^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

12 July 2010

Home » » *Suzuki Belang + Yamaha LC + Nouvo LC*

*Suzuki Belang + Yamaha LC + Nouvo LC*

hm, spnjang pg ni dr umah ke opis.. hubby yg anta naik kreta..
hubby msih x ok spnuhnya.. coz xcdent last week..
da blh gerak2 da.. tp x leh jalan byk sgt..
so ari nie hubby bekeras gak nak anta aku pi kije..
ktnyer nnti snang dia nak pi klinik cuci luka..
so, aku relakan jer la..
dr umah smpai ke tpt kije.. hubby aku x berenti2 tunjuk kat aku jnis2 moto yg dia nak bli..
wat ganti moto yg da x leh gerak lagi tur..
leh gerak kalu tukar tayar + rim + body ckit..
stiap kali nmpak moto lalu sblah kreta..
mula lah dia..
"ha, tu moto LC.. ok x?"
"kalu LC standard cam ni la.. tmbah bakul"
"ha, ni moto Nouvo, kaki leh ltak kat dpan.."
"Belang xde lalu la yerk, nak tgok org naik camner.. ok x"
"ha, tu Yamaha LC standard, xder clutch"
"tgok Nouvo tu, kaki ltak dpn.. xder arr pnat.. x yah ltak bakul.. tmbah tong jerk kat blkang"
"org kt Yamaha LC cam tu ok.."
aku rs dlm 30 minit dr umah ke opis.. mcm2 yg kuar dr mulut hubby..
asik berkira2 nak bli moto yg mana satu..
memula lpas xcdent ari tu.. dia nak pilih samada Belang @ Yamaha LC..
pg tadi tetiba jerk muncul Nouvo LC lak..
hm, aku yg x tau sgt psal moto nie.. cm mampu mmbalas..
"mama x kisah yg mana2 pon, janji papa suke n cantik di mata mama.."
"tp yg ptg snang bwk brg2 n aisha jenjalan"
k, sekian


7 comments

July 12, 2010 at 9:31 AM

hikhik..layankan ke,,diorang kalau excited, gitulah! ^_^ syok aa dpt moto baru nnti!

July 12, 2010 at 12:47 PM

heheh.. sian ur hubby masz..
xpelah, layan kan je lah.. agaknye die pun pening tak tau nk pilih oto brand ape tu kot!

July 12, 2010 at 5:07 PM

@mamalieyna hikhik, x sabo ni nak dpt moto baru.. tp ntah bila..

July 12, 2010 at 5:07 PM

@chugie ha, tu la pasal.. tgah pkir lagi na brand aper nie..

July 12, 2010 at 5:36 PM

amboi2 bukan lagi ... motor kat basement tur pun tak angkut lagi..hahaha..untung ler mc lama...

July 13, 2010 at 11:54 AM

@asdina hehe, ate.. udoh dokte bg mc lame gitu.. kene ler ikut..

July 13, 2010 at 1:53 PM

cost repair lagi mahal dr cost kuar motor br ke kak..?

Post a Comment