^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

20.8.13

Home » , , , , » *aidilfitri 1434h/2013 ~ raya ke 2 & ke 3*

*aidilfitri 1434h/2013 ~ raya ke 2 & ke 3*


as salam,

raya ke dua x der cerita sangat sebab hari itu dalah perjalanan kami ke Kuantan, rumah my dear Hubby..... pagi sebelum bertolak, sempatlah kami petik buah manggis sebagai buah tangan kepada mereka..... hihi..... gerak dari rumah Mak Abah lepas solat Jumaat, maghrib baru sampai, malam tu x kemana lah sebab dah penat kan, esoknya nak ke Terengganu pulak.....



bergambar sedas sebelum bergerak ke Terengganu.....
hah, perasan x baju aku tu, baju yang sama masa raya 1st day kat Johor..... hihi baju je sama, kain n tudung lain..... lepas selesai marhaban hari tu, terus cabut n pakat2 nagn adik beradik sape nak basuh baju, aku tumpang sehelai..... maklum, baju bawak x banyak, bonet kereta dah kecik lorrr..... so kita ulang2 tayang lah mana baju yang ada yer.....


seronok lah my princess Aisha dalam perjalanan dok ngan Ayah Su dia.....dapatmain game sensorang kan, kalu ada sepupu dia yang lain, kena gilir2 main..... ni sepanjang perjalanan lebih kurang 4 jam, dia lah ratu game..... Ayah Su pon layan je kan..... hehe




sampai di Terengganu, salam2 mintak maaf, terus Ayah Long kuarkan slider tu..... ha hape lagi..... riuh sekampung lah rumah tu dengan mereka yang main gelongsor..... sepupu Aisha ada 4 orang, 3 orang dah boleh main + Aisha..... maka biar je lah mereka berseronok..... jumpa setahun x sekali kan.....




malamnya, sempat main bunga api yang kami bawa..... 3 anak dara main bunga api ditemani Ayah Ngah ngan Ayah Su (my dear Hubby ada 3 orang beradik jerk, abang, hubby n adik-yang baju kuning tu)..... seronok betul dorang..... lagi sorang anak bujang (umur 4 tahun) dok dalam rumah terjerit2 sebab takut dengan bunga api..... hihi, maka jadi bahan usikan lah dia yang takutkan bunga api tu.....

habis satu ikat bunga api, masuk rumah, sambung main slider lagik sampai memasing dah mengantuk..... hehe

 k, sekian

7 comments

August 20, 2013 at 8:11 AM

hepi aisha dpt jumpe geng n main2...ade slider gitu mmg syok le budak2 kerumun...mak pak leh mkn ngan aman hehheehehe

August 20, 2013 at 8:15 AM

Raya kalau ada bunga api baru rasa meriah kan.. i pun hari tue mengedik main bunga api jugak..hehehe best! ;)

August 20, 2013 at 8:40 AM

selamat pagi
dah sarapan? singgah sini

August 20, 2013 at 10:35 AM

ni kiranya raya jalan jauhlerkan.. memang penat tapi happykan.. anakpun happy jumpa sepupu...
baguihnyer tuan rumah bestler budak2kan..

August 20, 2013 at 12:20 PM

Terengganu kat area mana tuh? len kali singgah umah Ma ayah sis yer.. hehehe

August 20, 2013 at 6:17 PM

jauh beraya

August 21, 2013 at 11:25 AM

raya ni yg seronok nyer anak2 kan kak..? lebih2 lagi anak2 yg belum beradik nie..slalu sorang jerk..

Post a Comment