^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28.2.13

Home » *bubur nasi ketam*

*bubur nasi ketam*

As salam,

Ni menu malam tadi, Papa balik keje lewat, aku lpas ambik Aisha dari school, dia ngadu lapar... Aku dah la malas nak masak sebab Hubby xde kan. Tapi dah anak lapar, maka sebagai mama yang prihatin aku pon pikir la nak masak benda yang mudah tapi kami berdua boleh melayan perut yang lapar...

Maka jadilah Bubur Nasi Ketam, tapi guna ketam segera jek. Ala filamin tu je, kalu ketam fresh lagi heaven kan...

Dah la, x larat nak taip banyak2 guna BB nieh, so cukup takat ni dulu. Nanti ada cerita lagi, aku taip kat cni lagi...

K, sekian


update : ada orang tanya bubur tu guna yang segera ke?..... ehem2, setakat ni kalu kat umah masak bubur guna beras tau, lagi rasa sedap ikut selera kita dari yang segera tu..... bukan susah pon, main campak2 jerk kan..... hehe



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

8 comments

February 28, 2013 at 2:26 PM

simple, tapi tetap menggiurkan~

February 28, 2013 at 2:50 PM

mudah dan senang

February 28, 2013 at 3:06 PM

nampak sedap tu!

February 28, 2013 at 3:24 PM

Ketam segera tu eh..lagi sedap kalau ketam betul..

February 28, 2013 at 4:23 PM

baby teha nak mintak sikit, tuk ibu die makan

February 28, 2013 at 8:04 PM

perghh nampak yummy tuu..sesekali makan bubur mmg sedapkan.....

February 28, 2013 at 10:15 PM

bubur nasi tu.bubur segera or nasi dari beras? hehe

March 1, 2013 at 12:38 AM

pasti sedap sehingga habis si anak makan kan...;)

Post a Comment