^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

17 May 2010

Home » , , » *Mama, cantik x Aisha pakai topi nie?*

*Mama, cantik x Aisha pakai topi nie?*

n3 kali nie psal topi.. Aisha skrg nie cbuk sgt nak pkai topi, kalu sblum nie aku pkaikan topi asik kn buang jerk.. tp kali nie tidak lagi.. "haha, lpas nie leh arr mama blikan topi byk2 utk Aisha n leh arr mlaram ngan topi2 tur.. kan sayang??" memula layan dulu piccas kat bwah nie yerk..




pastu, layan piccas nie laks, hanya pic yg dpt menceritakan segala2 nyer..
layanzzzzzz"ntah mane la anak mama nie dpt kupiah smbyang papa tur?"

"sudah pndai tgok cermin da anak sorang nie.."



"hm.. best gak tgok glagat Aisha nie.. dok arr jap"



"aper la yg Aisha pkir tu sayang...?"



"ala tomei nyer anak mama nie..."


"hm, beria ia la sayang mama nie nak pkai kupiah tur.."



"sayang mama.. tu papa nyer, nnti mama blikan Aisha yg lain yg lg canggih yerk.."
tula anak2 kita kalu da dpt ssuatu kan, x kira la aper bende yg dpt, suma nak dieksplore nyer.. skrg dlm umor Aisha 1 thn 5 bln, dia da mula ikut aper yg org wat, i.e. da pndai nak suap kita mknan time mkn, da pndai nak dok dpn comp. n godeh2 mouse (ader aksi Aisha ngan comp. for da next en3 ya, insyaallah), da pndai nak ttup paip kat blik air biler air pnuh, da pndai nak bukak kunci grill pintu, da pndai nak pulas minyak moto kalu ngan papa..
bsungguh2 dia wat sume bnde tur.. so aku slalu psan ngan hubby time dia nak sayang aku (lbih2) dpan Aisha "papa jgn wat bnde yg bukan2 tau dpn Aisha, nnti dia ikut, x elok." "owps!! ok"
hehe

11 comments

May 17, 2010 at 4:40 PM

cm tu la ank2 zaman skrg...
sumer nk dicuba..

May 17, 2010 at 4:42 PM

ishh..cam tau2 jew kebetulan alin br wat n3 pasal kopiah. btul sonok tgk gelagat anak2. cam danish lau dpt remote control tv sure halakn kt tv, dpt remote keta halakn kt keta dpt charger g kt plug n try masukkn..diaorg cepat blaja tau..ingatan diorg pun kuat gak..

k.mas naper x masukkn blog alin dlm senarai bloglist k.mas..huhu sedih nyer nie lau alin wat contest sure terkeluar x cukup syarat..hik2

May 17, 2010 at 4:49 PM

aisha, nanti suh mama beli kan topi gegirl ye yang.. kupiah tu kamu x leh pakai..tuk lelaki je.:P

May 17, 2010 at 5:13 PM

hehe..jgn kantoi buat bende2 terlampau..satgi ade yg meniru..ekekek:D

May 17, 2010 at 5:51 PM

dah pandai bergaya depan cermin.. nanti suruh mama beli topi gegirl.. baru comel...yer aisha

May 17, 2010 at 7:36 PM

fieza79: betul tu fieza

alynnz: ooo yer ker? nti nak terjah danish laks arr... x der ker dlm bloglist, ader la tp kat belah bwh.. hehe

chugie: k aunty chugie

suziey: iskiskisk mntak dijauhkan.. hehe

uda: hehe, oraittt

May 17, 2010 at 9:58 PM

takde topi, kopiah pun jadi ye :D

p/s: jemput ambil 'gorgeous blogger award' di blog sy ye :)

May 18, 2010 at 7:51 AM

ckp pasal topi, teringat topi2 yg tergantung kat bilik blakang... skarang musim ujan. nk amik budak2 skolah xde topi nk pki naek moto.. leh pos x? huhu

May 18, 2010 at 8:44 AM

nadiah: hehe

fizah a.k.a usu: insyaallah kalu ingat yerk.. kuikui

May 18, 2010 at 8:56 AM

hikhik..kiutlah gelagat dia ni..betul tu, pesan papa jgn buat bukan2 depan Aisha, nnti Aisha ikut..hikhik..

May 18, 2010 at 4:13 PM

mamalieyna: hehe kn psan slalu tur..

Post a Comment