^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

18 August 2011

Home » , , , , , , » *mood raya sudah mari - cat rumah*

*mood raya sudah mari - cat rumah*

salam 18 ramadan,

semoga sehingga ke hari ini bertambah keberkatan dengan apa yang kita lakukan dan hari2 mendatang dapat mendekatkan lagi hati kita kepada yang maha Esa..... insyaallah..... ameen

owh, rasanya bahang raya dah semakin terasa, di radio dah pon kedengaran lagu2 raya..... mood untuk bekerja pon dah semakin kurang dah nie..... huhu iskiskisk, mana boleh macam nie kan, keje tetap keje, jangan makan gaji x halal tau..... ok

hah, aku nak menambahkan mood raya pada diri ini sebenarnya..... macam mana..... semalam bukak blok USU aka adik aku, dia bercerita pasal cat rumah..... aku ingatkan dia nak cerita pasal pi kedai cat n tengah pilih2 kaler cat apa yang sesuai untuk umah abah kat kg..... rupa2nya.....

nak tahu apa yang aku dapat dr blok dia.....


*


*


*


*


*


*



 TADA!!!!!

*
 rumah felda milik abah yang dulunya hanya dihiasi dengan batu2 blok dari luaran, kini sudah bertukar wajah.....

 dulu kaler original simen, kini telah berwarna hijau yang memang warna kegemaran aku.....
ditambah dengan grill bunga2 kat pagar umah.....
so sweeeeeet... 
tapi, mana lampu dinding yang kat tepi pintu tu yerk??

aku rasa macam nak balik kampung sekarang ujung minggu ni jugak.. agak sedey jugak coz x dapat tolong mak n abah memperbaharui rumah ni kan... terima kasihlah pada abah, mak, abang is, cik din, kak ayu, usu... dan juga x dilupakan jasa kak mas, shuhada, n haziq yg membantu serba sedikit... (ayat copy dari blog USU)

erm, agak2 apa aku nak touch up lagi pada umah ni yerk..... nanti balik kampung tengoklah apa yang aku boleh buat kan.... kira aku ni memang keje wat final touch up je la... hehe
USU, ada idea x?????

k, sekian


15 comments

August 18, 2011 at 8:12 AM

mesti x sabar nk balik kampung kan..hehe

August 18, 2011 at 8:16 AM

hijau mendamaikan, eB pn nk cat umah yg x pernah cat dari pindah tuh tapi x tau nk cat color aper. lagipun blom gaji. hu3

August 18, 2011 at 8:31 AM

sronok kalau dpt balik kmpung time pose ni...cuti lmbat lagi la..huhu

btw, ijau tu mmg cantik

August 18, 2011 at 8:38 AM

cantik la rumah..nmpk tenang je..:)

August 18, 2011 at 8:39 AM

silala balik secepat mungkin =)

August 18, 2011 at 9:21 AM

ishh, ni tak sabar nak pulang beraya ni...

umah felda mak pun dah banyak berubah wajah...tak sama cam dulu dah...

August 18, 2011 at 10:14 AM

cantek.....tak sabar nak sambut kepulangan anak menantu dan cucu2 tu eheheeheheh....

lieya pun rasenye abah kat kampung cat umah tahun ni...tepakse cat gak sebab ujung tahun ni nak terima menantu lagi ekeekekekek

August 18, 2011 at 11:22 AM

cantikkkk! tetiba rindu kpg halaman..rumah nenek di sana nun color oreng..hihihi

August 18, 2011 at 12:47 PM

ktorg dh bape lama xcat umah...

August 18, 2011 at 1:45 PM

lampu bunga2 tu terpaksa ditanggalkn mase nk pasang grill ti... so nnt jdi tugas pak lang pasang kat sebelah tingkap besar ye hehe

nk watpe ek.. lukis dinding wat corak2 la hehe

August 18, 2011 at 1:59 PM

huhu tgk umah kat kg mesti akak dah x sabar nak lek kg kan..? tahun nie raya mana dulu kak..? cuti lama ker..?

August 18, 2011 at 2:53 PM

sabar yew kak mas..xsabar plk nak tgk final touch up kak mas nnnti...hehehehe...

August 18, 2011 at 4:13 PM

Salam.
cantik color yang dipilih. Hijau, warna kegemaran saya.

August 18, 2011 at 5:33 PM

Cantiknye..teringat plak kat KG ni..sedih x dpt blk.. :(

August 18, 2011 at 6:34 PM

cantik...berseri2 lah nanti sambut kedatangan tetamu

Post a Comment