^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

23.8.13

Home » , , » *sempoa oh sempoa*

*sempoa oh sempoa*


as salam,

sejak anak dara dah mula belajar tambah tolak kat sekolah..... gigihlah si mama mencari sempoa kat KL nieh..... puas lah berjalan ke kedai2, shopping2 kompleks..... x jugak jumpa..... try google, yang dijual pon kat Indonesia nuun dalam kuantiti banyak, kat sini x jumpa lorrrrr..... ada kata dijual kat kedai 2 ringgit, try cari xder jugak..... try cari kat kedai buku kat Tesco Rawang sebelah Takzim Textile..... ada jumpa tapi yang budak sekolah rendah punya, yang bingkai kayu, buah dia kaler putih jerk tu..... hajat di hati nak cari yang warna warni untuk tarik minat si anak dara belajar kononnye kan.....
 
maka setelah sekian lama pencarian..... akhirnya kami berjumpa dengan sempoa ini dan ia kena dengan taste kami.....
 



 inilah dia sempoa yang kami jumpa..... jauh jumpa ni secara x sengaja pulak tu..... dari KL kami jumpa mende ni kat kedai buku Badan Cemerlang kat Plaza Angsana Johor Bahru.....ada 2 pilihan, satu tu plastik, tapi kami lebih berminat dengan yang kayu nieh..... cantik n ceria kan..... hehe mama terlebey suda..... haha




siap boleh dirikan lagik..... harga RM7.65 ada diskaun 10%, dapat harga RM6.90..... oklah untuk anak2 tadika belajar mengira yang mudah2 kan.....

macamana kami boleh sampai ke sana, actually hari tu (dalam bulan puasa) kami ada urusan baik pulih rumah kami di Gelang Patah, so sebelum balik ke KL semula, kami gagahkan diri jugak pi ke Plaza Angsana walau terpaksa beratur panjang untuk cari parking..... akhirnya berkat kesabaran my dear Hubby pusing kat parking 3 4 kali, kami dapat menembusi plaza ini dan dapatlah apa yang kami hajatkan..... hehe

sejak beli sempoa a.k.a abacus ni, my princess Aisha ada lah 4 5 kali guna, yelah time beli tu dah nak cuti sekolah, so xder homework yang teacher bagi, nak harap buku yang kami belikan..... asik keje nak buat yang suai padan jerk..... lepas ni kena rajin2 kan diri pujuk dia untuk buat kira2..... buku Math dah beli, tinggal nak guna jerk.....


k, sekian
 

5 comments

August 23, 2013 at 8:44 AM

As salam masz,

Selamat Hari Raya! First time bloghopping baca cerita bkn ttg raya! hehehe... Saya smp skrg tk pndai guna sempoa ni tau! hikhik

August 23, 2013 at 9:17 AM

last year tihah mintak ni, jenuh jugak carik, jumpa kat kedai cina pontian.. tp bukan kaler2 mcmnih, yg lida beli bijik2 dia ala2 mcm dlm buku teks tu.. pastu, balik, blaja kat gugle cara nak guna, senang nak ajar anak pulak.. mak abahnya pun kena blaja skali ..hehehe

August 23, 2013 at 9:28 AM

sis ade gak beli untuk My Anis. baru gak beli.. tapi beli yang plastik jer.. hehehe

August 23, 2013 at 9:41 AM

salam jumaat yang indah
singgah sini kejap..

August 23, 2013 at 11:23 AM

Belajar mentalarimetik ke. Bagus tu.. kiraan pakai tangan je

Post a Comment