^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

2.8.11

Home » , , » *Hujung minggu yang seronok dan sangat seronok*

*Hujung minggu yang seronok dan sangat seronok*

 ini cerita last weekend.....
hujung minggu yang seronok..... actually sangat seronok buat my lil Aisha.....
aku jugak.....

kenapa.....?
my family dari Kota Tinggi, Johor nuun datang..... wow!!!!!
lama sangat x jumpa dorang.....
tu pon x sume dapat jumpa coz ada yang kerja di hujung minggu.....
dorang kat KL sampai ari Sabtu tengah pagi (3.00 am) n balik Isnin pagi (9.00 am).....
sempatlah bersahur ngan mak n abah sebelum berangkat pi kerja..... Alhamdulillah

 Aisha apa lagi..... sangat seronok lah dia coz ada sepupu2 yang rajin layan dia nak main sampaikan 1 hari x tido pon x per..... malam2 pon tido lewat n bangun pagi awal.....
1 hari dia x minum susu pon x per..... minum susu pon ala kadar jer..... sampai kena paksa baru dia nak minum..... huhu
aduhai Aisha.....
xpe la sayang..... mama seronok tengok Aisha main ngan sepupu2 walaupon memula jumpa tu macam malu2 jerk..... hehe

ok, jom layan pic yang sempat aku snap.....
pic ni masa kami jenjalan last Saturday, x tau nak kemana.....
katanya nak pegi tempat yang menenangkan mata dan fikiran.....
n oleh kerana kami kuar dah petang.....
so dalam kepala aku x der lain selain Taman Tasik Titiwangsa (TTT) atau Taman Tasik Keramat (TTK).....
tapi aku x berapa nak tau jalan ke TTK.....
oleh kerana hari itu hubby kerja n aku sensorang yang kena guide jalan.....
so, aku pon bawak lah dorang ke TTT yang memang sejengkal jerk dari umah aku.....
hehe, sori yerk abah, mak, abang n uteh.....

okies.....
jom layan pic.....

 mak n abah @ nyai n yai kepada my lil Aisha
actually abah x berapa nak sihat kaki dia, so aku x brani nak ajak jalan jauh2..... 
tu pon sian kat abah coz balik dr tasik abah dah pening kepala..... huhu


 uteh n her husband merenung tasik
haikal (baju hijau), anak kak uda tumpang bermanja coz parents dia x ikut.....


 my lil Aisha yang tido hanya 10 minit dalam kereta, bangun terus segar bugar dia
still dengan pos 'peace' dia tu, belakang tu pak ngah Aisha tengah merenung sekeliling tasik cari tempat makan..... hehe


 tuan tanah tumpang sekaki
pic ini di snap Aisha yang memang pantang bila aku pegang HP
mak ketawa jerk tengok gelagat cucu dia yang bakal dapat sepupu baru taun depan...... insyaallah


 pak ngah, Aisha, mak ngah
amboi2, seronok yer Aisha dapat dokong ngan pak ngah.....
time ni papa xder nak dokong, so pak ngah la jadi mangsa..... hehe


sefamily merenung tasik nan luas sambil mencari gerai makan di seberang tasik nuun
haikal (paling kiri) sekali lagi menunpang kasih dengan pak ngah pulak.....


 adik Ada (panggilan oleh Aisha), cucu yang mak jaga dari kecik sampailah ke besar panjang gini.....
wakil badminton sekolah dia nie..... x sia2 moksu (tiada dalam gambar coz pi dating ngan fiance dia kat Low Yat Plaza) belikan reket yerk.....


last but not least, sekali lagi aksi Aisha ala2 peace gitu.....

lepas kami jenjalan kat TTT, area stadium..... kami pi ke seberang pulak cari tempat makan..... coz abah @ yai Aisha x boleh lapar, nanti pening kepala.....
aku ambik keputusan x mor jalan jauh2..... pi seberang sana lepak Mamam Cafe..... memula nak pi ke restoran arab depan dia..... tapi takut lak.....
so, di Mamam Cafe kami makan dengan menu masing2, Nasi Kukus Ayam Berempah, Nasi Goreng Ikan Masin, Nasi Goreng Ayam but majoriti order Nasi Kukus Ayam Berempah coz menu tu aku rasa baru lagi.....
sebelum ni datang makan kat sini, xder lagi menu tu.....

dah last2 kami nak abis makan, barulah moksu Aisha n her fiance sampai n order jugak Nasi Kukus Ayam Berempah.....
Alhamdulillah, banyak abah makan, siap ambik ayam mak punya lagik tolong habis kan, sebelum tu abah dah pening kepala dah coz lambat makan.....
n mak pon akui yang abah makan banyak petang tu.....

so malam tu, xder aktiviti pape, just berehat aje di rumah.....
kecuali moksu Aisha yang kuar pi uptown cari jersi pasukan Malaysia wat kenangan.....
hehe

k, sekian

10 comments

August 2, 2011 at 8:12 AM

selamat berpuasa~

seronok la aisha tu...^_^

August 2, 2011 at 8:31 AM

anak2 kalu dpt berjalan mmg ceriakan..

August 2, 2011 at 8:44 AM

Seronok Aisha dpt jln2 ngan atok & nenek..gaya comel buat peace.. ;)

August 2, 2011 at 9:37 AM

aisya pndai buat peace!..hikhik..selamat berposa utk semua..

August 2, 2011 at 9:49 AM

memang seronok kalau sedara mara dtg nie .. nak2 mak dan abah kan .. meriah je suasana .. gembira tu lain mcm sikit :)

August 2, 2011 at 12:54 PM

seronoknya dapat bersama insan2 tersayang.. rasa sekejap jer masa berlalu kan..

August 2, 2011 at 2:18 PM

thanks mention nama kiter dlm ni even xde gambo... br nk jadi model nasi kukus ayam berempah org xmau amik gamba kt plak huhu

August 2, 2011 at 3:09 PM

bersama ngan family memang besh =)

August 2, 2011 at 9:37 PM

cerianya dpt lepak ramai2 kan... :)

August 3, 2011 at 9:22 AM

family akak datang kl ke kak..? seronoknyer meriah nyer kak..

akak biler nak masuk umah baru..?hehe..alynn plak yg xsabar..

Post a Comment