^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

09 July 2010

Home » » *Saya Nak Pegi Kang Kang*

*Saya Nak Pegi Kang Kang*

“Saya nak pergi kangkang. Kamu nak ikut?”

Ini mungkin ayat yang sangat pelik dan luar biasa yang keluar dari mulut seorang gadis ayu, sopan dan bertudung litup apabila mengeluarkan perkataan yang mungkin agak kurang enak didengar dek telinga.

Dan mungkin ayat ini yang akan terkeluar dari mulut ku;
“Hah? kamu nak pergi apa????”

Dengan slumber pula dia menjawab,
“Itu… Nak pergi kangkang kat tepi jalan sana tu haaaa~” sambil menuding jari ke arah bangunan ditepi jalan yang berhampiran.

Ya Allah! Apa sudah jadi? Betul lah sekarang ini dunia memang sudah hampir kiamat! Apa sudah hilang akal kah gadis ayu dihadapanku ini hingga boleh berkata seperti itu? Sudah sakit mental kah gadis ini?

Dengan serta-mertanya aku menepuk kepala yang tidak dihinggapi nyamuk, lalu berkata…

“Astarghfirullah’alazim! Apa yang kamu nak buat nih? Sejak bila kamu terpesong? Aper dah tak tahu malukah kamu? Ya Allah… kesianlah dekat mak ayah kamu tu… dari kecil mereka ajar kamu jadi anak yang sopan. Dah besar panjang macam nih, nak buat benda tak senonoh pula?”

Jerkah ku. Puas hati! Orang yang sudah tidak sedarkan diri perlu diingatkan. Agar tidak menjadi fitnah dikemudian hari. Tapi, lain pula jadinya.

Dengan muka hairan dan tidak puas hati, si gadis ayu menjawab;
“Eh! Apa yang kamu merepek nih? Bila pula saya kata, saya nak buat benda tak senonoh?”

Aduh, bertambah ‘panas’ hatiku! Beria-ria aku marah dan cuba hendak mengingatkan dia, dikatanya aku merepek pula!

“Apa pula saya yang merepek? Kamu tu yang merepek! Yang kamu nak pergi mengangkang kat tepi jalan tu buat apa?”

“Kah~kah~kah~” Kata-kata ku dijawab dengan deraian tawa dari gadis ayu tersebut. Ketawanya kelihatan hampir pecah perut.

“Sah lah… memang dah tak waras agaknya gadis didepan aku nih. Kesian~ muda-muda lagi, sudah sakit mental…” kata hati kecil ku.

Selepas ketawanya reda, si gadis terus menarik diriku ketepi jalan, lalu menuding jari ke arah sebuah kedai. Terkesima aku melihat kedai tersebut…



"Hah, inilah Kang Kang nya… Kamu fikir saya nak buat apa???”
Jerkah gadis tersebut kepada ku pula.

Dengan perasaan yang sangat bengang bercampur geli hati, aku pun menjawab…“Alah! Cakaplah nak pergi KEDAI KASUT!! Ini, nak pergi KANGKANG… nak pergi KANGKANG… Haishhh!!!~”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s: Kedai Kasut Kang Kang ini adalah kedai kasut yang popular di Bukit Gambir, Muar. Sebelah dengan kedai baju yang saya jaga waktu bulan puasa yang lepas. Ianya bukan saja popular kerana potongan harga kasut yang sering ditawarkan. Malah ianya lebih popular kerana nama kedainya yang agak lawak bila disebut…
huhu~


[cid:2.4047201422@web110509.mail.gq1.yahoo.com]
Cerita diatas adalah rekaan semata-mata~ Tidak ada kena mengena dengan sesiapa pun, maaf jika ader sesiapa yang terasa~

p/s : from FWD email by my friends



5 comments

July 9, 2010 at 4:38 PM

adoaii..empunyer kedai yg sgt kreatif..tp apa kan daya maybe kang kang tu nama empunyer kedai kasut tu..

kikkkik..lawak gak...

July 10, 2010 at 2:50 PM

me jln2 ari sabtu :)
dh pernah baca citer ni kat blog mana dh lupa :)

July 12, 2010 at 8:28 AM

@aLyNnZ hikhikhik glemer kedai ni.. jmput dtg muor..

July 12, 2010 at 8:29 AM

@mama zharfan owh yerk erk.. hehe saje wat release tension..

Anonymous
August 12, 2010 at 10:11 AM

I would like to exchange links with your site maszmadi.blogspot.com
Is this possible?

Post a Comment