^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30.8.13

Home » , , , , , , , » *review hotel ~ Grand Puteri Hotel, Kuala Terengganu*

*review hotel ~ Grand Puteri Hotel, Kuala Terengganu*


as salam,

cerita suam2 hujung kuku..... harap masih boleh diterima yer untuk kenangan n rujukan di masa akan datang..... last month = bulan Ramadhan aku outstation ke Terengganu untuk jumpa dengan pengusaha2 kraf yang berpendapatan rendah..... trip 4 hari 3 malam disponsored sepenuhnya oleh opis kecuali transport pi airport KLIA.....

 kat sana aku stay kat hotel Grand Puteri, Kuala Terengganu, dekat sangat dengan Masjid Putih n lebih kurang 200 meter ke Pasar Payang n Dataran Shahbandar..... actually hotel ni adalah bangunan lama yang dibaik pulih dan dijadikan hotel pada awal tahun 2013 nie..... hotel ni taraf 3 bintang kut sebab harga xder lah terlalu mahal, masih mampu milik kalu pi dengan duit sendiri sebab lokasi yang strategik untuk jenjalan n shopping..... hihi




pic ni aku ambil pada hari 2nd last, balik dari jenjalan kat Dataran Shahbandar, cuci mata gerai2 yang banyak jual barang keperluan raya n gerai2 makanan a.k.a bazar ramadhan..... ye lah, datang time bulan puasa, haruslah ada bazaar ni kan..... jalan kaki jerk uols ke dataran tu..... sampai ke Pasar Payang pon jalan kaki jerk..... relax jerk jalan kaki ikut susur kedai..... tup2 dah sampai..... hihi



suasana dalam hotel..... erm, x terambil la pic kaunter dia, malu mak..... huhu tapi layanan sangat bagus, orang Terengganu yang berusaha sedaya upaya bertutur dalam loghat kebangsaan bila nak layan orang luar..... tapi bila diorang borak sesama sendiri..... hehe, sendiri mau ingat lah kan..... ngeh3 aku pon x berapa nak paham walau dah hampir 8 tahun kawin ngan orang asal Terengganu..... huhu



senarai level dalam lift..... ahah ada swimming pool kat level 1..... erm ader ker orang yang mandi kolam time bulan puasa nieh yerk..... jap lagi kita tengok yerk..... ramai jugak orang2 dari jabatan2 kerajan yang datang sini buat seminar..... mungkin sebab hotel baru n harga yang berpatutan, ramai yang ambl pakej hotel ni.....



suasana dalam bilik..... nyaman jerk.....
hotel ni tiap2 hari akan kemas bilik tau..... so bila kita keluar time siang tu, balik bilik n tengok bilik yang kemas tu, rasa tenang jerk kan, terus nak landing atas katil..... haha



ada tv dengan Astro, tapi x semua la ada kan..... yang penting ada tv boleh layan time boring dalam bilik sorang2 waktu malam..... ada individual aircond yang kita boleh control sendiri..... dulu pernah stay hotel yang centralize aircond, so sejuk ke panas ke, kena redha jerk k.....



bilik air x kecil n x besar, setakat nak masuk 2 orang tu boleh jerk..... eh, apsal plak 2 orang..... hikhik
ada shower n heater..... shower gel, shampoo n sabun pon ada.....



bekalan biasa..... air mineral, coffee, tea, sugar, creamer..... ada peti sejuk kecik, opsss air kotak tu aku beli kat Mydin tau (pi Mydin jalan kaki jugak), bukan hotel sediakan yerk.....selain tu ada jugak kettle, iron + iron board, sejadah n peti keselamatan..... oh ya, parking pon ada depan hotel jerk.....




ha..... ni nak cerita yang kat level 1 nieh..... pasal kolam renang..... seb baik xder orang time ni, boleh lah aku snap2 sesuka hati aku kan..... tinggal nak masuk kolam tu jerk rasa macam..... apehal bulan puasa nak masuk dalam kolam khennnnn.....
okey..... nampak itu pintu..... nampak kat sign pintu tu..... "Kolam Renang [P]"..... kolam renang khas untuk perempuan..... kalau anda lelaki, sila ke pintu sebelah yerk.....



nampak dinding tu, itu adalah dinding pemisah antara kolam lelaki dan kolam perempuan..... setiap kolam ada kedalaman cetek untuk kanak2 n yang dalam untuk orang dewasa..... whatsapp pic kolam ni kat Hubby, dia cakap best2, nanti boleh datang, kami suami isteri memang kalu nak dok hotel, kalu boleh cari yang ada kolam, maklum anak dara tu obsess ngan air..... tapi bila bgtau yang kolam ni asing lelaki n perempuan, erm..... dia kata susah sikit lah sebab kalu ke kolam, aku x berapa gemar masuk dalam air, setakat celup2 kaki tu boleh lah, so sapa pulak yang nak melayan anak dara tu mandi pulak nanti kan..... so, kensel lah..... hehe, macam dah kompem jerk nak datang sini kan.....



rate untuk stay kat hotel Grand Puteri ni....
yang berminat nak tau lebih lanjut, boleh hubungi no 09-6215555..... hotel ni pon ada FB tau, boleh je search n like, selalu jerk dorang update bila ada event tertentu.....

 k, sekian

6 comments

August 30, 2013 at 8:47 AM

cantik

August 30, 2013 at 10:26 AM

ooo baguih yerk bangunan lama dicantikkan... takler dirobohkan atau terbiar sepi gitu..
kolam renang kanak2 boleh kot bapak atau emak yang jaga...

August 31, 2013 at 1:02 PM

Salam Mas..selamat hari raya...

Nampak cantik & selesa jer hotel ni..

November 10, 2014 at 12:02 PM

Assalamualaikum tuan tanah kedaun. X de pape cuma nak betulkan info jer.Hotel ni mmg purposely dibina utk hotel. bukan bangunan lama. sy mmg mbesar di sini. walaupun kerja di luar trg, mmg sy selalu balik n boleh dikatakan kalau balik mmg ni tpt laluan sy

November 21, 2014 at 9:32 AM

@zazmi waalaikumussalam,
tq ye zazmi bg info.....

March 13, 2016 at 7:47 AM

Ye betul bukam bangunan lama... Tapi bangunan baru dibina sebenarnya... Tapak asal dia dulu parking lot sebb selalu la.parking kete situ dulu...untuk shopping.. Saya anak jati trg...

Post a Comment