windu waktu itu.....
erm, kat sekolah ni, opis dia kat tingkat atas, signboard tersorok sikit, seb baik la ada guard yang tengah duduk2 kat situ, so tanya kat dorang..... terus kami menuju ke pejabat sekolah.....

pi kat kaunter, cerita lah sikit kat kerani sekolah tu..... bla bla bla
kena bayar RM1.00 sebab tak bawa sampul surat bersetem 60sen..... mana kami tau, kat online x bagitau pon kena sedia..... hehe
x per, bayar je lah, janji urusan selesai.....
dokumen asal n salinan kami beri kepada kerani tersebut.....
bla bla bla
owh, masa kami sampai tu xder oang lain pon kat situ kecuali cikgu cikgi yang stanby nak masuk kelas memasing..... sume muda2 lagi..... hehe

bla bla bla..... dokumen asal pon dipulangkan kepada kami.....



 cop yang tertera di belakang surat beranak Aisha.....

Alhamdulillah, dah selesai.....
so, moga2 Aisha diterima masuk ke sekolah ni untuk sesi 2015 nanti..... n Aisha pon cepat serasi belajar kat sini..... nak tau pasal sekolah ni..... boleh KLIK SINI..... aku pon baru nak terjah nie..... hehe


k, sekian

9 comments

April 4, 2013 at 8:14 AM

anak kita sebaya...tahun depan bermulalah episod keluar tengahari amik dan antor anak kesekolah...haih...

April 4, 2013 at 9:12 AM

wahh dah selamat daftar sekjolah nie ..
zahrien tahun depan pra sek .. akak x daftar layie huh

April 4, 2013 at 9:17 AM

waaaaa...sedap nyer nasi lemak!!

April 4, 2013 at 9:27 AM

pejam celik pejam celik aisha da nk msk drjh 1 kn? how time flies...

April 4, 2013 at 11:38 AM

sis pon dh settle dah~

April 4, 2013 at 12:31 PM

tak sabar nak tengok dia sekolah...mesti comel

April 4, 2013 at 2:15 PM

pengesahan 2015 eh? awal nya... memang camtu ke nk masuk skolah? kena cop awal2 eh

April 4, 2013 at 4:56 PM

huh aku pun dah start kena merangka nk amik anto anak pi skool..menempuh jem ngan cari park gile seh

April 8, 2013 at 2:10 PM

cantik sekolahnyer yerk... teruja gak yerk anak sekolah cam akak ler jugak... cikgi2 sekarangni ramai muda.. kat sekolah anak akakpun ramai cikgi dari cikgu...

Post a Comment