^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

06 October 2011

Home » , , , , , » *1st OctoberJourney of wedding ceremony*

*1st OctoberJourney of wedding ceremony*

salam khamis semua.....

ari ni ok2 ker? sok dah jumaat n lusa dah sabtu..... rasa cam sekejap jerk masa berlalu kan..... so x mor mukadimah panjang..... just nak share perjalanan kami pada 1st Okt yg lepas..... kami telah dijemput olh 3 family yang buat kenduri kahwin..... iaitu jiran sebelah yg buat kat Dewan Kg Batu Muda Tambahan, Sentul..... kedua kawan seopis kami buat kenduri di umah dia di Seri Kembangan n lastly kawan seopis kami juga yang buat di Dewan UTM KL..... 

banyak jugak cabaran terpaksa kami lalui pada hari tu..... tapi alhamdulillah sume selesai kami tunaikan jemputan2 tersebut..... so, macam biasa..... jom aku cerita sambil kengkawan tengok gambar yerk.....


 ini pic aku snap dalam kereta lepas selesai pi kenduri umah yang pertama kat Dewan Batu Muda Tambahan, Sentul


 makanan sedap2 belaka, selain dari kami dpt souvenir sorang satu, aku siap tapau puding lagik wat Aisha makan.... lum sampai mana2 si Aisha ni dah godeh2 souvenir yang dapat, sibuk nak makan gula2 tp aku x bagi..... last2 sian kat dia, aku bg la dia makan puding mangga n puding jeli kelapa..... sedap.....


 selit lah sikit pic our driver..... tu mulut tgh bebel kan kereta depan yang bawak kereta slow tp dok lane belah kanan tu..... huhu


 inilah souviner yg dpt dr kenduri 1st aka jiran rumah sebelah@kak ana n che dan..... gambo puding nan hado coz dah solosai dlm perut Aisha..... hehe


 ini lak pengantin di rumah kedua kami datang..... di Seri Kembangan
en.Koboi n her wife Suhana tengah stanby utk potong kek
ini je gambo yg ada coz time ni ujan, so xleh nak lebey2 lor..... huhu

memang mencabar perjalanan kami ke umah en.Koboi nie..... try guna GPS tp x dpt detact coz alamat x lengkap..... then tanya kawan yg dah smpai umah e.Koboi tu, dia tunjuk jalan pusing2 da..... last2 kami redah jerk n alhamdulillah sampai jugak setelah 2 jam perjalanan..... padahal dr KL ke Seri Kembangan jerk tu..... huhu

kami xder la nak lelama kat umah e.Koboi ni coz nak bergegas ke umah yg ketiga lak kat UTM, Semarak


 sesampai jek kami kat tpt tu, dewan dah tutup..... katering pon dah balik..... family tuan rumah pon dah siap2 nak balik..... sedih tau coz x jumpa pengantin..... huhu


last2 kami borak2 jerk kat luar dewan..... tu pon seb baik la si Tim (budak baju purple) n her future fiance, Apis (t-shirt hitam) paksa Daniel (t-shirt coklat) tunggu jugak kami sampai ke dewan tu..... kebetulan Faris (t-shirt biru) si tokey PA sistem pon masih ada kat situ.....


 sambil2 tu, aku pon snap2 lah pic ngan HP jerk..... wat layan rasa kecewa coz x dpt jumpa pengantin.....
sambil2 tu kami try jugak call si pengantin nak jumpa..... dia tgh wat photoshoot la plak, call2 x berangkat.....


 layan bergambo lagik..... thanx Daniel sudi ambikkan pic ni, kalu x..... xder la pic aku dalam ini cerita kan..... huhu

try lagik call pengantin n alhamdulillah dia dah abis wat photoshoot n kami bgtau nak jumpa dia kat umah..... so kami pon beransur lah ke rumah dia di Ampang.....
borak2 borak2 sampailah ke malam hari...... kami x kisah dah tuan rumah nak mandi ker, nak kemas umah ker, nak rehat ker..... yang kami tau, kami nak jumpa pengantin n sempatlah kami borak panjang sambil tunggu pengantin lelaki yg xder time kami sampai......

hm, puas juga lah pengantin kena ngan kami yang memang terkenal ngan mulut mai lepas jerk cakap..... hehe sori yerk pengantin..... Anom n Hasuad, gurau2 jerk.....


 hah, inilah pengantin nya (dok peluk Aisha yg dah comot mukanya makan coklat).....
time kami sampai, dia tengah kemas2 kat dapur..... 
kami yg pompuan ni siap masuk dlm bilik pengantin lagi..... kira special guest la kan, kalau tetamu lain cm dapat tengok pelamin kat dewan jerk kan, kami siap melepak2 lagi dalam bilik pengantin..... muahaha


 puas geng pompuan lepak2 dalam bilik, kami join geng lelaki yang tengah makan kat luar rumah..... time ni dah nak maghrib dah..... tapi kami relax jerk layan makan makanan pengantin..... haha

so, dah lepas azan maghrib baru kami gerak balik umah memasing..... alhamdulillah selesai jugak plan kami hari tu utk makan kenduri di 3 buat tempat..... 
soknya, ada jemputan cukur jambul pulak di S.A.....


 owh, ini souvenir dari pengantin Anom n Hasuad...... 
sedap bahulu tu, erm, ada lg x..... hikhik

ok, dah selesai cerita journey kami on 1st Oct..... 
jom layan pic my lil Aisha on that day pulak..... 
jangan jemu yerk.....


 Aisha posing atas kerusi pelamin kat umah pengantin.....
dah x pedulikan family saudara pengantin dah minah nie.....


 sekuka hati dia jerk kan dok turun naik pelamin tu.....
memula ok jerk berstokin, last2 stokin ntah kemana.....


 ini pic masa kat dewan UTM lah..... terbalik lak upload.. huhu
erm, ada gaya pegawai bomba x?..... hehe


 mentang2 lah tepi dewan tu luas n boleh buat lari2..... 
x senang duduk budak nie, berlari ke sana ke sini.....
nampak pulak burung..... dikejar la pulak burung tu sampai ke hujung.....


 hehe, special edited by Faris (ala budak baju biru dlm pic kat atas tu tadi).....
Aisha tengak cuba untuk kejar burung yang dok atas jalan, but belum sempat Aisha sampai, burung tu dah bertempiaran lari..... huhu


 pic budak yang senyum simpul lepas berjaya menerbangkan burung2 yang cuba cari sisa makanan kat dewan tu.....
ker senyum sebab seronok dapat berlari2an tanpa dengar jeritan2 aku yang nyaring nie.....


ok, cukup itu je cerita 1st Oct kami..... tunggu cerita kami ke S.A pulak esoknyer yerk..... tapi x panjang macam ni la kan..... hehe
ada jugak cerita photoshoot kami @ Taman Tasik Shah Alam..... tunggu.....
erm, ada yang tunggu ker? kalu xder pon xper.....
aku nak upload pic tu dalam diari digital aku nie..... hm, diari ker? huhu

k, sekian



7 comments

October 6, 2011 at 9:24 AM

cantik baju dak tecit ni =)
hahahaha
memang cheqna berkenan ngan baju dak tecit ni =)

October 6, 2011 at 9:36 AM

cantik btol pelamin pengantin tu..suke tgk mekap pengantin..mmg gojes..hehe..pic 1 family tu mmg terbaikk!

October 6, 2011 at 9:52 AM

Cantik pelamin..
Dak tecit yg duduk di pelamin tu comel & kiut juga.. ;)

October 6, 2011 at 10:36 AM

cantik laa mempelai...warna tema pun lain dari yg lain...sweet sgt....suvinier tu pun cantik...lieya kalo gi kenduri kawin...door gift sah2 kene rebut dek mia mija...kalo dpt satu jek, gigih pi mintak lagi satu....kalo tak bergaduh le si kembar aku tu kekeekekekek

October 6, 2011 at 12:09 PM

canteknyer pengantin pompuan tuh... sweet :)

October 6, 2011 at 4:29 PM

bukan main suke aisha kena peluk dgn penganti .. pengantin cantik :)

suke pic aisha kat pelamin tuu :)

October 6, 2011 at 9:53 PM

alamak.... comelnya aisyah ngan dress tuh!! X)

Post a Comment