^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

4.2.13

Home » , , , » *Rumah 4 Musim vs Taman Haiwan, mana pilihan kami*

*Rumah 4 Musim vs Taman Haiwan, mana pilihan kami*


as salam,


aktiviti Isnin minggu lepas masa cuti ganti Thaipusam..... kami ke Shah Alam atas undangan birthday bash anak blogger Lylie..... lepas tu, my dear Hubby tanya nak ke mana..... erm, dalam otak aku xder tempat lain selain dari Rumah 4 Musim yang sekarang ni tengah musim sejuk kat Taman Botani Negara Shah Alam tu kan..... so, ape lagi, ke sana lah kami berpandukan GPS yang dah makin user friendly sekarang ni..... hehe

dalam jam 4.15 petang kami sampai ke sana..... pi kat kaunter n tanya lah pape yang patut kami nak tahu kan terutama pasal Rumah 4 Musim tu..... tapi sayang..... rumah tu tutup jam 4.30 petang..... so x sempatlah kami nak masuk..... tapi alang2 dah sampai, kami masuk jugak ke dalam..... kami ke.....

v


v


v


v


v



Taman Haiwan - Animal Garden


kami tengok kuda, burung, arnab, rusa, landak..... haiwan lain kami x nampak, sebab time tu nak ujan dah, so kami decided balik..... sebelum tu kami pusing seluruh kawasan TBNSA naik bas yang disediakan percuma..... Hubby ada keluarkan hajat nak sewa basikal kalu kami ke sini lagi..... hehe inshaAllah.....


sempat bergambaran dengan kuda yang comel.....

Aisha takut ngan kuda tu sebab dia maca nak sondol2 kepala dia kat kita..... siap Aisha tarik tangan Papa jauh dari kuda tu..... huhu so masih lagi dalam perancangan kami untuk memasuki Rumah 4 Musim kalau kami ke sana lagi..... erm kalu pi bulan 3 nanti dah musim bunga..... lagi best kut kalu pegi time tu kan..... hehe

k, sekian

6 comments

February 4, 2013 at 9:01 AM

salam isnin
singgah pagi
apa khabar pagi ini

February 4, 2013 at 9:21 AM

masz, sue yg dok shah alam ni pun x pernah lagi bawak anak2 masuk ke taman ni. ingat lg mase kecik2 parents pernah bawak ke sini. last2 dah kawen stay pulak kt shah alam. cuti sekolah bln 3 ni harus bawak anak2 ke sini la. hehe

February 4, 2013 at 12:08 PM

musim sejuk yerk sekarangni kena giler kan..
dah penah gi taman haiwanni.. okler jugak...

February 4, 2013 at 12:35 PM

selama duk shah alam.. baru gi sekali je kat sini.. pon tak berkesempatan jugak nak masuk rumah 4 musim tuh~

February 4, 2013 at 7:39 PM

PM yang duduk Shah Alam nih tak pernah sampai ke sana lagi...huhu

February 5, 2013 at 8:43 AM

linda tak pernah dengar pasal taman haiwan nih.. thanks info.. brp RM masuk nih masz..??

Post a Comment