^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

27.2.13

Home » , , , » *makan makan @ restoran bawang kecil*

*makan makan @ restoran bawang kecil*

 
as salam,


ari sabtu lepas lepas teman Papa work..... kami ke Jusco AU2..... untuk cari makan.....
owh masa tu sedang diadakan ujibakat Bintang Mencari Bintang..... tapi x tahu dorang tengah rehat ke, dah mula ke atau dah habis ker..... sebab kat stage xder persembahan pon.....

tapi misi utama adalah untuk cari makan..... pi kat food court punyelah ramai orang..... so kami decided pi kedai yang kat luar2 tu..... target nak makan mee sizzling kat food court berkecai..... huhu

so, kat luar kami pi lah kedai Restoran Bawang Kecil..... xder la ambik gambo beria sebab perut dah berbunyi..... cuma ambik gambo makanan yang kami oder jerk..... Hubby suruh bagitau kat blog sebab x berapa puas ati dengan makanan ngan harga ngan servis dia.....
haha


Kerabu Kaki Ayam
RM6.90


Asam Pedas Ikan Pari
RM11.90


menu lain yang kami order - nasi putih RM1.50, air soya RM2.00, air milo ais RM2.90, air limau panas X SAMPAI KE MEJA, extra pinggan X SAMPAI KE MEJA.....

erm, ader ker rupa kerabu kaki ayam ngan asam pedas gitu rupa..... aku pernah tengok kerabu kaki ayam kat blog lieya, apsal lain dari yang ni..... huhu, masa memula menu tu sampai aku dah pelik, "ni asam pedas ke masak singgang ni" kata Hubby..... ok x per, kita rasa..... erm, x kena dengan tekak kami..... tapi tetap makan jugak sebab perut dah lapar gila, time tu dah pukul 3 petang kut..... huhu

yang paling x best, adalah apa yang kami order x sampai..... huhu..... seb baik x yah bayar.....
so, cepat2 kami keluar kedai, then aku ternampak bunting kat tepi kedai dorang, ada banyak menu masakan portugis..... erm, agaknya dorang ni masak stail portugis kut kan..... tu yang gitu gayanya.....

dah, la x mor bebel banyak2..... pi wat keje memasing yerk kengkawan.....

k, sekian

10 comments

February 27, 2013 at 8:11 AM

wow best gak nie

February 27, 2013 at 8:12 AM

pernah try dua kali kat sini..

February 27, 2013 at 8:36 AM

Yelah kalau asam pedas kita biasa kan merah dan pasti ada daun kesum atau bunga kantan ke...

February 27, 2013 at 8:56 AM

dap²

February 27, 2013 at 9:13 AM

Tak pernah makan lagi kerabu kaki ayam,..macam sedap jer tu...

February 27, 2013 at 1:09 PM

asam pedas tuh cam masak tempoyak plak.. teringat plak gulai tempoyak mak sis.. sedapnye~

February 27, 2013 at 4:28 PM

husband suruh komplen kat blog ... kiranya bagi galakanler tulis blogkan.. husband akak lak kalau kita sibuk amek gambar ms makan tak berapa gemar ngat...

February 27, 2013 at 7:16 PM

Hehehe...sy pun mmg da terpkir td nape msak asam dia warna kuning...pelik je...salah resepi ke restoran tu?

February 27, 2013 at 7:58 PM

Alamak kak payah gak kalo kite yg mmg dah sedia set kat pale otak asam pedas tu merah tetiba yg dtg kuning haha..agaknye kedai tu try nak combine stail melayu ngan portugis kott...layanzzz jew lar..sabo ek kak

February 28, 2013 at 1:58 AM

asam pedas ke tu.. mcm singgang aje..

Post a Comment