^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

11 August 2011

Home » , , » *Menu Buka Versi Param*

*Menu Buka Versi Param*


asik tengok blog orang jerk pasal menu2 untuk berbuka, teringin gak nak kongsi menu berbuka bagi family kecik aku nie..... tapi tiada yang istimewa.....
tapi x kira, kali ni nak kongsi gak..... cuma menu ni kira dah agak basi coz ia adalah untuk ramadan hari ke 9.....

biasenye kami masak, balik umah sampai dalam jam 6.00pm, still lagi boleh masak lauk untuk buka sambil nyanyi2..... tapi last 2 days, petang balik keje ujan, so lmbat sikit sampai umah n x sempat nak masak..... cuma masak nasi jerk.....

so, lepas ambil my lil Aisha di umah 'umi' pengasuh, terus pergi Param kat Taman Dato' Senu n apa lagi..... kami shopping ler..... apa yang kami shoppingkan.....






 ikan keli masak sambal 2 ekor, pajeri nenas 2 potong n sayur kacang panjang berdaging..... cukup untuk kami berdua makan..... Aisha makan nasi putih jerk.....



sampai umah, Wan (panggilan untuk makcik umah sebelah) bagi kuih pulut macam kat atas ni, ape yerk nama kuih nie.....?
jiran sebelah kanan lak yang ku panggil Kak Ana bagi pesembor..... kami wat sahur 2 orang.....
 alhamdulillah, rezeki.....



 ha... this is my lil Aisha yang sama2 tolong aku buat persiapan untuk berbuka..... 



 n this is my dear, yang sibuk jugak kat dapur tolong aku buat persiapan berbuka in that day.....

menu buka hari ini, masih dalam perancangan..... 
dalam fridge ada ikan, sotong n udang
also pucuk paku, kacang buncis my favourate bean yang dibeli di pasar malam.....
erm, agak2 nak masak aper yerk.....

k, sekian


10 comments

August 11, 2011 at 8:05 AM

lama tak pegi bazaar ctu ... dulu slalu pegi sejak pindah putrajaya dah tak dpt pegi dah ...

August 11, 2011 at 9:07 AM

igtkn apenye param...

tp bkn selalu org panggil bazar ramadhan ke.....sooooooooooo "BARAM" la jadinye hehe

August 11, 2011 at 9:33 AM

pajeri nenas tu..sedapnye..

August 11, 2011 at 10:10 AM

cheqna baru perasan...
cheqna lum post lagi bab berbuka dalm blog cheqna hahahahaa

August 11, 2011 at 11:15 AM

ikan keli gak jd pilihan hehe :)
akak cdg masz masak kerabu pucuk paku...

August 11, 2011 at 7:36 PM

eima : erm, masz pon x lm lg dah x dpt dtg sini dah, kalau pindah rawang nnti...

August 11, 2011 at 7:37 PM

Siti Norhafizah : hehe, boleh jugak.....

August 11, 2011 at 7:38 PM

LiLy @ MumMyQiStInA : erm sedap kan..... tapi ada kejadian selepas itu.. huhu

August 11, 2011 at 7:39 PM

cheqna : oho, cayalah cheqna, agak2 bila nak pecah rekod nie.. hehe

August 11, 2011 at 7:40 PM

sis intan : hehe, itu jer yang berkenan di hati kak intan... erm kerabu kureng sikit lah nak makan....huhu

Post a Comment