^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

16.6.10

Home » » *Tambah Traffic Di Blog Anda - Try This*

*Tambah Traffic Di Blog Anda - Try This*

da ptg ni rs malas lak nak wat keje.. opssss!! sori bos, tp mmg pon, pewut da kenyang so rs cam nak zzzz jerk tp x leh, nnti bos pasan.. so blogwalking jap arr.. jenjalan n singgah umah lyafrina jap coz ader ssuatu yg best utk dikongsi bersama.. time nak post n3 ni pon bos ader kat sblh carik manual bhgn.. haha!! seb baik dia ok jerk.. sblum ni aku ader wat n3 psal nak tmbah traffic,... letih jugak baca n3 lya, so nak kena try yg ni laks arr.. k

(KALO MALAS BACA..JUST REGISTER SAJA DEKAT WIDGET ATAS SHOUTBOX KAT TEPI SIDEBAR TU.. JUST ADD NAMA, URL BLOG & EMAIL SERTA JANGAN LUPA MASUKKAN TUTORIAL NI DIDALAM BLOG ANDA.. TAPI BETTER BACA . BARU FAHAM.. kalu x pham jugak x pape pon)



*Wawwi Matrix BlogWalking adalah widget yang akan memaparkan URL Blog anda ke senarai Networker blog yang mendaftar melalui blog anda mengikut formula Matrix nx15 dan juga merupakan sistem Autospillover.

Matrik nx15

Sebagai contoh jika status akaun anda ialah Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah

Lv1: 5 = 5
Lv2: 5x5 = 25
Lv3: 5x5x5 = 125
Lv4: 5x5x5x5 = 625
Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125
Jumlah Network: 3905 Blogger

*Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa. Sebagai contoh jika anda melayari 5 laman web melalui Wawwi Matrix Blogwalking sehari, anda sudah berpeluang mendapat 19 525 trafik ke blog anda dalam sehari. Hal ini adalah lebih mudah, menjimatkan masa, tenaga serta wang ringgit.

Anda pasti teruja menggunakan sistem ini dengan kedalaman sehingga level 15. Autospillover

Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.

Sistem yang digunakan:
MATRIK (nx15) + Autospillover
Sistem Mata (Point)

Fungsi mata ini adalah digunakan untuk menaiktaraf lebar atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.

Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog anda. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata (jika upline melihat blog anda) dan dari 5 mata hingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).

Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog, dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:

Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata
Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata
Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata
Iklan Banner 160x180 - 5 Mata
Iklan Banner 125x125 - 10 Mata
Iklan Banner 468x60 - 15 Mata

Jika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3 905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blog sehari, maka anda akan memperoleh 39 050 mata. Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda dapat mata tambahan.

Jumlah Mata Sehari
3905 blogger x 10 blog dilawati = 39050 mata

Walaubagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama.

Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.

Sponsor secara langsung = 20 mata
Downline level 1 = 15 mata
Downline level 2 = 14 mata
Downline level 3 = 13 mata
Downline level 4 = 12 mata
Downline level 5 = 11 mata
Downline level 6 = 10 mata
Downline level 7 = 9 mata
Downline level 8 = 8 mata
Downline level 9 = 7 mata
Downline level 10 = 6 mata
Downline level 11 = 5 mata
Downline level 12 = 4 mata
Downline level 13 = 3 mata
Downline level 14 = 2 mata
Downline level 15 = 1 mata

Potensi Nilai Mata Referral

Lv 1: 5 x 15 = 75 mata
Lv 2: 25 x14 = 350 mata
Lv 3: 125 x 13 = 1625 mata
Lv 4: 625 x 12 = 7500 mata
Lv 5: 3125 x 11 = 34375 mata
Jumlah keseluruhan:43924 mata

Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan tinggi kelak.

Pendapatan Sambilan

Sambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata sebanyak mungkin kerana fungsi di masa-masa akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.

Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog.  Sila naiktaraf status akaun anda untuk menikmati trafik yang lebih berganda lagi.Jika anda meminati widget ini, silalah ikuti perkembangan semasa widget ini melalui Twitter dan Facebook kami.

---> APER LAGI?? ADA CARA YANG SENANG... JOM LA CUBA DENGAN HANYA REGISTER DI WIDGET ATAS SHOUTBOXTU (wawwi matrix blogwalking).. Just masukkan NAMA, URL BLOG & EMAIL. OK..selamat mencuba. - copy direct from lya


7 comments

June 16, 2010 at 4:58 PM

salam masz,

nape bila ummi daftar n paste kat blog keluar kat atas tu bukan nama ummi sofiyyah tapi nama farra?
nape yer? mcm mn nak buat? sorry la ummi ni buta IT sket...
kalau x caya cuba tengok sini
BLOG UMMI SOFIYYAH

blh ker tlg tgkkan? terima kasih yer...!

June 16, 2010 at 5:04 PM

lagi satu nak tanya, kenapa ummi x boleh nak paste tutorial ni kat n3 ummi yer..? nak taip balik semua ni mati..pjg tu...ada setting kat mn2 ke ummi kena betulkan? sorry sbb ummi ni baru nak belajar berblog ni.. baru 4 bulan jer...terima kasih yer

June 16, 2010 at 9:59 PM

hari ni baru tau pasal widget baru ni.. kebykkan blog yg uda pi.. hangat memperkatakan ttg widget ni..

June 17, 2010 at 10:15 AM

Uh .. memanglah x paham! Hihihiiiii ...

June 18, 2010 at 4:03 AM

Hi.. Terima kasih atas penyertaan dan artikel di blog. :-)


Dah kredit ya..

boleh lihat statistik di nama yang terdapat selepas Senarai Network yang terdapat di atas widget

Senarai Network: maszmadi

klik pada nama maszmadi.


@ummi sofiyyah

Hi.. Masalah ummi ini adalah kerana sistem widget ini telah mengesan bahawa terdapat pengguna lain yang telah mendaftar terlebih awal berbanding ummi kerana sistem ini hanya menerima dan membenarkan url blog boleh dimasukkan 1 talian internet (1 IP) untuk 1 blog. Jadi Ummi kalau diikutkan perlu menunggu dalam tempoh seminggu barulah boleh untuk memasukkan URL blog.

Walaubagaimanapun pihak kami boleh membantu untuk add weblog Ummi dengan kadar segera dengan mengirim emel ke gengblogwalking [at] wawwi.com dengan maklumat seperti berikut:

URL Blog yang Ummi sofiyyah jumpa widget ini:
Nama blogger (nama samaran):
URL Blog:
Emel:
Jenis Shoubox diguna:
Bahasa yang ingin diguna:

Kami akan cuba menyokong sebaik mungkin.

June 18, 2010 at 8:25 AM

Terima kasih en amin,

ummi dah emel maklumat spt yg dipinta.

Terima kasih

June 18, 2010 at 1:10 PM

aminjohar: thanx for da info..

***
ummi sifiyyah: k, gudluck yerk..

Post a Comment