^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

15.8.13

Home » , , , » *menu di aidilfitri ke-8*

*menu di aidilfitri ke-8*


as salam,

erm..... hari ni seharian ngadap data..... dah tengahari baru bleh update blog, ni pon kena taip cecepat sebab jap lagi nak kena sambung keje semula..... target ari ni nak siapkan data tu, then boleh la tumpukan pada data yang lain pulak..... haha data jugak.....

so, menu di aidilfitri kelapan di opis.....

ayam masah merah - pic google
 dan

bening bayam - pic google

ahaha, tahu apa itu 'bening'..... bening tu bahasa jawa yerk, biasa kalu sayur masak air tu kami panggil sayur bening..... ada istilah lain ker untuk jenis masakan macam tu.....

hari ni pi kerja naik moto sebab my dear Hubby dah masuk kerja..... Aisha pon dah antar ke school..... tapi x sekolah lagi, ye lah, sekolah cuti dua minggu kan..... arini jalan KL masih lagi clear, tunggu lah next week kan..... kembali sibuk seperti sediakala..... huhu

ujung minggu ni ada planning nak jenjalan raya..... harap semuanya dipermudahkan lah..... owh, gambar raya..... lum boleh upload lagik..... pic x transfer lagi..... haha, macam banyak jerk gambo raya, padahal 2 keping jerk..... maklum, raya kali ni macam terkejar2 jerk x cukup masa nak posing2..... agak2 ujung minggu ni boleh jenjala raya sambil posing2 x yerk..... hihi

k, sekian


8 comments

August 15, 2013 at 2:20 PM

hehehe
rajin dia

August 15, 2013 at 2:26 PM

Ingt apa la sayur bening tu..ok apa pn mmg fbret bening bayam tu..



August 15, 2013 at 3:00 PM

Sedap tuuuu

August 15, 2013 at 3:22 PM

apa yerk selain sayur bening.. ooo dulu akak panggil apa yerk... masak sayur airjer kot... entahler lupaler...

August 15, 2013 at 5:20 PM

kiteorg pggl sayur tumis air

August 15, 2013 at 5:47 PM

kat sini panggil sayur air je...
rajinnyer sediakan makanan kat ofis

salam aidilfitri
maaf zahir n batin

August 15, 2013 at 6:47 PM

Kombinasi yg best. Ayam msk merah + bayam

August 16, 2013 at 7:57 AM

Oooo..kita pggl masak air je.. :-)

Selamat menjamu selera dihujung minggu..

Post a Comment