^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

18.2.13

Home » , , , , » *deko deko TerataKami ~ buluh jadi penyelamat*

*deko deko TerataKami ~ buluh jadi penyelamat*


as salam,

ingat entry pasal pokok kaktus pemberian mai yang rongak dek kucing yang suka melompat melalui pagar TerataKami?..... erm, KLIK SINI.....

so, untuk penyelesaian buat sementara waktu..... ye lah, nak tunggu buat rough iron yang ada bunga2 tu lambat lagi nak simpan duit kan..... so kita guna dulu apa yang ada dalam simpanan.....

 
 ini pic lubang pagar sebelum deko deko dilakukan.....



ini pic lubang pagar selepas proses deko deko.....

ada nampak itu batang buluh?.... aha, potong buluh yang ada jual kat SSF ke atau kedai decoration tu iktu saiz panjang lubang kat pagar tu, kena lebihkan sikit biar dia bileh tersangkut kat batu keliling tu..... pehtu, ketuk dengan hammer sampai lah buluh tu kukuh kat tengah lubang tu, kena hati2 takut buluh pecah pulak.....



zoom sikit.....

erm, gigih tau aku potong buluh ni guna gergaji besi tapi xder handle dia..... seb baik x luka tangan..... Hubby pulak tukang ketuk buluh tu ke lubang..... Hubby tambah paku kat tengah belah bawah buluh tu biar lagi kukuh.....

dan, hasilnya..... alhamdulillah sehingga entry ni di publish, dah 1 minggu dah, xder kucing yang masuk melepak sambil membuang najis dorang merata kat garaj kami..... harap berterusan lah kan..... 

k, sekian

 

12 comments

February 18, 2013 at 8:02 AM

cantik

February 18, 2013 at 8:25 AM

creative jugak cara camni

February 18, 2013 at 8:32 AM

kreatif!!! nampak mahal plak bile dah boh buluh gitu..sedangkan kos die tak le mahalkan ...mmg kreatif ko masz....suke lieya tgk!

February 18, 2013 at 9:20 AM

bagus idea ni..best2!
perlukan kreativiti skit je kan..

February 18, 2013 at 9:41 AM

Kreatif jugak ni.. ^^

February 18, 2013 at 12:15 PM

idea yang bernas ni...hehe

February 18, 2013 at 2:49 PM

mmg mantaplah. leh designkn interior umah kami kat sendayan

February 18, 2013 at 3:11 PM

wahhhh.. kreatif sangat!!
janji kucing tak leh masuk ye dak?

February 18, 2013 at 3:41 PM

wah2 menarik ni

February 18, 2013 at 4:11 PM

akak idea yg sgt bernas..hihi

February 18, 2013 at 9:38 PM

salam
Buat sendiri ke? Nice la.

February 20, 2013 at 9:07 AM

cantik juga camni.. tak dapatlah kucing2 tu masuk garaj lagi kan..

Post a Comment