^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

21.2.13

Home » , » *kejadian mengerikan di pintu bilik TerataKami*

*kejadian mengerikan di pintu bilik TerataKami*


as salam,

erm, kejadian berlaku malam Isnin lepas..... lepas siap mandi sambil basuh baju kat tingkat atas, solat Maghrib, siapkan makanan untuk dinner malam tu, layan Aisha jap..... then mesin berbunyi menandakan yang baju bajan kami sedia untuk disidai..... aku mintak pertolongan my dear Hubby untuk sidai baju..... sementara aku siap2 kan beg baju untuk Aisha pi school esok..... time tu kami semua di tingkat atas..... sebab semua kerja2 yang perlu dilakukan adalah di tingkat atas rumah, dekat dengan bilik master kami..... si anak dara sibuk la keluar masuk bilik, ajak kami main belon sama2 kat atas katil.....

dan tidak semena2, Aisha meluru keluar dari dalam bilik n dummm!!! dia tutup pintu bilik..... kami ok jerk la kan, sambil sambung kerja..... tiba2 si anak dara terjerit2 kat aku.....
"Mama, pintu tak boleh bukak!" sambil dia pulas2 tombol pintu bilik kami.....
ada la 2 3 kali dia jerit, padahal aku x jauh pon dari situ.....
hurm, then aku berenti jap dari buat keje aku tu n tengok apa yang berlaku.....

humang aih, pintu bilik kami terkunci dari dalam..... dah la kunci sume dok dalam bilik..... kami kat luar bilik..... tapi kan, yang aku heran, tombol tu boleh pulas menandakan yang pintu x terkunci tapi lock dia dah loose..... aku x berjaya untuk buka pintu, terus minta pertolongan Hubby yang dah pon siap sidai baju bajan dekat dengan ruang balkoni.....

puas diompel nya tombol pintu tu, tidak maunya pulak terbukak..... hampir 1 jam jugak la kami mengerjakan pintu tu..... dah la malam tu jam 9.00 malam ada rancangan Jodoh kat Astro Ria kan..... dalam hati, harap2 lah masalah pintu tu setel sebelum cerita mula.....


memacam dah Hubby guna..... screw driver, playar, kad, test pen..... dah rupa McGyver aku tengok..... tinggal hammer yang aku sediakan jerk x guna, kiranya kut2 lah boleh guna lagi kan apa2 yang patut.....

last2 Hubby menyerah kalah jugak..... apa lagi yang boleh di buat selain menendang pintu bilik tu untuk buka..... gedegang! harap2 jiran sebelah x dengar..... haha




maka kopak sikitlah pintu tu kat bahagian tombol tu kan..... x per lah, janji pintu boleh buka..... kerja2 menanggalkan tombol pon dilakukan.....




maka terloponglah pintu bilik kami tanpa tombol buat sementara nak beli yang baru..... seb baik lah kami jerk yang dok umah ni, kalu keluarga ok lagi kan..... kalulah time tu ada sedara mara yang datang, x ker haru..... huhu


 

dan, tombol pintu menjadi penghuni bakul sampah sudah.....

harap2 kejadian mengerikan ini x berlaku lagi di masa akan datang..... uhuk, Jodoh dapat tengok separuh jerk sebab mengerjakan pintu tu..... nak kena tengok ulangan nieh..... hehe


k, sekian

11 comments

February 21, 2013 at 8:31 AM

ingatkan apa tadi...

February 21, 2013 at 8:44 AM

bahaya kan

February 21, 2013 at 9:03 AM

Pintu bilik rumah akak pun pernah kena mcm ni, tak lock pintu pun, tp bila pintu tu tertutup, tak boleh buka juga. Tombol pintu jenis tu mmg tak bagus, mesti dari pemaju tu kan, tukar lain jelah Masz, akak lepas tukar takde masalah dah, beli yg mahal sikit takpe...

February 21, 2013 at 9:12 AM

Paling bahaya kalau anak masih baby terkurung dlm bilik bayangkan...

February 21, 2013 at 9:19 AM

ya Allah berderau darah bace masz..seb baik laa anak dare tu tak panik melalak2 kan...kalo tak lagi panik kite kat luar nak cube bukak kan pintu...

February 21, 2013 at 9:38 AM

pasni kena beli sendal pintu utk elakkan pintu tertutup dan terkunci dari dalam.

February 21, 2013 at 9:43 AM

tombol tu sama dgn kat umah ni juga. yaAllah... paling takut kalau ada anak2 kat bilik masa kejadian. mintak2 dijauhkan...

February 21, 2013 at 9:47 AM

teringat dulu mase menyewa...zura dlm bilik pastu nk bukak pintu xboleh...mase tue umah xde org lain...nasib baik sebelah umah mber satu tmpat keje...jerit kat dia mintak tolong...xlama lepas tue br lah kakak balik...kalau x terkurunglah smpai kakak balik...dah la tepon kat luar...

February 21, 2013 at 9:59 AM

hehehehe sabojelah.dh lopong senang nk ngintai.kalo umah rara dulu.tombol lopong.tu perkara biasa.hehe

February 21, 2013 at 10:00 AM

kejadian yang tak suka dilaluikan... kadang2tu tak tau sebab perkan...
suka cerita jodohker??

February 21, 2013 at 3:33 PM

la haru betullah!

Post a Comment