^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

22 May 2010

Home » , , » *1st Time Together Here*

*1st Time Together Here*

fuh!! da mlm nie, tp ttp nak wat n3 jgak.. hm, lewat laks ari nie aku wat karangan.. haha nape yer? busy arr siang td.. bkn aper kami little family of three pi jenjln, pi maner..?
ha, tgok signboard ni agak2 korg kami pi maner...? klu : sign yg kaler biru...
btul!! haha korg mmg very the clever la...
pg td bgun tido aku ttibe jerk trase nak jenjln tp x nak la pi shopping complex kat Kl nie.. da muak laks..
so ntah camner dlm kpla ni cm pkir nak pi PD @ Cameron Highland.. seb baik hubby stuju, so kami pon siap2 pape yg ptut n lpas zohor kami pon btolak.. pi PD..
smpai PD, kami trus tuju ke Teluk Kemang, tpt yg mmg org akan pi utk brsantai di tepian pantai.. hm, mmg rmai org kat cni.... n kami...... minum dulu..
abis mngenyangkan pewut yg dr KL x isi pape (cume mkn mee grg psar mlm yg di pnaskan smula pg td) kami pon mmulakan sesi jenjln di pntai.. this is 1st time kami bertiga pi jnjln kat tpi pntai, last aku pi ngan hubby ms bru2 kawin 4 thn lpas di TC, Phg..


ni adalah sesi perkenalkan Aisha ngan air laut olh papa, memula dia agak teruja (cheh prktan power tur..) biler pijak pasir pntai.. relax jerk

hah nape lak nie?? hehe biler air laut dtg dkt kaki, mula la Aisha nak angkat kaki n naik bdan papa, kalu blh dia nak naik smpai ke bahu.. huhu takut...


lastly, papa tpaksa dokong Aisha smbil jln2 lagi dlm air laut yg x brape dlm.. papa try nak trunkan Aisha tp.. punyer la kuat dia bpaut kat papa smpai nak mbik gambo pon dia xnak pandg aku.. hehe


so, cara nak pujuk adalah dgn bwak Aisha jenjln tpt yg air ckit dulu..

giliran aku laks yg bwk Aisha jenjln.. pdhal aku nak inteprem gak dlm gambo nie..hehe

hah!! tgok, Aisha da mula senyum ngan air laut tu.. tnpa ader sesape yg pgang..


yea!!! air laut smpai n Aisha x gerak dr tpt berdirian nye.. steady my lil princess..


ha!! tu dia.. mkin dlm dia pi, tp xkan sorg2 kan, so papa kn la ikut anak papa yg da mula swonok ngan air laut tur..


smpai ombak dtg pon Aisha msih xnak bganjak dr dlm air, so papa tpakse pgg Aisha ngan kuat tkut jtuh lak..


aik!! haus ke anak mama nie? ekceli waktu nie Aisha tminum air laut coz ader ombak besar dtg.. (besar la bg Aisha kan pdhal tinggi sparuh betis papa jerk) n mghentam Aisha tnpa belas kasihan.. papa x smpat nak ngkat Aisha.. so aku bg la dia mnum air supaya x trase sgt air masin laur tur.. btul ker cara aku ni?


hah! slsai aktvt jenjln di pntai, kami pon bersihkan diri (xder pic coz ofcourse la sensored kan) kami pon mulakan jln pulang ke KL, tgok Aisha da salin kulit, hehe tshirt PD tu, siap ader nemo berkata2 lagik..
wlopon aku ader bwkkan Aisha baju spare, tp mmg x sah kau xder souvenir dr tpt yg kita pi kan... so kami carik la souvenir, Aisha spasang, aku shelai n hubby shelai, sume design yg same..
lenanyer Aisha tido.. penat sungguh..

hah, smpai KL sblum kami brehat kat uamh, kami pekena pizza dulu kat Sentul Raya.. Aisha pon da pndai mkn pizza, tp x byk la aku bg, just for tasting..

papa wif his pizza..


so, smpai umah, kami mandi manda, siap2, solat n bntg toto dpn tiwi ready nak landing n take a rest.. sok x tau lg aper nak buat tp yg ptg nak kn basuh baju.. hehe
k, time to rest n gud nite..



9 comments

May 23, 2010 at 2:05 PM

x g tahu pun nk g pd
wawawawawa

May 23, 2010 at 6:05 PM

good job aisha! mula2 takut pastu berani dah ;)

May 24, 2010 at 10:31 AM

azlan: ala.. abis da 'org tu' kate awok keje.. so kami x call ler.. sowie..

***
nadiah: "hehe, swonok la aunty main air..."

May 24, 2010 at 12:48 PM

sonok nye pegi PD..main air laut lagi..

May 24, 2010 at 12:50 PM

fieza dh amik n publish gojes award ari tu...sowy lambt sket..

http://fieza79.blogspot.com/2010/05/gorgeous-blogger-award-from-mas.html

May 24, 2010 at 4:51 PM

wah..bestnyer aisha dpt g pantai.bdk2 mmg cenggitu kn first time tkt pas2 dia plak yg trlebey happy kite pun sonok gaks.. Alin xpernah lg bwk danish g pantai.. Tp lau akak g cameron alin org first yg mkan hati..huhu alin plan lau ada rezki nk g tmpt sejuk 2..

May 24, 2010 at 4:56 PM

fieza79: hm, 1st time bwk aisha tur... swonok sgt..

***
alynnz: tu la, smlm (ahad) pagi hubby ader gak ajak pi genting lak(lbih krg cameron la kan), tp ltih lak..hehe

May 27, 2010 at 2:39 PM

ahhh...bantal tuu cam kenal jew..beli kat mana kak? berapa? alin sgt lar berkenan ngan kambing biri2...huhu

May 27, 2010 at 4:51 PM

alynnz: hehe bli kat carrefour wangsa maju.. nak ker, nnti family day ader tau.. leh cop dulu kut..

Post a Comment