^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

17 June 2010

Home » » *Tutorial Pictures Editing*

*Tutorial Pictures Editing*

salam petang kengkawan..
ari nie x nak wat n3 psal crite pape la coz musti dah dr pg td kengkawan bc crite yg agak hangat kan psal isteri kedua sultan Brunei diceraikan.. hehe

so, here cume nak kongsi pic yg tlah aku edit bersifukan en.faris secara free smlm.. hehe
silalah jamu mate ngan pic aku sorg yg cumel2 nie yerk.. ni bru ckit ni.. tggu la kalu ader ilmu baru akan aku kongsi ngan kengkawan yerk..
  
1st edit, baru belaja.. of course la gn pic anak ksyangan mama ni kan..
wambut menten pacak, x pyah gn gel cam papa.. hehe

2nd pic, keep trying on aisha pic.. wambut stil pacak tp da tumbang ckit coz da gesel2 kat pewut papa nak mntak dokong.. saba yerk sayang.. kita snap2 pic dulu..

 3rd pic, time ni cikgu ajar bnde yg advance ckit.. haha still pic aisha yg mama godeh2, coz kalu dpt effect yg cantik nnti mama nak print perfectly n frame'kan..
korg tau ker pic ni mbik kat ner?? hm, kat pntai Teluk Kemang.. nmpak x effect air ti aku da freeze'kan.. hehe

 4th pic, ha ni bru mama enterprem.. still kat tpt yg same mcm pic kat atas tp mama gune effect lain laks.. pasan x?? hehe

 5th a.k.a last pic, baru la ader pic three of us.. yg ni mama edit still gn effect yg same ngan pic no. 4 tp view yg lain

k, ekceli  ni bukan la tutorial namenyer kan cam tajuk n3 tur.. tp just nak share something yg aku done ngan mnggunakan software adobe photoshop.. thanx again en.faris coz bg tutorial free.. khidmatmu diperlukan lagi lpas nie.. hihi

k for today..
nak jenjalan umah kengkawan laks..


13 comments

June 17, 2010 at 2:19 PM

cantek..pandai..! berpinar2 tgk background pic tu tp ttp nice..
fieza penah try...!

mas lau pndai edit gmba pkai software len sila2 la gtau yerk..? nk blaja...hehe..

June 17, 2010 at 2:27 PM

salam

nice....bila agaknya ayu nak pandai guna perisian tu..

June 17, 2010 at 2:49 PM

suke gmbar yg last n 2nd last tue...editing yg cantik...

June 17, 2010 at 2:58 PM

uish..blh tahan...nak kene belaja adobe photoshop plk la lps ni...
p/s: yang..blh reply my komen kat n3 semalam pasal nak tambah trafic ..wawwi tu x? still waiting ni..kalau x dapek tlg pon kasitau yer...tq

June 17, 2010 at 3:07 PM

alamak baru perasan..dah reply yer..ummi gune nama ummi sofiyyah masa daftar kat ruang nama tu.. cnfirm! tu yg heran betul mcm mn keluar nam farra lak..adoii

pastu yg nak copy tu, masa copy ok tapi bila kat n3 ummi buat new post, bila nak klik kat paste tu dia x aktif..try tekan ctrl V pon tak leh jugak.. huwaaa...

nak kena g kursus jgk nampaknyer nih..!

June 17, 2010 at 3:46 PM

blehlah masz ajarkan zai untuk edit gambar tu...cantik dah ambar masz bila di edit...

June 17, 2010 at 4:31 PM

hiks...nice..mula2 dulu rajin la jgk edit guna photoshop..buat efect itu ini..crop sana crop sini..tmpal kat background..skang ni malas dh..hahhaha

June 17, 2010 at 5:08 PM

ingat tutorial..baru nak blajo..hehe..nice la..kite tak pandai.. =P

June 17, 2010 at 8:09 PM

comel edit gambar

June 17, 2010 at 11:06 PM

emm best kan bila dh pandai edit2 ni.. sy pun masih belajar lg,dan kadang2 tu malasdatang melanda.. heheh:D

June 18, 2010 at 1:27 PM

cantek..nanti leh la wak tutorial lak yek

June 18, 2010 at 1:41 PM

cantik alin suker editting 4 pic pertama ngan kedua..boleh berguru ngan k.mas?

Post a Comment