^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

15.2.13

Home » » *anak lelaki ker anak perempuan*

*anak lelaki ker anak perempuan*


as salam, 

dah hari Jumaat kan, keje 3 hari, sok dah cuti..... cuti ker?.....


saje jenjalan kat goole.....  cari petua2 untuk permudahkan menimang cahaya mata..... erm, moga ada rezeki Aisha nak dapat adik tahun ni..... jeles rasanya tengok kengkawan suma ada baby..... kihkihkih
sian jugak kat Aisha tiap kali dia main sorang2 ngan bear dia..... ajak naik beskal, ajak main masak2, ajak tulis2, yang paling sayu bila dia panggil bear dia 'baby' n ajak 'baby' dia minum susu time nak tido..... rasa untuk ada baby lagi membuak2..... tapi apakan daya, Allah dah merancang perjalanan hidup kita sebaik mungkin kan.....

so jalan jalan jalan jalan, terjumpa lah mendealah ni..... ape lagi, meh share sesama yerk.....


hurm, mula2 x paham..... tapi cuba fahamkan jugak..... owh, rupenye ini adalah salah satu cara untuk mementukan jantina anak yang bakal lahir berdasarkan umur dan waktu kita 'bersama'..... yang penting adalah umur adalah mengikut bulan kita dilahirkan bukan tahun..... contoh kita lahir bulan April 1980, maka umur kita pada Februari tahun 2013 adalah 32 tahun bukan 33 tahun..... jadi jika persenyawaan berlaku, jantina anak yang akan lahir adalah 'P' = perempuan.....

erm, apa2 pon, mencuba boleh, percaya jangan..... kita merancang, Allah jua yang menentukan..... sekadar pengetahuan.....

k, sekian

15 comments

February 15, 2013 at 8:13 AM

Petua baru nie...Insha Allah boleh cuba. Hehehe

February 15, 2013 at 8:20 AM

:):):)

February 15, 2013 at 8:51 AM

amin...tolong doakan jugak

February 15, 2013 at 8:57 AM

erm blh merancang utk masa depan nih..hehe

February 15, 2013 at 8:58 AM

In Sha Allah..Moga ada rezeki Aisha dapat adik...sama macam Qis bear tu dia panggil baby.. :)

February 15, 2013 at 8:58 AM

in sha Allah moga masz dipermudahkan tuk menambah zuriat lagi...amin...

masz tau tak, dayyan dulu lieya ikut kalendar ni laa hehehehe...tapi tu kebetulan je kot...selebihnye kite tawakal dan doa pada Allah.....tapi tak salah kalo nak ikut kalendar ni ....usaha tangga kejayaan org kate...

February 15, 2013 at 9:38 AM

moga ada rezeki akk..aminnn.

February 15, 2013 at 10:42 AM

akak tgk jadual ni, lps tu bukak balik buku merah yg lama2 tgk betul tak yg dia beri dgn jantina anak akak yg kuar. Semua terbalik, time akak dpt anak lelaki, dia kata perempuan, time akak dpt anak perempuan dia kata lelaki..huhu.

February 15, 2013 at 11:13 AM

akak, so saya tak leh proses la sekarang..hahaha ti ank perempuan jugak

February 15, 2013 at 11:16 AM

Moga Allah perkenankan niat murni Masz tuh k~ amin!

February 15, 2013 at 11:27 AM

amin.... semoga Teha dapat sepupu tahun ni.

eh aah la umur 25, april, P
:p

February 15, 2013 at 11:29 AM

nanti bolah la cuba ni..

February 15, 2013 at 11:41 AM

nak jugak2x...

February 15, 2013 at 3:47 PM

sama lar dgn danish sian gak tgk dia main sorang2. mmg dah sepatutnyer dah boleh beradik tp mama n abahnyer pulak tak bersedia lagi..

so tahun ni mmg plan kalau ada rezeki nak bg danish adik..moga2 dipermudahkan niat suci murni kita kan kak..? akak usaha tangga kejayaan..:))

kalau diperkenankan tahun ni alin dpt gurl..aminn..yg penting sihatkan kak..?

February 15, 2013 at 4:30 PM

pulak cm tue erk..

Post a Comment